Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Kırmızı görüntüsüyle göreni büyüleyen gelincik çiçeğinin görselliği kadar içeriği de büyüleyici. Birçok faydası bulunan bu çiçeği çeşitli yöntemlerle tüketebilirsin. Ayrıca gelincik çiçeği anlamı da oldukça güçlü; enerji, gençlik ve aşkı kapsayan anlamlarına da bakınca insanın gelincik çiçeğini daha yakından tanıyası geliyor.

Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

Soğukta Büyüyen Kış Çiçekleri ile Bahçene Renk Kat

Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Gelincik Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Kadifemsi dokuya sahip canlı renkleriyle göz alan gelincik çiçeğinin en bilinen rengi kırmızı olsa da beyaz türleri de vardır. Bu güzel çiçek ince uzun bir yapıya sahiptir, inceliğine rağmen dimdik durabilen bir yapısı vardır. Doğal ortamda rüzgarla birlikte içindeki çok sayıdaki tohumu etrafa saçılır ve sıcak havalarda bu tohumlar yeşererek çiçekler yetişir.

gelincik-cicegi-ozellikleri

Gelincik Çiçeği Ne İşe Yarar?

Gelincik çiçeği yabani bir çiçek olması sebebiyle tüketmeden bir uzmana danışmakta fayda var. Çiçeği genellikle uyku sorunları için kullanırlar. Stres seviyesini düşüren, sakinleştiren ve ağrıları dindiren özellikleri sayesinde de şurup olarak, macun olarak ya da kurutulmasıyla çay olarak tüketimi sağlanır. Gelincik otu faydaları da çiçeğinin faydalarıyla benzerlik gösterir ve hamur işlerine dahi eklenerek tüketilebilir.

gelincik-cicegi-faydalari

Gelincik Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Gelincik bitkisine evinde bakmak istiyor olabilirsin ama bakımının zor olduğunu aklında bulundurmanda fayda var. Çünkü bu bitki genellikle yabani alanlarda kendiliğinden yetişen ve müdahale görmeden büyüyebilen bir bitkidir. Evde baktığın durumlarda oldukça doğal bir toprak seçmeli, gübreleme yapmamalısın. Bunun yanında sıcak ve soğuğa karşı çok hassas olduğundan ortam sıcaklığını belli bir seviyede belirlemelisin. Sulama yaparken de yapraklarının zarar görmemesi adına suyu köküne yakın uygulamalısın.

gelincik-cicegi-bakimi

Gelincik Otu Nasıl Tüketilir?

Gelincik otu taze toplandığında yemeklerde kullanılabilir, yaprakları salatalarda ya da köfte harçlarında kullanılabilir. Bunun yanında çiçekleri kaynatılmadan bir gün suda bekletilip ardından naneyle birlikte kaynatılarak çay formunda tüketilir. Gelincik otunun acı bir tadı olduğu için tatlandırırken pekmez ya da bal kullanabilirsin.

gelincik-otu-tuketimi

Gelincik Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Gelincik çiçeği faydalarından yararlanmak için çayını tüketmek istiyor olabilirsin. Bunun için aktardan alırken özellikle çay tüketiminde kullanacağını belirtmelisin ki tüketime uygun şekilde alabil. Çayı hazırlamak için kurutulmuş çiçekleri bir litre kadar suda kaynatıp 15 dakika demlemeli ve ardından tüketmelisin. Bu çayı günde en fazla bir bardak tüketmeni öneririz.

gelincik-otu-cayi

Görsel Kaynaklar: ciceksepeti.com, peyzax.com, bakimlicicek.com,.birdetadinibilsen.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kışın İçinizi Isıtacak 5 Kış İçeceği Tarifi

Kışın İçinizi Isıtacak 5 Kış İçeceği Tarifi

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri