Kışın İçinizi Isıtacak 5 Kış İçeceği Tarifi

Kışın İçinizi Isıtacak 5 Kış İçeceği Tarifi

Kış geldi; dışarıda yağmur yağar, rüzgar eserken evlerimizde battaniyelerin altında sıcak içeceklerimizi yudumlamak oldukça keyifli bir aktivite. Peki senin bu soğuklarda içmeyi tercih ettiğin içecek hangisi? Kışın içilecek içecekler arasından evde yapabileceğin 5 tane sıcak tarifi seninle paylaşacağız.

Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Kahve Yapım Teknikleri

Portakallı Sıcak Çikolata

Süt, kakao, isteğine göre bitter ya da sütlü çikolata ve portakal sayesinde bu kışın vazgeçilmez içeceğini hazırlayabilirsin. Kışın içilecek sıcak içecek seçeneklerinden sakinleştirici içecekler arasında sayabileceğimiz bu sıcak çikolatayı uzun ve stresli günlerinin sonunda kendine bir ödül olarak hazırlayabilirsin. Hazırlarken ilk olarak süt, kakao ve şekeri kaynatmalı ve kaynama noktasında çikolatanı ekleyip eritmelisin. Son dokunuş olarak iki kaşık portakal suyunu ve az bir rende portakal kabuğunu koyarak içeceğini hazır hale getirebilirsin.

portakalli-sicak-cikolata

Ev Yapımı Cappuccino

Cappuccino normalde profesyonel espresso makinelerinde hızlıca hazırlanabilen bir kahve türüdür. Ama evde de ev imkanları dahilinde hazırlayabilirsin. Bu tarifi denedikten sonra sıcak kış içecekleri listene bir ekleme daha yapacağına eminiz. Bir kenarda bir cezve sütü kaynatırken bir yanda da hazır kahveyi bir su şişesinde az su ve şekerle çalkalayarak karıştırmalısın. Ardından bu karışıma bir parmak yüksekliğinde soğuk su ekleyerek gene karıştırmalısın. Bu esnada süt de kaynamış olacaktır ve bardağa aldığın bu kahve karışımına sütü ilave ederek ev yapımı cappuccinonu hazırlayabilirsin.

ev-yapimi-cappuccino

Kış Çayı

Sağlıklı sıcak içeceklerin başında değişik karışım yöntemleriyle harmanlanan kış çayları sayılabilir. Bu kış çaylarını istersen kendi zevkine göre bir aktarda karıştırtabilirsin, istersen de hazır karışımları alıp evde demleyebilirsin. Bu karışımlara genellikle ıhlamur, kuşburnu, papatya, karahindiba, tarçın, karanfil gibi sağlıklı çaylar ekleniyor. Hazır alacağın karışımın içeriğine göz atmanı öneririz hele ki özel bir alerjin varsa içerikleri incelemende fayda olacaktır.

kis-cayi-faydalari

Kakaolu Latte

Evde hazırlamanı önerebileceğimiz bir diğer içecek de kakaolu latte. Hazırlama öncesi granül kahve, şeker, kakao ve sütü edinmeni önerebiliriz. Bir kenarda süt kaynatırken bir kenarda da bir tatlı kaşığı kahve, iki yemek kaşığı su ve üç tatlı kaşığı şekeri varsa bir süt köpürtücü yardımıyla köpürtmelisin. Bu karışıma yavaş yavaş kakao ya da çikolatalı sos da ekleyebilirsin. Bu karışımı bardağın altına koyduktan sonra üzerine kaynamış sütü ilave ettiğinde latteni hazırlamış olacaksın.

kakaolu-latte-tarifi

Ev Yapımı Salep

Salep birçoğumuz için kışların vazgeçilmez içeceklerindendir, eğer canın çok salep çekiyorsa ama yakınlarında gidip alabileceğin bir market yoksa evdeki malzemelerle hızlıca bir salep hazırlayabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan malzemeler: su, süt, nişasta, tarçın ve şeker. Öncelikle yarım litre süt ve bir bardak su bir tencereye alınıp karıştırılır. Üzerine 5 yemek kaşığı şekeri ve ardından 4 tatlı kaşığı nişasta ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyip yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırmalısın. Sonunda mis gibi salebin hazır olacak.

ev-yapimi-salep

Görsel Kaynaklar: pexels.com, readyseteat.com, zatikarasu.com, turkmenportal.com, mahbubamarket.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kış Lastiğine Geçmek İçin Bilmen Gerekenler

Kış Lastiğine Geçmek İçin Bilmen Gerekenler

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?