Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

Yoğun hayatlarımızda zaman zaman bitik ve yorgun hissetmemiz çok doğal. Bu yorgunluğun karşısında biraz daha enerjik olmak için yapabileceğin çeşitli şeyler var. Bunların başında da uyanma rutinine yapabileceğin birkaç küçük dokunuş geliyor. Yapacağın ufak değişiklikler ve eklemelerle sabahları güne daha zinde uyanabilirsin ve bu enerjiyi tüm gün içinde tutabilirsin.

Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın

Doğal Taşlar İle Evinizin Enerjisini Yükseltecek Dekorasyon Önerileri

Evde Nasıl Sağlıklı Alışkanlıklar Geliştirebiliriz?

gun-boyu-enrjik-ve-zinde-kalma-rehberi

Güne Enerjik Başlamak

Gün boyu enerjik olmanın yollarını arıyorsan bu yolların hepsi güne enerjik başlamaktan geçiyor. Bunu hatırlayarak sabah rutinini düzenlemeyi dikkate alıp sabah enerjik uyanmaya dikkat etmen işine yarayacaktır. Yüksek ve enerjik başladığın bir gün sonuna kadar seni mutlu ve istekli tutabilir ve böylece yaptığın işlerden daha yüksek performanslar alabilirsin.

gene-enerjik-baslamak
gene-zinde-baslamak

Beslenmene Dikkat Et

Güne başlarken unutmamalıyız ki bedenimiz uzun saatlerdir uykudaydı ve güzel bir uyanma ile enerjisini toplayabilir. Bu uyanmayı sağlamanın ilk ve en iyi yollarından birisi bir bardak su içmektir. Su ile metabolizma başlatılabilir ve ardından güçlü bir kahvaltı ile gün boyu ihtiyacımız olacak enerji sağlanmaya başlanır. Peki enerjik olmak için ne yemeliyiz? Bir bardak kahve yanında küçük bir parça çikolata seni güne hazırlamak için güzel bir başlangıç olabilir ama unutma ki kahvaltı hala çok önemli. Kahvaltıda yiyebileceklerin arasında sevdiğin meyvelerle hazırladığın bir yulaf ezmesi ya da biberli domatesli bir tost sayılabilir. Kahvaltıyı atlamak gün boyu enerji ihtiyacını arttırıp daha fazla yemene sebep olabilir, bunu aklında tutarak kahvaltıyı atlamamaya dikkat edebilirsin.

gune-baslamak-icin-beslenme

Modunu Ayarla

Enerjik olmanın yollarına bakarken beslenme gibi biyolojik etkileri konuştuktan sonra biraz da güne psikolojimizi hazırlayarak başlamaktan bahsedebiliriz. Gülümsemek hem bulaşıcı hem de sadece karşıdakine değil bize de kendimizi iyi hissettiren bir etkiye sahiptir. Güne enerjik başlamak için sabahın temiz havasında kısa bir yürüyüşe çıkabilir, dükkanlarını açmak üzere olan esnafla sohbet edip sosyalleşebilir ve gülümseyerek günün getireceği streslere karşı kendini korumaya alabilirsin. Bu kısa ve uyandırıcı yürüyüşün ardından eve geldiğinde soğuk duşunu alırken en sevdiğin ve seni hızlı bir şekilde yükseltme gücüne sahip şarkıları açabilirsin.

sabah-yuruyusu
gune-muzikle-baslamak

Ortamın Etkisini Unutma

Modunu yakalamak için yürüyüşünü yapıp duşunu aldıktan sonra enerjik şarkılarla ortamı güne enerjik başlatacak şekilde ayarlamaya girişmiş oluyorsun. Çalıştığın yer evinse evinin, ofisinse ofisinin fiziksel durumunun gün boyu kendini nasıl hissedeceğin üzerinde büyük bir etkisi olduğunu hatırlamalı ve ona göre bazı düzenlemeler yapmayı düşünmelisin. Gün boyu enerjik olmak için müziğin ortam yaratma kapasitesinden yararlanmanın yanı sıra birkaç tüyo daha verebiliriz. Bunların başında çalışma ortamında kırmızı, mor gibi renklerin varlığını arttırmak gelebilir. Bu renklerin varlığı seni daha mutlu ve enerjik hissettirebilir. Aynı zamanda vakit geçirdiğin ortamda yeşil bir bitki bulundurabilirsin. Bu bitkiler ortamın havasını temizlerken senin de baş ağrılarına çözüm olabilirler.

ortamin-enerjik-olmayla-ilgisi

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

https://armut.com/g/saglik-6?utm_medium=organic&utm_source=blog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir, Nasıl Kullanılır?

Koltuğa Göre Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Koltuğa Göre Halı Seçimi Nasıl Olmalı?