Koltuğa Göre Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Koltuğa Göre Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Zaman zaman yaşam alanlarımızda değişiklikler yapmak bize iyi gelebilir. Artık kumaşı solmaya başlamış koltuğu değiştirmek ya da televizyon sehpasına kendin yap projesi ile yeni bir hava katmak salonlarda taze bir hava estirecektir. Belki de zeminini kaplayan gerek görsellik gerek ısınma adına büyük yarar sağlayan halını değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorsundur. Bu durumda halı seçerken dikkat etmen gereken önemli bir konu halının en büyük tamamlayıcı olan, koltukların ile olan uyumudur.

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Şık Salon Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu 10 Fikir

Evin İçin Doğru Halı Seçiminin Püf Noktaları

koltuk-hali-uyumu

Gri Koltuk Takımına Ne Renk Halı Seçilmeli?

Koltuk halı uyumu salonunun ne kadar hoş göründüğünü hayal ettiğinden bile çok etkileyici olabilir. Gri koltuk, halı uyumu yapmak istediğin takdirde halını seçerken koltuğun ile farklı tonlarda bir gri tercih edebilirsin. Bunun dışında bir başka tüyo da koltuğundaki kırlentlerle halını aynı renklerde tercih etmen olacaktır.

gri-koltuk-hali-uyumu

Krem Koltuklara Ne Renk Halı Seçilmeli?

Halı seçimi yaparken koltuk rengini göz önünde tutmayı unutmaman gerektiğini söyledikten sonra bu konuda tüyolarımıza devam edebiliriz. Aklında tutabileceğin bir başka tüyo da eğer koltuğun krem rengi gibi daha nötr bir tonsa bu noktada halındaki desenlerin renklerinin krem olmasına dikkat edebilirsin. Bu şekilde krem tonlarında desenleri olan birçok çeşit halı bulabilirsin.

koltuga-gore-hali-secimi-nasil-olmali

Bordo Koltuklara Ne Renk Halı Seçilmeli?

Evinde bordo gibi iddialı bir renkte koltuk varsa ona uygun bir halı seçmen gerekecektir. Aksi takdirde salonunun görüntüsü boğulabilir ve hatta salonun olduğundan küçük gözükebilir. Bordo ya da kiremit rengi koltuk halı uyumu yakalamak istediğinde zıt renkleri tercih edebileceğinizi aklınızda tutabilirsin. Demek istediğimiz koyu renk olan bu koltukları krem ya da bej gibi açık renk halılarla uydurabilirsin.

bordo-koltuklara-ne-renk-hali

Lacivert Koltuk Takımına Uygun Halı Nasıl Seçilir?

Koltuğa göre halı seçimi konusundaki tüyolarımıza lacivert koltuk takımına uygun halı ile ilgili fikirler vererek devam edebiliriz. Gene bordo renk koltuklarda önerdiğimiz gibi lacivert koltukların varsa da zıt renkleri yakalayabilirsin. Bunun yanında koltuğunun dokusu ile halının dokusunun da birbirine uyması gerektiğini unutmaman gerekir. Örneğin deri koltuğun varsa yünlü bir halı biraz uyumsuz durabilir ama benzer şekilde daha düz dokulu bir halı tercih ettiğinde görüntü daha iyi tamamlanacaktır.

koltuk-hali-uyumu

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

2022 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2022 Sonbahar Dekorasyon Trendleri