5 Farklı Amerikan Mutfak Dekorasyon Fikri

5 Farklı Amerikan Mutfak Dekorasyon Fikri

Mutfak evinde en çok vakit geçirdiğimiz yerlerden biri. Bu yüzden mutfağını en iyi şekilde dizayn etmen önemli. Birçok mutfak tipi ve dekorasyon tarzı mevcut. Amerikan mutfak tarzı ise en çok tercih edilen mutfak tiplerinden biri. Mutfağın ve salonun birleşik olduğu bu tarz alanları etkili şekilde kullanmak önemli. Fakat bu seni korkutmasın çünkü doğru ip uçlarıyla hayal ettiğin mutfağa sahip olman oldukça basit. Bu yazımızda senin için en iyi Amerikan mutfak fikirlerini düzenledik.

En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri

Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Akıllı Perde Nedir?

1-Renk Tercihi Önemli

Renk tercihi ortamın ambiyansını belirlemede ana faktörlerden biri. Mutfağının geniş veya dar olması da renk seçerken oldukça önemli . Örneğin beyaz, krem, kemik gibi renklerin hakim olduğu bir mutfak alanı daha geniş ve ferah olacaktır. Ayrıca açık renkler mutfağının daha temiz ve düzenli durmasını sağlar. Üstelik bu mutfak dolaplarını diğer mutfak eşyalarıyla uydurmak da oldukça basit.

Renkli tasarımları sevenler ise mutfak duvarlarını canlı tonlarda boyayıp orijinal bir mutfağa sahip olabilir.

Koyu renkler alanı daraltsa da loft stili dekorasyon sevenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

2- Ada Tezgahlar Oldukça Kullanışlı

Amerikan mutfak tarzında ada tezgah kullanımı oldukça yaygın. Ada tezgahlar alanı etkili kullanmayı sağlıyor ve pratikliği artırıyor. Üstelik bu tasarım oldukça şık bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Gelelim ada tezgahları nasıl kullanabileceğine. Bu alanı istediğin gibi kullanabilirsin. Örneğin yemeklerini hazırlarken kullanabileceğin düz bir alan yaratabilirsin. Burada yiyecekleri doğrayabilir veya malzemeleri hazırlayabilirsin. Başka bir fikir ise bu alana ocak yerleştirmek veya bulaşık yıkama alanı yaratmak.

3-Loft Stili Amerikan Mutfakları Sevebilirsin

Yüksek tavanları, işlenmemiş duvarları ve beton zeminleri seviyorsan Amerikan mutfağında loft stilini uygulayabilirsin. Özellikle yüksek tavanlı alanlarda tercih edilen bu tasarım oldukça orijinal bir görünüm sunuyor. Mutfağını bu tarzda dekore etmek istersen koyu ve metal renkte borular, metal mutfak gereçleri kullanabilirsin. Aynı şekilde metal ve koyu renklerin kullanılacağı mutfak dolaplarıyla loft stilini tamamlayabilirsin.

4-Geleneksel Tarz Sevenler İçin

Amerikan mutfağında geleneksel tasarımı kullanarak harika bir görünüm yakalayabilirsin. Bu tarz hiçbir zaman modasının geçmemesi ve nostaljik bir görünüm vermesiyle oldukça tercih ediliyor. Fakat geleneksel mutfağın modern tasarımlardan uzak olduğunu düşünmemelisin. Bu tarzda da pratik ve modern bir mutfağa sahip olabilirsin. Detaylı mutfak dolapları, kadeh takımları gibi ayrıntıları kullanarak geleneksel tarzı tamamlayabilirsin. Bu tarzda açık renk mutfak dolapları tercih edip koyu renk tezgahlar kullanabilirsin. Son olarak tasarımı geleneksel dekoratif parçalarla zenginleştirebilirsin.

5- Alanı Etkili Kullanmalısın

Amerikan mutfağın dar alanlar için ideal olduğundan bahsetmiştik. Sıra geldi bu alanı nasıl daha kullanışlı hale getirebileceğinde. Alanın dar olduğu için maksimum saklama alanına sahip olmak ve eşyaları birden fazla işlevde kullanabilmek önemli. Örneğin tezgah ve yemek masası bir arada kullanılıp alanı en iyi şekilde kullanabilirsin. Raylı mutfak dolapları kullanarak saklama alanını artırabilirsin. Dahası spot aydınlatmalar ve farklı ışıklandırmalar ile alanı geniş gösterip şık bir hava yakalayabilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2022 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2022 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?