Dekorasyonda Kahverengi ile Uyumlu Renkler

Dekorasyonda Kahverengi ile Uyumlu Renkler

Turuncunun bir tonu olan kahverengi dekorasyonda sıklıkla tercih edilen bir renk. Deriden kumaşa, camdan ahşaba çoğu malzemede kahverengi çok hoş duran bir renk ve bu rengi kullanarak dekorasyonunda çığır açabilirsin. Dekorasyonunu kahverengi seçtiğin takdirde kahverengi ile uyumlu renkleri kullanarak güzel ve orijinal kompozisyonlar oluşturabilirsin.

Mobilyaları Yeniliyoruz: Mobilya Cila ve Boyama Örnekleri

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı

Yatak Odası Perdesi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Temel Nokta

Kahverengi ile Uyumlu Renklerin Özellikleri

Kahverengi oldukça doğal bir renk olması sebebiyle kullanıldığı yerde sakin bir atmosfer yaratabilir. Aynı zamanda bu rengin psikolojik olarak bir düzeni simgeleyen yanı da var. Sakinleştirici olduğu kadar yaratıcılığı da besleyen bir renk olan kahverengi kullanıldığı yerlerde sistematikliği ve düzeni de anımsatıyor. Oldukça nötr bir renk olması sebebiyle kahverengi ile uyumlu renklerin skalası geniştir. Özellikle mavi, yeşil, gri, lacivert ve bej renkleri kahverengiye yakışan renkler arasında sayılabilir. Salonunda tercih edeceğin kahverengi koltuklara uyumlu renkler beyaz, yeşil ve lacivert olabilir. Eğer bu renk bir koltuk tercihi yaparsan halı ya da perde rengini bu tamamlayıcı renklerden tercih edebilirsin.

kahverengi-ile-uyumlu-renkler

Kahverengi Tonlarına Uygun Renkler

Kahverenginin her renkle kolaylıkla kombinlenebildiğinden bahsettik ama yine de tonlarını göz önünde bulundurunca bazı renklerin özellikle güzel bir uyum yaratacağının altını çizmekte fayda var. Örneğin, kahve krem salon dekorasyonu tasarladığın zaman bu hafif renk skalasını lacivert gibi daha güçlü bir renkle yan yana getirerek güçlü bir kompozisyon yaratabilirsin. Bunun yanında koyu kahverengi salon dekorasyonu tercih ettiğin zaman perdelerini bej seçerek eve giren ışığı olduğundan fazla gösterebilirsin, böylece karanlık olmaya meyilli olan koyu renk dekorasyonun aydınlanabilir.

kahverengi-tonlarina-uyumlu-renkler

Kahverengi Mobilyalarla Uyumlu Renkler

Kahverengi mobilya ile uyumlu renkler arasında mavi de dikkat çekici bir tercih olacaktır. Bu tercihi yaptığın takdirde kahverenginin sıcaklığa kayan halini soğuk bir tercihle dengelemiş olursun. Başka bir ihtimal olan yeşili tercih etmek de atmosferi doğal bir hale getirerek evinin havasını daha huzurlu kılmana yarar. Kahverengi ile uyumlu renkler dekorasyonuna hareket katıp şıklığı yakalamanı sağlarken isteğin atmosferi yakalamana da yardımcı olur.

kahverengi-mobilya-dekorasyonu

Kahverengi Tonlarıyla Uyumlu Renk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Renk olarak kahverenginin nötr bir renk olduğundan bahsettik, bu yüzden de çoğu renkle uyumu oldukça iyi. Yalnız yine de bazı noktalarda dikkatli olmakta fayda var. Özellikle kahverengi ton aralığının geniş olması sebebiyle kombinlenecek renklerin seçimi alanın büyüklüğüne, aldığı ışığa göre kararlaştırılmalı. Örneğin küçük ve az ışık alan bir mekanı koyu renklerle boğmaktansa daha aydınlık renkler tercih etmek faydalı olacaktır. Bunun dışında kahverengi doğal bir renk olduğundan çoğu doğal malzemenin kendi rengi de kahverengi oluyor. Bu yüzden deri ya da ahşap bir ürün kullandığı zaman rengin dışında dokusal bir uyum da yakalamaya dikkat etmen gerekebilir dekorasyon tercihinde.

kahverengi-ile-uyumlu-renkler
kahverengiye-yakisan-renkler
kahverengi-ev-dekorasyonu
kahverengi-ev-dekorasyon-ipuclari

Görsel Kaynaklar: evgezmesi.com, mutfakdekorasyonu.net, guzeloldu.com, bizimmekanim.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tatil Dönüşü Sendromuyla Başa Çıkma Rehberi

Tatil Dönüşü Sendromuyla Başa Çıkma Rehberi

Dua Çiçeği Bakım Rehberi

Dua Çiçeği Bakım Rehberi