Turuncu Ev Dekorasyonu: Uyumlu Renkler ve Şık Tasarım Fikirleri

Turuncu Ev Dekorasyonu: Uyumlu Renkler ve Şık Tasarım Fikirleri

Turuncu yaydığı sıcak enerjiyle insanı bir bakışta mutlu edebilme gücüne sahip bir renk. Bu yüzden evinde turuncu dekorasyon trendlerini kullanarak kendine daha sıcak ve sevimli bir ortam yaratabilirsin. Turuncu ve turuncu ile uyumlu renkler dekorasyonuna yeni bir hava katacak ve canlanmanı sağlayacak.

Tasarımcılara Göre 2023'ün 6 Trend Rengi

Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Turuncu Renkle Uyumlu Renkler

İç Mekanlarda Dikkat Çeken Kombinasyonlar

Turuncu ara bir renk olduğundan çok farklı renklerle kombinlenebilir. Nasıl renklerle birlikte kullanacağına karar verirken hangi tonda bir turuncu kullanmak istediğini de düşünmen yararlı olacaktır. Parlak bir turuncu mu yoksa pastele yakın bir turuncu mu kullanmak istediğine bağlı olarak birlikte kullanacağın renkler değişebilir. Turuncu renkle uyumlu renkler nedir diye düşündüğümüzde ilk sıralayabileceğimiz renkler mavi, leylak, siyah ve beyaz. Özellikle parlak bir turuncu kullanıyorsan beyaz kullanmayı tercih ederek renklerin parlaklığını dengeleyebilirsin. Daha pastel bir turuncu tercih ettiğin takdirde mavi ve mor tonlarını kullanarak dekorasyonunda renklerin gücünden yararlanabilirsin.

turuncu-rengi-kombinlemek

Turuncu Koltuk Dekorasyonu

Oturma Odasına Canlılık Katan Fikirler

Oturma odanda ve salonunda koltuğunu turuncu seçerek dekorasyonunun kalbine bir canlılık katabilirsin. Bu iddialı koltuğu da beyaz kırlentlerle kombinleyebilir ya da mavi koltuk örtüleriyle katmanlandırabilirsin. Koltuk tercihini turuncudan yana yaptığın zaman bu ürünü seçtiğin perde ve halılarla da tamamlamayı unutmaman gerekir. Bunun için koltuk dışındaki parçalarında turuncuyu ön plana çıkarmak amacıyla daha sakin renkli tercihler yapabilirsin.

turuncu-koltuk-dekorasyonu

Turuncu Enerjisi

Ev Dekorasyonunda Pozitif Bir Atmosfer Yaratın

Turuncu enerjisi, doğanın en güçlü enerjilerinden birisini güneşin enerjisini içinde taşıdığından dolayı oldukça yüksektir. Bu yüzden de çocuklukla ve beraberinde pozitiflikle birlikte anılan da bir renktir turuncu. Bu sebeplerle dekorasyonunda turuncuyu tercih ederek daha pozitif, masum ve enerjik bir ortam yaratabilirsin.

turuncu-renginin-enerjisi

Turuncu İle Uyan Renkler

Yatak Odası, Mutfak ve Banyo İçin Dekorasyon İpuçları

Turuncu ev dekorasyonunu tercih ettiğin zaman evine adeta bir güneş doğmuşçasına yüksek bir enerjiyi davet etmiş oluyorsun. Bu yüzden de bu rengi özellikle mavi gibi suların sakinliğini taşıyan bir renkle tamamlaman misafirlerinin üzerinde unutulmaz bir etki bırakmanı sağlayacaktır. İster yatak odasında ister mutfakta ya da banyoda özellikle dolaplarının rengini turuncu tercih ederek neşeli bir ortam yaratabilirsin. Bu gibi yerlerde tabak çanak ya da perde gibi parçalarını beyaz seçerek ortamın neşesini ön plana çıkarabilirsin.

turuncu-banyo-dekorasyonu

Turuncu Dekorasyon

Aksesuarlar ve Aydınlatma İle Şıklığı Tamamlayın

Turuncu rengini dekorasyonuna katmak istediğinde illa ki koltuk ya da dolap gibi büyük ürünleri turuncu yapmak zorunda değilsin. Bu parçaları beyaz gibi daha nötr bir renk tercih edip aksesuarlarında ya da aydınlatmanda turuncudan yararlanabilirsin. Kullanacağın turuncu aksesuarlar sayesinde dekorasyonunu ister daha modern ister daha bohem ister daha retro bir hale getirebilirsin. Turuncu rengi birçok trendde kendine yer bulduğu için ne tarz bir görüntü elde etmek istediğine bağlı olarak aksesuar tercihlerinle tarzını yansıtabilirsin.

turuncu-dekorasyonda-aksesuarlar

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Hangi Ayda Ne Ekilir? Aylara Göre Sebze ve Meyve Ekim Rehberi

Hangi Ayda Ne Ekilir? Aylara Göre Sebze ve Meyve Ekim Rehberi