Füme Rengi Ev Dekorasyonu: Mobilya ve Perde Seçimi

Füme Rengi Ev Dekorasyonu: Mobilya ve Perde Seçimi

Ev dekorasyonunda zevklerini takip ederek ister açık renkli ister koyu renkli ister rengarenk ister daha sakin tek renkli tercihler yapabilirsin. Bu seçeneklerden birisi de füme rengini dekorasyonda kullanmak. Bu rengi kullanarak özellikle şık modern görünümlü tasarımlar yapabilirsin. Aynı şekilde füme rengini dominant kılmadan başka renklerle beraber kullanarak da dekorasyonunu tamamlayabilirsin.

Gri ile Uyumlu Renkler | Gri Renkli Dekorasyon Önerileri

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı

Marangozuna Yaptırabileceğin 12 Mobilya Fikri

Ev Dekorasyonunda Füme Tonları

Ev dekorasyonunda gri füme rengini kullanarak oldukça şık bir estetik yakalayabilirsin. Birçok tonu olması sebebiyle hem farklı tonlarını bir arada kullanabilir hem de birçok renkle beraber uyum yakalayabilirsin. Antrasit füme renginden açık füme rengine birçok farklı tonu olduğu için zaman zaman mat renklerle zaman zaman da pastel renklerle bir arada kullanılabilen bir renk olan füme rengi dekorasyonda kullanımı rahat renklerdendir.

ev-dekorasyonunda-fume

Füme Rengi Enerjisi

Ciddi duruşuyla birlikte füme rengi nerede kullanılırsa kullanılsın girdiği yere bir duruş katar. Tarihte de kullanımı eski zamanlara gittiğinden füme rengi köklenmişliği ve oturmuşluğu da sembolize eder. Nötr bir renk olması sebebiyle de kullanıldığı yerdeki enerjiyi dengelemeye de yarar.

fume-rengi-enerjisi

Füme Rengi ile Uyumlu Renkler

Füme rengi tonuna da bağlı olarak genellikle haki yeşil, bordo, beyaz, koyu mavi gibi renklerle rahatlıkla uyumlanabilir. Bu renklerle birlikte kullanımında kendini ön plana çıkararak evine özel ve orijinal bir hava katmana da yarar.

fume-ile-uyumlu-renkler

Füme Rengi Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Füme rengini ev dekorasyonunda farklı yerlerde kullanabilirsin. Füme rengi duvar boyasından tut mutfağa ya da banyoya kadar birçok alanda bu rengi kullanarak evinin havasını yenileyebilirsin.

fume-rengi-kullanimi

a. Füme Rengi Duvar Boyası

Füme rengi boya eğer koyu bir füme tercih ediyorsan büyük alanlar için uygun olabilir çünkü küçük mekanlar için fazla boğucu olma riski vardır. Ama özellikle ofis gibi kullanım alanlarında füme duvar boyası kullanmak çalışma ortamının güçlü görünmesini sağlayacaktır.

fume-duvar-boyasi

b. Perde ve Halıda Füme Rengi

Koltuk ya da masa gibi mobilyaların turuncu, mavi gibi özel renklerse bu mobilyaları ön plana çıkarmak ve görüntüde karmaşıklığı engellemek adına perde ve halıda füme rengini tercih edebilirsin. Bu seçimle görüntünün sakinleşmesini sağlayabilirsin.

dekorasyonda-fume-rengi

c. Füme Rengi Mutfak Dolapları

Mutfakta füme rengi kullanarak daha modern ve şehirli bir mutfağa sahip olabilirsin. Bu dolapların kullanımı gri beyaz eşyalarla daha da hoş olacaktır. Bu sebeple mutfak dolaplarını seçerken beyaz eşyalarının ne renk olduğunu da göz önünde bulundurmanda fayda var.

fume-rengi-mutfak-dolabi

Füme Mobilyalar Hangi Renklerle Kombinlenir?

Füme rengi özellikle mobilyalarda daha nötr bir renk olması sebebiyle kullanılıyor. Bu rengin nötr hali sebebiyle uyumlu perde ya da halı seçmek kolaylaşıyor. Füme bir koltuğun olduğu zaman ister kahverengi ister bej ister mavi renginde tamamlayıcı ürünler kullanabilir ve dekorasyonunda bir bütünlük yakalayabilirsin.

fume-renk-uyumlu-renkler

Görsel Kaynaklar: biboya.com.tr, pinterest.com, kadinlarkulubu.com, evimdergisi.com.tr, realhomes.com.tr, fezamutfak.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tüylenen Kıyafetler Nasıl Temizlenir?

Tüylenen Kıyafetler Nasıl Temizlenir?

Şişme Mont Yıkanınca Küçülür Mü?

Şişme Mont Yıkanınca Küçülür Mü?