Şişme Mont Yıkanınca Küçülür Mü?

Şişme Mont Yıkanınca Küçülür Mü?

Yaza gökyüzünde artan bulutlarla ve ara ara başlayan sağanaklarla yavaştan elveda edip kışa merhaba demeye başlıyoruz. Sonbahar ve kışın gelişiyle de olmazsa olmaz kışlıklarımızdan montlar ortalığa çıkmaya başlıyor. Saklandıkları yerden çıkarılan bu giysileri yıkamak, temizlemek ise ayrı bir ustalık işi. Şişme mont nasıl temizlenir, şişme mont hangi deterjanla yıkanır gibi sorularının cevaplarını bulmak için yazımızı inceleyebilirsin.

Evdeki Gereksiz Eşyalardan Kurtulma Zamanı

Mutfakta Kışlık Hazırlık Önerileri

Kışlıkları Kaldırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Şişme Mont Nasıl Yıkanır?

Şişme montlar nasıl yıkanır konusuna dikkat ederek seni yıllarca götürebilecek montuna gerekli özeni gösterebilirsin. Yıkamaya başlamadan önce monttaki tüm fermuarları kapattığına ve üzerindeki kirleri bir fırça ile temizlediğine emin olman gerekir. Ardından montunu makinenin en narin programlarından birisinde yıkamalısın, bunun için su ısısının düşük olmasına dikkat etmelisin.

sisme-mont-yikama

Şişme Mont Yıkarken Özel Bir Deterjan Kullanılmalı Mı?

Şişme montu makinenin narin programlarından birisinde yıkaman gerektiğinin altını çizdikten sonra bir de şişme mont hangi deterjanla yıkanır sorusuna değinmek gerekiyor. Bu deterjanın hafif olması ve ağartıcı içermemesi noktaları mühim. Bir de montunu yıkarken yumuşatıcı kullanmamalısın, ihtiyacın olan temizliği kullanacağın deterjan sağlayacaktır.

sisme-montu-makineye-atmak

Şişme Mont Yıkarken Çamaşır Makinesinin Türü Önemli Mi?

Şişme montu yıkarken makinenin programlı bir makine olması önemlidir, çünkü 30 derece gibi düşük bir sıcaklıkta yıkama seçeneğinin olması gerekir. Aynı zamanda makinenin yukarıdan yüklenen değil de önden yüklenen bir model olması da önemlidir ama zaten yukarıdan yüklenen makineler artık pek sık kullanılmıyor evlerde. Bunun dışında montunu elinde de yıkayabilirsin elbette.

şişme-montu-hangi-deterjanla-yikariz

Şişme Mont Elde Nasıl Yıkanır?

Şişme montlar bozulmadan nasıl yıkanır diye düşünenlerdensen endişelerini en kolay yatıştıracak çözüm elde yıkamak olacaktır. Bu şekilde montunu makineden çok daha risksiz bir şekilde temizleyebilirsin. Bir leğene ya da montunun sığacağı bir küvete ılık su doldurup montunu bu suda yarım saate yakın bekletip ilk kirini atmasını sağlayabilirsin. Ardından ikinci sefer hafif bir deterjan yardımıyla montunu temizleyebilirsin ve sonra soğuk suyla durulayıp nazikçe sıkarak temizliği tamamlayabilirsin.

sisme-montu-elde-yikamak

Şişme Mont Yıkanınca Küçülür Mü?

Şişme montunu eğer uygun şekilde yıkamazsan özellikle doğal kuş tüyü bir montsa sönebilir ve bu da görselliğini bozabilir. Özellikle sıcak su kullanımı montunun küçülmesine ve şeklinin bozulmasına sebep olabilir. Ama gerekli önlemleri alarak bir yıkama yaparsan şişme montlar bozulmadan nasıl yıkanır diye düşünmene gerek kalmaz. Makinende uygun programda ya da elde yıkadığın zaman temizlikten sonra da montunu sönmeden kullanmaya devam edebilirsin.

sisme-mont-yikaninca-kuculur-mu

Şişme Mont Nasıl Tekrardan Kabarık Hale Getirilir?

Yıkama işlemine ne kadar dikkat edersen et şişme montunu giydiğin zaman eski korumasını ve hacmini kaybettiğini hissedebilirsin. Bu montun kurumasıyla ilgili olabilir. Öncelikle ilk başta yıkamanın ardından montunu kurutma makinesinde iki üç temiz tenis topuyla kurutursan montunun oldukça hacimli bir şekilde kuruduğunu görebilirsin. Bu kurutma işleminde makineyi en düşük sıcaklığa ayarlaman gerektiğinin altını çizelim. Eğer makinede kurutmadıysan da sonradan sönmüş montunu kurutma makinesine aynı şekilde iki üç tenis topuyla düşük sıcaklıkta atarsan yarım saatlik bir programda montunun yeniden eski haline döndüğünü gözlemleyebilirsin.

sisme-mont-kabartma

Görsel Kaynaklar: pexels.com, runnersworld.com, pinterest.com, northwestoutlet.com, gearjunkie.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Füme Rengi Ev Dekorasyonu: Mobilya ve Perde Seçimi

Füme Rengi Ev Dekorasyonu: Mobilya ve Perde Seçimi

Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri Nelerdir?

Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri Nelerdir?