Perde Yıkamanın ve Temizliğinin Püf Noktaları

Perde Yıkamanın ve Temizliğinin Püf Noktaları

Perde, evinin ister salonu olsun ister yatak odası, her odasının havasını değiştirme yeteneğine sahip bir ürün. Dekorasyonunu tamamlayan perdeler, pencerede asılı olduklarından dolayı dışarının kirini tozunu tutabiliyor. Bu durumlarda perdelerini temizlemek isteyebilirsin, bu yazımızda seninle perde yıkama tüyoları paylaşacağız. Bu perde yıkama önerilerine göre temizlik yaptığında perdeni neyle yıkaman gerektiğini öğrenip bu temizlikten yüksek verim alabilirsin.

Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği

Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Eviniz İçin Uygun Perdeyi Nasıl Anlarsınız?

Perdeler Ne İle Yıkanmalıdır?

Tül perdeleri genellikle evin havası açılsın diye açık renk tercih edebiliyoruz. Bu durumda da en küçük kirler bile görünür oluyor. Bu sebeple özellikle tül perde yıkama rutini oluşturmakta yarar var. Genellikle çoğu kumaş türü perde makinede yıkanabiliyor ama her ihtimale karşı perdenin etiketini kontrol etmen iyi olur çünkü makine için uygun olmayan bir kumaşsa perden kuru temizlemeye yollaman gerekebilir. Eğer perden çamaşır makinesinde yıkanabiliyorsa makinede varsa perde yıkama programını kullanabilir ya da mümkün olan en düşük sıcaklıkta makinede perde yıkaması yapabilirsin.

perdeler-ne-ile-yikanmalidir

Perdelerin Daha Beyaz Olması İçin Ne Yapılmalı?

Perdelerinin daha beyaz olmasını istiyorsan deneyebileceğin çeşitli yollar bulunuyor. Perde yıkama beyazlatma işleminde karbonat kullanımı ilk önerilerimizden. Karbonatı ister makinenin deterjan gözüne ister makineye koyduğun perdelere direkt dökerek kullanabilirsin. Eğer vaktin varsa beyazlatma işlemini soda ile de yapabilirsin. Bunun için bir gece önceden bir leğende perdeni koyup üzerini geçecek kadar su dolduruyorsun, ardından bu leğene bir şişe soda koyup sabaha kadar bekliyorsun.

perdelerin-daha-beyaz-olmasi-icin

Perdeleri En İyi Ne Temizler?

Perdeni temizlemek için yapacağın ürün seçimi perdenin ne kadar bir temizliğe ihtiyacı olduğuna göre değişebiliyor olsa da her şeyden önce normalde kullandığın deterjandan yararlanabileceğini söylemekte yarar var. Bunun yanında beyazlatma için yaptığımız karbonat ve şeker önerilerini de perdeni beyazlatmak istediğin zamanlarda kullanabilirsin. Bu yöntemlere ek olarak temizlikte kullanabileceğin başka yöntemler arasında bulaşık tableti, kaya tuzu ve sirke sayılabilir.

perdeleri-en-iyi-ne-temizler

Grileşmiş veya Sararmış Tüller Nasıl Beyazlar?

Özellikle odada sigara içiliyorsa perdelerde grileşmeler ve sararmalar görülebilir. Bu lekelerden kurtulup yeniden beyaz tüllere sahip olmak için yukarıda bahsettiğimiz karbonatla perde yıkama rutinini gerçekleştirebilirsin. Buna rağmen leke hala çıkmıyorsa amonyak kullanmayı da düşünebilirsin. Bunun için bir gece değil 2 saat beklemen yeterli olacaktır. Önerebileceğimiz bir başka yöntem de toz şeker. Sararmış perdeni yeniden beyazlatmak için makinenin deterjan bölmesine toz şeker koyabilirsin.

grilesmis-veya-sararmis-tuller-nasil-beyazlar

Perde Kırışmadan Nasıl Yıkanır?

Perde yıkamanın ardından perdelerin çok temizlenmiş olsalar da kırışıklıkları göz zevkini ve dekorasyonunu bozabilir. Böyle bir durumun önüne geçmek için yıkama sürecinde alabileceğin bazı önlemler bulunuyor. Bunlar arasında yumuşatıcı kullanmak ilk sırada geliyor. Perdeni yıkarken yumuşatıcı kullandığın takdirde perdenin kırışmasını engelleyebilirsin. Bunun yanında sıkma yapmamak da perdenin kırışmasını engellemene yarayabilir. Sıkmayı ya çok düşük seviyede yapabilirsin ya da hiç yapmayabilirsin. Hiç yapmak istemezsen makine içindeki suyu tahliye ettiğinde perdeleri çıkarıp asmalısın.

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kitap, Kitaplık Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Kitap, Kitaplık Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Modası Geçmeyen Estetik Dokunuş: Hilton Banyo

Modası Geçmeyen Estetik Dokunuş: Hilton Banyo