Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Evinde lüks bir görüntü yakalamak istiyorsan ya da duvarının dümdüz olmasından sıkıldıysan, duvarına hareket katmak için başvurabileceğin adreslerden birisi sedef boya. Sedef boya uygulamasını bir ustadan yardım alarak yapabileceğin gibi kendin de kısa bir ön hazırlıkla sedef duvar boyaları uygulaması yapabilirsin.

Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Boya Badana Rehberi - Boya Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıradışı Boya Badana Teknikleri

Sedefli Duvar Boyası Modelleri

Sedef boya modellerinin neler olduğunu merak ediyorsan öncelikle bu modellerin uygulama yöntemine göre değiştiğini bilmen gerekiyor. Sedefli duvar boyası; sünger, efekt rulosu ya da baskı aparatı kullanılarak uygulanan bir efektli duvar boyası. Bu yöntemlerin hangisini uygulayacağına bağlı olarak duvar baskısı modelleri çeşitlilik gösterecektir. Örneğin süngerle yapacağın bir uygulama dalgalı ve doğal bir görüntü yaratacaktır. Bunun yanında üzerinde bulut, güneş, çiçek gibi desenler olan baskı aparatıyla yapacağın bir uygulamada daha net desenler elde edebilirsin.

sedef-boya-uygulama

Sedef Boya Renk Çeşitleri

Çeşitli markaların çeşitli kataloglarında sedef boya renk çeşitleri bulabilirsin. Genellikle altın ve gümüş rengi tercih edilen sedef boya desenlerini elde etmek için bordo, mor, yeşil gibi renkleri de kullanabilirsin. Bunun için duvarının alt tonuna göre bir tercih yapman doğru olacaktır. Örneğin duvar tabanın kırık beyaz gibi açık bir renkse bunun üzerine koyu renk tercihleri yaparak sedef boya desenlerini ön plana çıkarabilirsin. Bunun yanı sıra küçük mekanları sedef boyanın ışıltısından da yararlanarak büyük göstermek adına gümüş gibi parlak ve açık renkleri tercih edebilirsin.

sedef-boya-renk-çeşitleri

Sedef Boya Uygulama Örnekleri

İster tek duvarda ister bir odanın hepsinde kullanarak evine hareket ve şıklık katabileceğin sedef boya modelleri ve renklerini anlattıktan sonra bazı sedef boya uygulama örneklerine bakabiliriz. Farklı renklerde farklı tarzlarda uygulamalardan ilham alarak evine yeni bir hava katabilirsin.

sedef-boya-renkleri
sedef-boya-uygulama
sedef-boya-desenleri-ve-modelleri
sedef-boya-modelleri
sedef-boya-renkleri

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pinterest.com, permotlitboya.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Adım Adım Origami Çiçek Yapımı

Kendin Yap: Adım Adım Origami Çiçek Yapımı

Turuncu Ev Dekorasyonu: Uyumlu Renkler ve Şık Tasarım Fikirleri

Turuncu Ev Dekorasyonu: Uyumlu Renkler ve Şık Tasarım Fikirleri