Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Günümüzde kendin yap ürünleri ile dekorasyonda önemli farklar yaratılabiliyor. Geçirdiğimiz pandemi döneminde birnevi hobi olarak başlayan evleri kendin yap projeleriyle donatmak zamanla bir modaya dönüştü. Duvar dekorasyonunda kullanabileceğin çeşitli kendin yap dekorasyon projesi mevcut. Bunlardan hangisinin sana ve evine uyduğunu merak ediyorsan yazımızı inceleyebilirsin.

Duvar Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tasarımcılara Göre 2023'ün 6 Trend Rengi

Beyaz Duvarlardan Vazgeçmek İçin 4 Sebep

Geometrik Duvar Boyama

Sosyal medyada görmüş olabileceğin projelerden birisi geometrik duvar boyaları. Bunu yaparak rengarenk bir duvar elde edebilir ve aynı zamanda duvarın kolaylıkla bir sanat eserine dönüştürebilirsin. Öncelikle nasıl bir şekil istediğini küçük bir kağıtta şablonla çalışabilirsin. Ardından ihtiyacın olan malzemeler silikonlu iç cephe boyası (istediğin birkaç renk), maskeleme bandı ve fırça. Maskeleme bantlarıyla şablonundaki gibi bir şekli duvarına çizip boşlukları boyadıktan sonra bantları çıkardığın zaman harika bir duvara sahip olacaksın.

geometrik-duvar-boyama

Bohem Tarzı Duvar Boyama 

Bohem yaşam tarzı genel olarak rahat, telaşsız anlamlarında kullanılıyor. Bu tarzı duvarında yaşatmak için düz renk duvarında bir bölgede küçük bir dokunuş yapabilirsin. Bunun için yatağının üzerini, şifonyerinin üzerini ya da evin girişinde bir bölümü ayırabilirsin. Düz beyaz duvarın üzerine basit çizgilerle yapacağın bir tasarımla bohem tarzı yakalayabilirsin. Sade renk duvarının üzerine kendisini gösterecek bir renk kullanmayı tercih ederek farkı yakalayabilirsin. Bu tarz çalışmalarda genellikle yuvarlak şekiller ve üç dört yapraklı dal gibi basit şekiller kullanılıyor. Bohem bir tarz yakalamak için duvarında duvar halısı ya da otantik dekorasyon ürünleri kullanmayı da tercih edebilirsin.

bohem-tarzi-duvar-boyama

Efektli Duvar Boyama 

Efektli duvar boyası yapmak oldukça özgürleştirici ve uygulanabilir bir yöntem. Bu yöntemi uygularken fırçanı özgür kullanmaktan çekinmemen büyük önem taşıyor. Hangi renk kombinasyonunu uygulayacağına karar verirken küçük bir parça üzerinde renklerini denemekten çekinme. Bu şekilde istediğin renk kombinasyonunu keşfedebilirsin. Bu uygulamada 3 renk kullanmak yeterli olacaktır. Bir ipucu da alt tabakayı hiçbir zaman diğer katlarla tamamen kapatmamak. Bunun için boyanın hızlı kurumasının önüne geçmek adına Glaze medium kullanmayı tercih edebilirsin.

efektli-duvar-boyama

Kısmi Boyama Tekniği

Aslında bohem tarzda önerdiğimize benzer bir mantıktan bahsediyoruz kısmi boyamada. Bunun için bohemdekinden farklı olarak yalnızca televizyon ya da koltuk gibi bir eşyanın duvarda kapladığı yeri tek renk ile bir geometrik şekil olarak belirtmek gerekiyor. Bu kadar küçük bir dokunuş evinin görünümünü tamamen değiştirebilir. Başka bir yöntem de duvarın üst ve alt yarılarını farklı renklerle boyamak olabilir kısmi boyama önerisi olarak.

kismi-boyama-teknigi

Duvar Çıtası Uygulama Fikirleri

Duvar çıtası kullanımı tam anlamıyla boya ile alakası olmayan bir teknik. Ama bu şekilde basit bir yöntem kullanarak duvarlarına estetik bir görünüm kazandırabilirsin. İstediğin boyutlarda ve sayıda çerçeve yapabilir ya da çıtalarla duvarında bölümler yaratabilirsin. Bu uygulamayı yapmak için duvarı önce boyayıp sonra duvarla aynı renk ya da farklı renk boyadığın çıtaları duvara monteleyebilirsin.

duvar-citasi-uygulama

Dekoratif Duvar Çıtası Nasıl Yapılır?

Dekoratif duvar çıtaları yapı marketlerde uçları 45 derece kesilmiş şekilde satılıyor. Bunun yerine evde bu çıtaları kendin yapmak istersen bir ahşap gönyesine ihtiyacın olacak. Onu kullanarak ölçümlerini yaptığın çıtaların uçlarını doğru yönlerde (birleştiklerinde dikdörtgen oluşturacak şekilde) 45’er derecelik açılarda kesmelisin. Bu şekilde elde ettiğin çıtaları istediğin renge boyayıp duvarda tasarımı yapıştırabilirsin.

dekoratif-duvar-citasi-yapimi

Duvarları Panel ile Kaplama

Yapı marketlerin çoğunda satılan çeşitli şekillerde duvar panelleri mevcut. Bu paneller belli ölçülerde bütünler olarak satılıyor ve uygulaması çoğu kendinden yapışkanlı olduğundan dolayı oldukça pratik ve basit. Bunun için ahşap, taş, düz renk duvar görünümlü panellerden istediğini seçip duvarlarından birisine uygulayabilirsin.

duvar-paneli-kaplama

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, dekorbeti.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Atatürk Çiçeği (Ponsetya) Bakımı Nasıl Yapılır?

Atatürk Çiçeği (Ponsetya) Bakımı Nasıl Yapılır?

Masabaşı Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Masabaşı Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri