Masabaşı Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Masabaşı Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Bazı meslekler daima hareket içinde olmayı gerektirirken bazılarında tüm mesai masabaşında geçer. Bütün günü masabaşında geçirmek vücutta tek pozisyonda uzun süre kalmanın bir getirisi olarak bazı ağrılar yapabilir, bunun için masabaşında çalışanlar için uygun egzersizleri belirli aralıklarla yapmakta fayda var. Yapacağın basit esneme hareketleri, boyun ve sırt egzersizleri ağrılarını azaltıp seni güçlendirebilir.

Evde Spor Alanı Oluşturmak ve Ekipman Olmadan Egzersiz

Masaj ve Masaj Terapisi Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Gün Boyu Enerjik ve Zinde Kalma Rehberi

Masabaşı Çalışanlar Neden Egzersiz Yapmalıdır?

Masabaşında çalışan kişiler günlerinin çoğunu tek pozisyonda oturarak geçiriyor. Bu hareketsizlik kasların zamanla deforme olmasına sebep vererek ağrılara yol açabiliyor. Bu hareketsizlik bir de stresli bir yaşamla birleşince sırt, boyun, bel gibi bölgelerde ağrılar dayanılmaz hale gelebiliyor. Bunun gibi durumlara karşı önlem almak ya da olan ağrılara bir çözüm bulmak arayışındaysan yapabileceğin çeşitli sırt egzersizleri, postür egzersizleri ve esneme hareketleri bulunuyor.

masabasi-calisanlar-icin-egzersiz

Pratik Egzersiz Önerileri

Masabaşında çalışanlar için egzersiz önerilerinin ilkini sırt ve bel için verebiliriz. İki omuzu da çapraz şekilde tutarak nefes alıp başı havaya kaldırıp sonra nefes verirken indirmek sırtını rahatlatmana yarayacaktır. Bel için ise parmakları birbirine kenetleyip kolları bu şekilde havaya uzatıp havada nefes alıp, indirirken nefes vermek yararlı olacaktır. Bu hareketlerin ikisini de beşer kere yapabilirsin.

masabasinda-calisanlar-icin-egzersiz

Boyun için parmaklarında aynı kolunun omzuna değip elini uzatırken başı da diğer yöne uzatıp o pozisyonda biraz kalabilirsin. Bu esneme hareketini on defa tekrarlamak boynunu rahatlatıp güçlendirecektir. Omuz için de iki omzunuzu kollar aşağı doğru serbestken olabildiğince yukarı çekip birden bırakma egzersizini yapabilirsin. Bunu da on beş tekrar yapabilirsin.

boyun-egzersiz
pratik-egzersiz-onerileri

Boyun ve Sırt Kasları Nasıl Güçlendirilir?

Bu pratik ofis egzersiz önerilerinden düzenli yaptıkça verim alabilirsin. Ama bir yandan da ağrıları önlemenin en güvenli yolu güçlü kaslara sahip olmak. Bu sebeple boyun ve sırt kaslarını güçlendirmeye odaklanmalısın. Bunun için çeşitli esneme hareketlerini yalnız ofiste değil evde veya spor salonunda da yapabilirsin.

boyun-ve-sirt-kaslari-nasil-guclenir
esneme-egzersiz

Örneğin pilates tüm vücudunu güçlendirirken boyun ve sırt kaslarını da güçlendirecektir. Pilates gibi güçlenme temelli başka çalışmalar da esneme hareketleri ile birleştirildiğinde iyi bir sonuç almanı sağlayacaktır. Armut’ta 1000’e yakın Pilates Dersi Eğitmeni en kaliteli hizmeti sunmak için hazır. Bunun yanında Kişisel Antrenör, bir diğer adıyla Personal Trainer ile de özel olarak boyun ve sırt kaslarını güçlendirmek üzere çalışabilirsin.

Egzersiz Haricinde Neler Yapabilirsin?

Esneme hareketleri ve egzersizleri yapmanın yanı sıra masabaşı çalışman esnasında alabileceğin birkaç önlem sayesinde postürünü düzeltebilirsin. Öncelikle bilgisayarının ekranı başınla aynı seviyede olmalı. Bunun için laptopuna yükseltici alabilir ya da masaüstü bilgisayarının yükseklik ayarını kendine göre ayarlayabilirsin. Oturma pozisyonun ve konforun çok önemli olduğundan dolayı iyi bir sandalyen olması önemli. Kol ve bel desteği olan bir sandalye tercih ettiğin takdirde rahat bir pozisyonda çalışabilirsin.

boyun-ve-sirt-agrilari

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Hangi Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Trendi Sana Göre?

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker'larınızı Oluşturun

Evde Etiket Yapımı: Kendi Sticker'larınızı Oluşturun