Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam için fiziksel olarak zinde kalman şart. Düzenli egzersiz yaparak birçok sağlık probleminden kaçabilir ve kendini daha mutlu hissedebilirsin. Bunun için bisiklet sürmek en keyifli seçeneklerden biri. Üstelik bisiklet sürmek her yaşa hitap eden ve kolay bir aktivite. Doğa dostu ve masrafsız olması da cabası. Bisiklet sürmeyi günlük rutinine ekleyerek yaşam kaliteni yükseltebilirsin. Bu yazımızda senin için bisiklet sürmenin faydalarını sıraladık. Hadi başlayalım!

Evde Spor Alanı Oluşturmak ve Ekipman Olmadan Egzersiz

Diyetisyenimiz Anlatıyor: Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Bisiklet Sürmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Bisiklet sürmek kasların için mükemmel bir egzersiz. Bisiklet sürerken bacak, kalça ve karın bölgendeki kaslar aktif olarak çalışır. Pedal çevirme hareketin sırasında bacak, kalça ve mide bölgelerindeki kas hareketliliğin yoğun olarak artar. Uyluk ön kasları, uyluk arkası kasları, baldır kasları, ayak düzlemleri yoğun olarak çalışan alt vücut kasları arasında. Bu sırada üst vücudun destek için kullanılır ve iç ve dış karın kasların için müthiş bir egzersiz yapmış olursun. Kol kasların, göğüs, omuz, boyun ve sırt kasların bisiklet sürerken çalışır ve müthiş bir egzersiz yapmış olursun. Fakat şunu unutmamalısın ki rampa yukarı çıkarken, yokuş aşağı inerken ve düz yolda bisiklet sürerken aynı çabayı sarf etmezsin ve kaslarının çalışma yoğunluğu değişkenlik gösterir. Kullandığın bisiklet, geçtiğin yollar ve bisikletini sürme zamanın da hangi kaslarının ne yoğunlukta çalıştığını değiştirir.

Bisiklet Sürmek Ne Kadar Kalori Yaktırır?

Bisiklet sürerken yaktığın kalori hızına ve bisiklet sürme rotana bağlı olarak değişir. Orta tempoda yarım saat bisiklet sürerek ortalama 300-400 kalori (kcal) yakabilirsin. Bu sayede kilo verirken mükemmel bir kardiyo egzersizi yapmış olursun.

Her Gün Bisiklet Sürmenin Önemi?

Her gün bisiklete binip düzenli bir egzersiz rutini oluşturursan fiziksel ve zihinsel anlamda pek çok fayda göreceksin. Her gün bisiklet sürerek fit bir vücuda sahip olabilirsin, kaslarını güçlendirebilirsin, duruşunu düzeltebilirsin, beyin ve kas koordinasyonunu geliştirebilirsin. Dahası bisiklet sürerek hareketli bir yaşam tarzına sahip olabilirsin ve bu da mutluluğunu ve yaratıcılığına inanılmaz bir katkı sağlar.

Bisiklet Sürmenin Çevreye Yararları Nelerdir?

Doğayı seviyorsan ve çevreye zarar vermek istemiyorsan bisiklet kullanabileceğin en iyi ulaşım aracı. Bisiklet sürerken diğer ulaşım araçlarının sebep olduğu hava kirletici gazlar salınmaz ve hava kirlenmemiş olur. Hava kirliliğini azaltmanın yanı sıra bisiklet sürmek gürültü kirliliğini de azaltıyor. Üstelik insanlar daha fazla bisiklet kullandıkça yeni karayolları ihtiyacı önemli oranda azalıyor ve bu da doğal alanların tahribatını önlüyor. Kısacası bisiklet sürerek sürdürülebilir, mutlu ve temiz bir dünyada yaşamak mümkün!

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2022 Düğün Trendleri

2022 Düğün Trendleri

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?