Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşır suyu bakterilerle mücadelede son derece güçlü bir temizlik malzemesidir. Birçoğumuzun evinde vazgeçilmez bir yeri olan bu ürün, banyo, klozet ve tezgâh gibi yerlerde en etkili hijyen sağlayıcıdır. Aynı zamanda kumaşlarda, halılarda ve diğer yüzeylerde belirgin ve inatçı izler bırakabilen güçlü bir kimyasaldır. Ancak, henüz umudunuzu kaybetmeyin! Biraz sabır ve doğru tekniklerle bu izleri çıkarabilir ve eşyalarınızı eski güzelliğine kavuşturabilirsiniz.

Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjan

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar

Kıyafetten Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Geçer?

Beyaz giysilerdeki çamaşır suyu lekesini çıkarmanın en pratik yollarından biri sirke kullanmaktır. 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 su bardağı su ile seyrelttikten sonra lekenin olduğu bölgeye uygula. Bunun için eline temiz bir bez al ve yavaşça bezi suya bandırarak lekeyi silmeye çalış.

Bu yöntemin dışında uygulayabileceğin bir başka malzeme ise karbonattır. Karbonatın birçok kiri çıkarma yeteneği ev kadınları arasında oldukça iyi bilinir. Peki karbonat kullanarak çamaşır suyu lekesi nasıl geçer?

Öncelikle bir miktar karbonat suya eklenerek diş macunu gibi yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırılır. Çamaşır suyunun döküldüğü bölgeye bu yoğun karışım sürülür ve kuruyana kadar bekletilir. Yaklaşık 15 dakika sonra burayı bir fırça yardımıyla çitilemeye başla.

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Bahsettiğimiz bu yöntemler işe yaramıyorsa uygulayabileceğin bir çözüm daha vardır. Metil alkol çamaşır suyu lekesine çözüm olarak en çok kullanılan üründür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur: metil alkol solunduğunda insan sağlığına ciddi zararları olan güçlü bir sıvıdır. Bu sebepten dolayı çamaşır suyu dökülen kıyafete metil alkol uygularken maske ve eldiven kullanmak son derece önemlidir.

Bir kabın içine çok az miktarda metil alkol koy ve pamuk yardımıyla çamaşır suyu olan kıyafete pamuğu sür. Tüm lekeli yüzey metil alkol ile kaplandıktan sınra en az 1 gece düz bir zeminde beklemesini sağla. Bir sonraki gün kıyafetini düşük derecede yıka.

Kıyafetleri Çamaşır Suyu Lekesinden Nasıl Koruruz?

Kıyafetlerimize çamaşır suyu bulaşmasını engellemek için yapabileceğimiz en iyi şey çamaşır suyunu olabildiğince kullanmamaktır. Tabi bazen temizlik için ev hanımları çamaşır suyunu tercih ederler.

Çamaşır suyunu her ne kadar az kullanırsan kullan mutlakla temizlik yaparken eldiven ve önlük kullanmalısın. Aksi taktirde en ufak damlası bile sıçradığında kıyafetin çamaşır suyu ile renk değiştirmeye maruz kalır.

Çamaşır Suyu Lekesini Kamufle Etmenin Yolları

Önerilen yöntemlerin hepsini denediğin halde hala kıyafetlerinin bazı yerlerinde çamaşır lekeleri kaldıysa bunları artık kamufle etmekten başka çaren kalmadı. Özellikle metil alkol ve sirke gibi yöntemleri çamaşır suyu bulaştıktan hemen sonra yapmazsan oldukça etkisiz kalabilirler.

Çamaşır suyu olan kıyafetler yama yapılarak veya tarzına göre süslemeler ile kullanılabilir. Örneğin çamaşır suyunun leke bıraktığı yerlere renkli iplerle veya kumaşlarla yamalar yaparak çok tarz kıyafetler elde edebilirsin.

Çamaşır Suyu Değen Elbiseye Ne Yapılır?

Peki hızlı bir şekilde çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Öncelikle çamaşır suyu bulaşan yerin kurumasını beklemeden hemen bol su ile yıkayarak müdahale edilmelidir. Daha sonra zaman geçmeden karbonat, sirke veya metil alkol üçlüsünden yardım almaya bakman gerekir.

Görsel Kaynaklar: The Spruce Crafts, Cleanpedia, Pexels, Unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Sardunya Çiçeği Bakımı

Sardunya Çiçeği Bakımı