Dekoratif Kozalak Süs Yapımı

Dekoratif Kozalak Süs Yapımı

Kozalakları dekorasyonda kullanmak evine estetik ve sevimli bir hava katman için mükemmel bir fikir olacaktır. Yürüyüş yaparken ya da bahçende bulduğun kozalakları estetik ev süslerine dönüştürebilirsin. Üstelik hazır süsler kullanmak yerine kendi süslerini yapman çok daha ekonomik ve eğlenceli olacaktır. Kozalakları kullanarak birçok farklı dekoratif süs elde edebilirsin. Örneğin kozalaktan kapı süsü, çiçek ve saksı yapabilirsin. Bu yazımızda kozalak kullanarak yaratabileceğin tasarımlar hakkında ilham verici fikirler sunduk. Hadi başlayalım!

Mandala Nedir?, Mandala Nasıl Yapılır?

Kendin Yap: Soya Mumu

Kendin Yap: Bulut Lamba

Kozalak Süsleme Fikirleri

Kozalakları kullanarak yapabileceğin pek çok yaratıcı ve estetik kendin yap fikirleri verebiliriz. Bu tasarımlarla evine sevimli bir atmosfer verip tarzını yansıtabilirsin. En basitinden kozalaklar toplayıp onları şık bir tabakta sergileyebilirsin. Bu gibi basit fikirlerin yanı sıra daha kompleks tasarımlar da yaratabilirsin. Örneğin kozalak süsleme fikirleri arasında kapı süsü, çiçek, saksı yapımı gibi birçok seçenek var.

Kozalaktan Kapı Süsü Yapımı

Kozalaktan kapı süsü yapmak en sevimli ve eğlenceli fikirlerden biri. Özellikle yeni yıl zamanı evinin kapısına geldiğin an kozalaktan dekoratif bir kapı süsüyle karşılaşmak yılbaşı ruhunu hissettirecektir. Üstelik hazır bir kapı süsü almak yerine kendi kapı süsünü yapmak yaratıcılığını beslemene ve kendi tarzını göstermeni sağlayacak. İşe kozalakları 2-3 saat çamaşır sulu suda bekletmekle başlamalısın. Bunu yaparak kozalakları temizlemiş olacaksın. Bu işlemden sonra kozalakları güneş altında kurutmalısın. Şimdi sıra kapı süsünü yapma evresinde. Kapı süsünü ister kartondan istersen de tel kullanarak yapabilirsin. Biz kartondan kapı süsü yapımını ele alacağız. Yapman gereken şey kartondan bir çember kesmek. Sonrasında istediğin renk bir tülü sıcak silikon yardımıyla kartona sarmalısın. Şimdi sıra kozalakları yapıştırma aşamasında. Sıcak silikon kullanarak kozalakları çembere yapıştırmalısın. Yapıştırıcı kuruduktan sonra sıra kapı süsünü daha renkli hale getirmekte. Bunun için çam dalları, ponponlar, kurdeleler ve simler kullanabilirsin. Bunları kapı süsünün istediğin yerlerine yerleştirebilirsin.  Üstelik kozalakların üzerine sıvı yapıştırıcı sürüp üzerlerine sim dökerek tasarımını güzelleştirebilirsin. İşte el yapımı kozalaktan kapı süsün hazır!

Kozalaktan Çiçek Yapımı

Kozalaktan çiçek yapmak oldukça basit. Öncelikle kozalakları temizlemekle işe başlamalısın. Fırça yardımıyla kozalağın iç taraflarındaki kalıntıları temizlemelisin. Sonraki aşama ise bahçe makası yardımıyla kozalakların uçlarını kesmek. Bu işlemi kozalağın orta kısmına kadar devam ettirmelisin. Ardından sıra boyama işlemine geçmekte. Dilediğin bir rengi seçip kozalağın her tarafını boyamalısın. Kozalağın orta kısmında kalan yani çiçeğin ortası olacak kısmı da başka bir renk seçerek boyamalısın. Çiçek yapımı bu kadar basit. Çiçeklerin hazır, şimdi sıra dekoratif bir süs yaratmakta. Bunun için ahşap bir zemin gerekli. Ahşap zemini istediğin renkte boyayıp kurumaya bırakmalısın. Bu zeminin üzerine kozalaktan yaptığın çiçekleri silikon tabancası yardımıyla yerleştirmelisin. Sonrasında bu çiçeklere saksı ve sap eklemelisin. Bunun için evindeki küçük bir saksıyı ikiye bölebilirsin. Yarısını kesmiş olduğun saksıyı silikon tabancasıyla ahşap zemine sabitlemelisin. En son olarak da kozalaktan çiçeklerin ve saksının arasına ince ağaç dallarını kullanarak çiçek sapları yapmalısın. İşte kozalaktan dekoratif çiçeğin hazır!

Kozalaktan Saksı Yapımı

Kozalakları kullanarak saksı yapmak kulağa ilgi çekici gelmiyor mu? Sadece küçük bir çalışmayla saksılarını eşsiz hale getirebilirsin.

Öncelikle kozalaklarını temizleyerek işe başlamalısın. Kozalakları çamaşır suyunda bekletip kuruttuktan sonra işleme geçebilirsin. Aynı kozalaktan çiçek yapımında anlattığımız gibi kozalaklarının alt kısmını bahçe makası yardımıyla kesmelisin. Bu aşamada dilersen kozalakları boyayabilirsin. Ardından silikon tabancası yardımıyla kozalakları saksının etrafına yerleştirmelisin. Bu işleme saksının her tarafı kozalaklarla kaplanıncaya kadar devam etmelisin.

Kozalaktan yapılmış dekoratif saksın hazır!

Görsel Kaynak: pexels.com, Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Parke Nasıl Döşenir?

Parke Nasıl Döşenir?

2022 Düğün Trendleri

2022 Düğün Trendleri