Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Yazın gelişiyle beraber en favori noktalar havuz başları ve sahil kenarları olarak karşımıza çıkıyor. Serinledikten hemen sonra daha bronz bir tene sahip olmak için güneşlenmek ise yazın vazgeçilmez aktivitelerinden biri. Güneşin altında şezlongda uyuyakalmak o an için çok tatlı gelse de sonrasında oluşan yanıklar baş belası olabiliyor. Yüzerken bile farkında olmadan yanmak, sonrasında deride oluşan soyulmalara neden olabilir. Bu yüzden senin için güneşten uygun fiyata korunabileceğin doğal tarifleri araştırdık. Aynı zamanda da bu kremleri sürmeyi unuttuğun günlerde yanıkları nasıl hafifletebileceğini anlatan bir rehber hazırladık. Bu sayede gönül rahatlığıyla yazın tadını çıkarabileceksin!

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler

Cilde İyi Gelen Esansiyel Yağlar

Yaz Ayları İçin 4 Sağlıklı Smoothie Tarifi

guneste-yanmis-cilt

Güneş Yanıkları

Güneş yanıkları cildin uzun süre direkt veya dolaylı olarak güneş ışınına maruz kalması sonucu ortaya çıkan iltihaplanma durumudur. Ciltte kızarıklık, soyulma, kaşıntı gibi etkileri olan güneş yanıkları cildin direncini zayıflatarak ileride oldukça zarar verici hastalıklara yol açabilir. Güneş yanıkları iltihabın oranına göre derecelere sahiptir. Özellikle açık tenli isen güneşe çıktığın saate mutlaka dikkat etmelisin. Zorunlu kalmadıkça 16.00’dan önce güneşe çıkmamalı çıkıyorsan da mutlaka güneş kremi kullanmalısın. 

lavanta-yagi

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Güneş yanıklarında en sağlıklı sonuç için ilk yapman gereken doktora giderek uzman bilgisi almak. Fakat ileri derecede olmayan yanıklar için evde kolayca bulunabilen, uygun fiyatlı ürünlerle kendi tedavini de yapabilirsin. 

Yoğurt

Deriyi nemlendirme ve rahatlatma özelliği olan yoğurdu rahatlıkla kullanabilirsin. Vücudundaki yanık kısımlara; sabah, öğlen ve akşam düzenli olarak yoğurt sürmen yanıkları gün geçtikçe hafifletecektir.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı derideki yanıklara karşı oluşan hassasiyetini azaltacaktır. İçerisindeki özler onarım ve tedavi için oldukça etkilidir. 

Aloe Vera

Evde kolayca yetiştirilebilen bu bitkiye sahipsen tek yapman gereken yaprağından bir kısmı koparmak ve jel olan iç kısmı yanık yerlere sürmek olacaktır. Güneş yanıkları için kullanılan kozmetik ürünlerinde sıkça gördüğümüz aloe veranın oldukça ferahlatıcı bir etkisi olacaktır.

Çay

Yeşil, siyah veya papatya çayını demledikten sonra soğumasını bekleyerek, bir parça kumaş yardımı ile yanık bölgelere sürmeyi deneyebilirsin. Bölgeyi ıslak tutmak derinin gerilmesini de engelleyecektir.

evde-gunes-kremi-yapimi

Doğal Güneş Kremi Yapımı

1.Avokadolu Güneş Kremi

Malzemeler:

o   1 yemek kaşığı kakao

o   5 yemek kaşığı çinko oksit

o   1 tam bardak avokado yağı

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kıvama gelen karışımı sprey şişeye boşaltabilirsin. Tamamen doğal içeriklerden yapacağın bu güneş kremi seni zararlı ışınlardan koruyarak cildine nem verecektir. 

2. Havuçlu Güneş Kremi

Malzemeler:

o   1 adet küçük rende havuç

o   Yarım avuç karanfil

o   2 adet çubuk tarçın

o   1 dolu yemek kaşığı bebek pudrası

o   Zeytinyağı

Bir kavanozda havuç ve karanfilleri karıştırdıktan sonra tarçını ekleyebilirsin. Malzemelerin sınırını geçecek kadar zeytinyağını ekledikten sonra bebek pudrasını ekleyerek karışımı güneşte yaklaşık 12-14 gün bekletmelisin. Sonrasında güneş kremi vücudun için hazır hale gelecektir. 

Görseller: Pinterest

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler

Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler