Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri

Pireler oldukça küçük boyutlarda genellikle hayvanların üzerinde yaşayan ve zaman zaman evleri istila edebilen kan emici hayvanlardır. Genellikle evlere dışarıdan ayakkabı ve giysi üzerinde gelir ve evdeki hayvanlarda üreyerek yaşarlar. Eşyalara bulaştığı takdirde acil adım atılması ve gerekirse ilaçlama yapılması gerekir.

Gümüş Böceği (Nem Böceği) Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Evde Pire Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Evde pirenin varlığını tespit etmenin ilk yolu eğer evcil hayvanın varsa onun hareketlerini gözlemektir. Köpek ve kedi piresi hayvanlarda yoğun bir kaşınmaya sebep olur ve hayvan bu kaşınan yerleri ısırır. Bunun dışında bizlerin de özellikle ayak bileklerinde ısırıklar meydana gelir ve buralar çok yoğun bir şekilde kaşınabilir. Eve bulaşan pire ise halı, koltuk, yastık gibi eşyalarda yaşar ve buralarda zıplamalarıyla gözlenebilirler. Pire neden olur diye düşünüyor olabilirsin, hemen kedini suçlamadan düşünmen gereken birçok sebep olduğunu hatırlatmak isteriz.

evde-pire-oldugunu-anlamak

Pireden Nasıl Kurtulunur?

Evde pirenin varlığını tespit ettikten sonra pirelenmenin ne seviyede olduğunu da düşünmen gerekir. Evde hayvan bakıyorsan genellikle pirelerin hayvanın üzerinde yaşayacağını, başka yerlere gitmeyi tercih etmeyeceğini hatırlatmak gerekir. Bu gibi bir durumda kedi pire damlası kullanarak kolaylıkla kedindeki pirelerden kurtulabilirsin. Bunun dışında evin başka yerlerinde de yaşayan pireler görüyorsan profesyonel bir ilaçlama yardımına başvurabilirsin.

pireden-kurtulmak-icin

Pireden Kurtulmak İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Kedi pire damlası pirelenen hayvanındaki pirelerden kurtulmak için en kestirme yol olsa da doğal yolları kullanarak da pireden kurtulmak istiyor olabilirsin. Özellikle pire miktarı çok değilse pirelerden kurtulmak için sirkeden yararlanabilirsin. Pireyi ne öldürür sorusunun en net cevaplarından birisi sirkedir. Bu sebeple kedini sirkeli bir bezle silmek ya da pire yumurtalarının gelmiş olabileceği yerleri sirkeli suyla silmek pirelerden kurtulma yöntemleri arasında sayılabilir.

pireden-kurtulma-yollari

Pirelerden Korunmanın Yolları Nelerdir?

Kedi piresi insana geçer mi gibi bir düşüncen varsa bunun çok kolay bir şey olmadığını söylememiz gerekir. Pireler için en ideal yaşam alanı evindeki tüylü dostunun vücududur, bu sebeple de onların dışında bir yerde yaşamayı tercih etmezler. Ama özellikle eve gelen geçici hayvanların evden gitmesi sonrası onların bıraktığı pireler eve yayılabilir. Bu durumda da seni ısırmaya başlarlar. Pireden korunmak için hayvanının dış parazit ilacını düzenli yaptırmayı ve dışarıya sık çıkan bir hayvansa pire tasması kullanmayı önemsemelisin. Bunun yanında evini düzenli süpürmeli ve sıklıkla da yerleri özellikle sirkeli suyla silmelisin.

pireden-korunma-yollari

Görsel Kaynaklar: pexels.com, usedvetequipment.com, four-paws.org.au, verywellhealth.com, apexpestcontrolwnc.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları

Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları