Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları

Salon Dekorasyonunda Doğru Ayna Kullanımı için İpuçları

Salonlarımızı dekore ederken birçok aksesuardan yardım alırız. Biblolar, çerçeveler, vazolar kadar salonlar için vazgeçilmez bir diğer aksesuar da aynalardır. Bu amaçla kullanılan ayna duvar dekorasyonunu tamamlarken özellikle küçük mekanların daha geniş görünmesini sağlayan bir illüzyon da yaratabilir.

Ev Dekorasyonlarının Vazgeçilmez Detayı: Aynalar

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

Kusurlu Güzellikten Doğan Dekorasyon Stili: Wabi-Sabi

Ayna Kullanım Alanları Nelerdir?

Evlerimizde çeşitli büyüklükteki aynayı makyaj masalarında, banyolarda, ya da girişlerde kullanılırız. Bu geniş kullanım alanı sebebiyle aynaları neredeyse evin tüm odalarında görebiliyoruz. Salonlardaki kullanımıysa diğer odalardan farklı olarak daha çok dekor amaçlı oluyor. Salon dekoratif aynaları ortamın estetik bütünlüğünü sağlamak amacıyla kullanılırken bir yandan renklerin yansımalarını yaparak odanın güzel yanlarının göz önüne çıkmasına da destek olabiliyor. Bunun yanında kullanım alanına bağlı olarak mekanın boyutlarını olduğundan büyük gösterebiliyor.

ayna-kullanim-alanlari

Salonda Ayna Kullanımı Nasıl Olmalı?

Özellikle küçük bir salonun varsa burada ayna kullanımında çerçevesinin büyük ve gösterişli olmamasına dikkat etmelisin. Daha basit çerçeveler tercih ettiğin takdirde kullandığın salon aynası odana daha rahat uyumlanabilir. Odanın dekorasyonunda tercih ettiğin tarza yönelik olarak renkli yansımalı aynalardan da yararlanabilirsin. Örneğin daha retro ve bohem dekorasyonlar tercih ediyorsan burada kahverengi ya da sarı yansımalı ayna kullanabilirsin. Duvara ayna uygulamalarına baktığımızda salonlara çok yakışacak bir başka uygulama da ışıklı çerçevesi olan aynalar. Bu aynaları uygulamak özellikle dar alanlarda ferahlık hissi yaratması adına önemlidir diyebiliriz.

salonda-ayna-kullanimi-nasil-olmali

Salon Dekorasyonu için 5 Ayna Kullanım Fikri

Dekoratif aynaları salon dekorasyonunu tamamlarken kullanman için bazı örnekleri topladık. Bu ayna kullanım fikirlerinden ilham alarak istediğin bir yolla uygulamanı gerçekleştirebilirsin.

şömine-ustu-ayna-kullanimi

Şömine Üzeri Kullanım

Nostaljik de bir hissi olan bu kullanım sayesinde evin birdenbire geçmişe ışınlanabilir. Eğer salonunda şöminen varsa şömine üstü ayna kullanımını yaparak evinde yakalamak istediğin retro hissi kolaylıkla yakalayabilirsin.

pencere-ayna-kullanimi

Pencere Ayna Modelleri

Salonlarda sıklıkla kullanılan ayna modellerinden olan pencere ayna modellerini yemek masanın karşısında konumlandırabilirsin. Bu aynaları özellikle geniş ve içinde yemek alanı da olan salonlarda kullanmak öneriliyor. İster konsol üzerine ister direkt duvara uygulayarak kullanabileceğin bu ayna modeli evinin görünümünü tamamlayacak.

dar-alanlarda-ayna-kullanimi

Aynanın Yüksekliği

Ayna kullanarak mekanın ebatlarında büyük değişiklikler yapabiliyoruz. Bunun en büyük örneğini alçak tavanlı bir evde aynayı yükseğe astığında tavanın daha yüksek görünmesinden anlayabiliriz. Dar alanlarda aynaların duvara yapıştırılması ve bu uygulamayı tüm duvara yayılacak genişlikte yapmak da gene evini olduğundan büyük göstermekte işine yarayacaktır.

aynalarin-kullanim-alanlari

Güneş Işığını Yönlendirme

Salonun kısıtlı güneş ışığı alıyorsa ışığın geldiği alana yakın bir konuma koyacağın bir ayna odanın ışıktan daha fazla yararlanmasını sağlayacaktır. Bu sayede dekoratif salon aynalarından aynanın yansıtma özelliğini kullanarak ışık kaynağı olarak da faydalanabilirsin.

isik-almayan-salonlarda-ayna-kullanimi

Koyu Renkleri Dengelemek

Eğer açık renkleri dekorasyonuna çok katmadıysan ve bu yüzden salonunda yoğun olarak koyu renkler varsa bu yaşam alanı biraz boğucu olabilir. Bu durumda seçtiğin renklerden vazgeçmektense koltuklarının arkasına büyükçe bir ayna konumlandırarak boğucu atmosferi bir nebze de olsa kırabilirsin.

ayna-kullanimi-ipuclari

Görsel Kaynaklar: evimicin.evidea.com, pexels.com, pinterest.com, thespruce.com, ezlivingfurniture.ie, blog.koctas.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri

Evde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır? Pireden Kurtulma Yöntemleri

Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki

Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki