Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

Evinizde daha büyük görünmesini istediğiniz küçük bir alan mı var? Eğer cevabınız evet ise, bu yazımızda küçük alanları 5 adımda aynalarla nasıl büyütebileceğinizden bahsedeceğiz.

Evin doğru yerine bir ayna eklemek, var olan görüntüyü iki kat büyütme etkisine sahiptir. Aynayı bu amaçla herhangi bir noktaya asmak yerine bunu nasıl stilize ettiğiniz elbette fonksiyonelliği arttırmak için büyük önem taşır.

Alanınızı alışılmamış şekillerde genişletin

Küçük bir alanın genel problemleri arasında basık, karanlık ve eğimli tavanlara sahip olması vardır. Bu gibi durumlarda tavan ölçülerinde kestireceğiniz bir aynayı tavana monte edebilirsiniz. Söz konusu küçük alanlarsa, bu alanların ışığını arttırmak ve her santimini akıllıca kullanmak oldukça önem taşır. Gömme ayna, tasarımsal bir duruş yaratsa da gömme aynanın kullanımının mümkün olmadığı durumlarda tavana çerçeveli güzel bir ayna montajı da yapabilirsiniz. Bu konseptle kendinize harika bir görsel alan yaratmış olacaksınız.

1.png

Duvarı ayna ile kaplayın

Tam duvar aynaları, alan genişletmede inanılmaz etkilidir. Çünkü özellikle kapı arkasında kullanıldığında ikinci bir alana giriyor hissi verir. Öte yandan bu konsepti daha ödern bir şekilde kullanmak isterseniz ayna yüzeyi üzerine geometrik ızgara desenleri ekleyebilirsiniz. Bu şekliyle alanınızı kişiselleştirmiş olursunuz.

2.jpg

Geniş ve çerçeveli bir ayna tercih edin

Daha klasik bir görünüm tercih edecekseniz, dar alanlarınızda çerçeveli geniş bir ayna tercih edin. Çerçeve ile odanın genel stilini aynaya dahil edebilirsiniz. Örneğin, rüstik bir alan için ahşap bir çerçeve tercih ederken endüstriyel tasarımlı bir alanda metalik çerçeveler kullanabilirsiniz. Basit bir çerçeve değişimi, odanın kişiselleşmesini sağlayacaktır.

3.jpg

Aynaları bitişik monte edin

Alanınıza derinlik katmaya ihtiyacınız varsa, diğer bir yöntem de bitişik iki duvara iki ayna eklemektir. Bu geometrik algı ile çoklu yansıma sağlayabilirsiniz. Sarmal aynaları evinizin her köşesinde deneyebilirsiniz. Özellikle yüksek tavanlı alanlarda daha iyi sonuç alabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Eğik alanlara parçalı aynalar kestirin

Özellikle çatı katı dairelerde davanın eğiminden dolayı alanlarınız olduğundan küçük ve karanlık görünebilmektedir. Bu sorunun önüne de yine doğru ayna montajıyla geçebilirsiniz. Parçalı aynalarla alanı hem daha modern hem de daha geniş bir şekilde kaplayabilirsiniz.

5.jpg

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut’ta!

Görsel Kaynak: freshome.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Türkiye Özel Ders Dosyası - Bölüm 1

Türkiye Özel Ders Dosyası - Bölüm 1

2018 Sonbahar Oturma Odası Trendleri

2018 Sonbahar Oturma Odası Trendleri