Gümüş Böceği (Nem Böceği) Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Gümüş Böceği (Nem Böceği) Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Nemli evlerde görülen gümüş böceği dönem dönem evinde ortaya çıkıyor olabilir. Yaşadığı yerler sebebiyle nem böceği ya da gümüş nem böceği olarak da bilinen bu böcek adındaki gümüşü da görüntüsündeki grilikten alır. Peki bu böcek nasıl bir böcektir, ısırır mı, evde nem böceği nasıl yok edilir?  

Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Kalorifer ve Petek Temizliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gümüş Böceği (Nem Böceği) Nedir?

Nem böceği adından da anlaşılacağı üzere rutubetin yoğun olduğu yerlerde yaşayan bir böcek türüdür. Dişileri günde 20’ye yakın yumurta bırakarak çoğalır. Parlak ve uzun böceklerdir ve müdahale edilmezse evi sarabilir. Evlerde özellikle kutu ya da bez gibi şeyler yiyerek yaşarlar.

gumus-bocegi-nedir

Gümüş Böceği (Nem Böceği) Nasıl Yok Edilir?

Gümüş böceklerinden kurtulmak için birçok farklı yöntem bulunur. Bunların arasında kimyasal olan çözümler olduğu kadar doğal çözümler de bulunur. Kimyasal çözümlerin içinde hırdavatçılarda satılan böcek ilaçları ve gümüş böcekleri için yapılmış tuzaklar sayılabilir.

gümüş-bocegi-yok-etme

Nem Böceği İçin Doğal Çözümler

Kimyasal yöntemlerden önce doğal çözümleri denemek istersen sana birkaç önerimiz olabilir. Öncelikle nem böceklerinin sevmediği bazı kokuları bilerek bu kokularla dolap içlerini ya da yerleri silebilirsin. Bu kokular arasında limon ve lavanta ilk sıralarda gelirken sedir ve kekik yağı kokusu da yine gümüş böceklerinin sevmediği kokular arasındadır. Şekeri seven nem böceğinden nasıl kurtulurum diye düşünüyorsan ona sevdiği şekerle bir tuzak da kurabilirsin ve bir kavanozda böceklerin toplanmasını sağlayabilirsin.

nem-bocegi-dogal-cozumler

Nem Böcekleri Nerede Yaşar?

Gümüş böceklerinin en sevdiği sıcaklık 22 derece civarlarıdır, bu sebeple de ev ortamı onlar için oldukça iyi bir yaşam alanıdır. Evlerde de her yerde görülebilen bu böcekler özellikle çatlaklarda yaşarlar ve ürerler. Bu yüzden çatlakları kapalı tutarak böceklerin evine girmesinin önüne geçebilirsin.

nem-bocekleri-nerede-yasar

Gümüş Böceği Yuvası Nasıl Bulunur?

Evinde gümüş nem böceğinin yerini bulmak istiyorsan duvar kağıdındaki, bezlerindeki ya da kıyafetlerindeki deliklere ya da sarı lekelere bakabilirsin. Bu göstergeler evinde gümüş böceklerinin yaşadığını gösterir. Yuvaları da bu göstergelere yakın çatlaklar olabilir.

gumus-bocegi-yuvasi

Gümüş Böceği Kaç Gün Yaşar?

Gümüş böceğinin kendi kendine yok olmasını beklemek istiyorsan sana kötü bir haberimiz olabilir çünkü bu böcekler 3 yıl ve hatta daha uzun süre hayatta kalabilirler. Dayanıklı yapıları sayesinde yiyecek bulamadıkları takdirde bile yaşamlarını sürdürebilirler.

gumus-bocegi-omru

Gümüş Böceği Tehlikeli Midir?

Gümüş böceği zararlarına baktığımızda en çok maddi zararı görürüz çünkü kıyafetlere ve özellikle kitaplara oldukça büyük zararlar verebilirler. Bunun yanında her yerde dolaştığından dolayı mikrop taşımaları özellikle mutfakta gezindikleri yerlere o mikropları bırakmalarına sebep olacağı için hastalıklara yol açabilir. Ama nem böceği ısırığı olan bir böcek olmadığı için direkt olarak bir insan teması ve bu şekilde zarar vermesi söz konusu değildir.

Görsel Kaynaklar: bariyerilaclama.com, builtreview.com, pexels.com, thisoldhouse.com, magicbricks.com, blog.myaipm.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kusurlu Güzellikten Doğan Dekorasyon Stili: Wabi-Sabi

Kusurlu Güzellikten Doğan Dekorasyon Stili: Wabi-Sabi

Burcuna Göre Hangi Popüler Dizi Evi Senin Olmalı?

Burcuna Göre Hangi Popüler Dizi Evi Senin Olmalı?