Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kızılcık Şerbeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kızılcık Şerbeti

Son günlerde dikkat çeken dizilerden olan Kızılcık Şerbeti konusuyla, gerçek hayattan alınan karakterleriyle seyirciler için oldukça ilgi çekici bir dizi olmakta. Yüksek reyting başarısını işlediği karakter ve öyküleri derinlemesine ve çok yönlü ele almasına borçlu diyebiliriz. Bunun yanında öyküsünü ve karakterlerini sunarken kullandığı mekanlar da hikayenin anlaşılırlığını arttıran bir görselliğe sahip. Bu yazımızda Kızılcık Şerbeti’ndeki evleri ve mekanları inceliyoruz.

Dizilerdeki Evler: Masumlar Apartmanı

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yasak Elma

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Ufak Tefek Cinayetler

Kıvılcım’ın Evi

Doğa ve Fatih birbirlerine aşık olup evleniyorlar ve bu evliliğin en ilgi çekici yanı ise aileler. Ailelerin iki uçta konumlandığı Kızılcık Şerbeti dizisinde Doğa’nın ailesi kendini ısrarla “medeni” olarak addediyor. Bu medeniyeti de çeşitli yollarla ifade ediyorlar. Eve ayakkabıyla girmek, eğitime öncelikli olarak önem vermek gibi konuların altı bu ailede sıklıkla çiziliyor. Ailenin annesi Kıvılcım aynı zamanda prestijli bir kolejde müdire. Kıvılcım okulda da evde de ciddiyet ve disiplin arıyor. Evinin dekorasyonunda da bu yanları oldukça ön planda, evin salonundaki yemek masası dikdörtgen ve bu masada birkaç akşam yemeği gördüğümüzde herkesin yerinin belli olduğunu anlıyoruz.

Bunun yanında Doğa ve Çimen’in ananeleri Sönmez ise Kıvılcım’ın tersine daha rahat birisi. Kızlar onunla kendilerini daha rahat hissediyor, onun tek olduğu yemek masası sekanslarında oturma düzeninin değiştiğini görüyoruz. Bunun yanında Doğa’nın da Çimen’in de odaları evin geneline nazaran daha dağınık ve rahat duruyor. Bu da kızların kendilerine ait alanlarını Kıvılcım’ın disiplininden bağımsız yarattıklarını gösteriyor. Evin genelindeki gri, bej gibi ara renk tonlarının aksine kızların odalarında pastel tonlarda pembe, mavi ya da beyaz renkleri göze çarpıyor.

kizilcik-serbeti-kivilcimin-evi
kizilcik-serbeti-ev-inceleme
kizilcik-serbeti-evleri

Kıvılcım’ın Ofisi

Kıvılcım’ın disiplinli doğasından bahsettik, evinde dahi bu disiplini oturtan Kıvılcım müdiresi olduğu okulda da benzer şekilde hareket ediyor. Öğrenciler arasında bu halleri yoğun olarak konuşuluyor tabii. Odası da duvarı olmayan cam bir bölme şeklinde, buradan okulda yaratmak istediği idealist çizgiyi görebiliyoruz. Kızı Çimen’in okulda ona anne demesini dahi yasaklamış, kurallara uygun hareket etmeyi şiar edinmiş birisi Kıvılcım. Bu şekilde de mesleğinde başarılı bir konumda bunu da göstermek ve bununla övünmekten çekinmiyor. Aldığı ödülleri odasında masasının etrafında sergiliyor. Bu ödüllerin yanında bir çerçevede ise kızlarıyla bir fotoğrafını tutuyor.

kizilcik-serbeti-dizilerdeki-evler

Abdullah ve Pembe’nin Evi

Doğa’nın ailesi “medeniyet” simgesi bir aile olarak çizilirken Fatih’in ailesi ise muhafazakar bir aile. Oldukça da zengin olan Abdullah’ın evi de bu dini yanıyla zenginliğinin harmanını gösterir şekilde dizayn edilmiş. Bembeyaz bir köşk olan evleri oldukça eski bir mimariye sahip, buradan geleneklerine bağlı bir tercihte bulunduklarını anlayabiliyoruz. Evin tasarımında modern çizgilerdense daha geleneksel çizgiler tercih edilmiş. Abdullah’ın çalışma alanındaki kitaplığın ahşabından, evin yatak odalarının başında asılı dualara ve salondaki geleneksel dekorasyon eşyalarına kadar tüm ayrıntılar ailenin hayata bakışını simgeliyor.

dizilerdeki-evler-kizilcik-serbeti
kizilcik-serbeti-unal-ev-dekorasyon
dizilerdeki-evler-kizilcik-serbeti
dizilerdeki-evler-kizilcik-serbeti

Düğün

Bu iki ailenin birleşmesine Doğa ve Fatih’in evliliği sebep oluyor elbette ki. Bu birleşimi gösteren düğündeyse iki ucun aynı mekanda buluşmasının nasıl bir çatışmaya gebe olduğunu görebiliyoruz. Bir düğün salonunda yapılan düğün Fatih’in ailesinin tercihiyle daha içe kapalı, geleneksel bir dekorasyona sahip bir biçimde tasarlanmış. Bu tasarımın içinde Doğa’nın ailesi de oldukça eklektik duruyor. Doğa’nın teyzesinin yaptığı sürprizin bir bomba etkisi yaratması da bu ortama hiç uymamasından kaynaklanıyor.

kizilcik-serbeti-dizi-mekan-inceleme
kizilcik-serbeti-doganin-dugunu

Görsel Kaynaklar: showtv.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi

Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden

Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden