Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Show TV’de yayınlanymaya başlayan yeni dizi Aile, yayınlandığı ilk günden beri yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kaldı. Başarılı oyuncu kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Serenay Sarıkaya, Nur Sürer, Nejat İşler ve Canan Ergüder bulunuyor. Dizinin güçlü senaryosu Soykan ailesinin biricik oğlu Aslan’ın, başına buyruk bir terapist olan Devin’le başladığı ilişki ile kuruluyor ve ardından bu ilişkinin içine sızan ailelerin yarattığı etkiler anlatılıyor. İzleyiciye ailelerin kişiler üzerinde nasıl etkileri olduğunu sorgulatan dizinin öyküsü kadar görselliği de oldukça ilgi çekici. Aile dizisindeki Soykanların evinin, Aslan’ın restoranının ve Devin’in evinin dekorasyon gözüyle bir incelemesini merak ediyorsan yazımıza göz atabilirsin.

İstanbullu Gelin Dizisinin İhtişam Dolu Boran Konağını İnceliyoruz

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Atiye

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yalı Çapkını

Soykanların Evi

Adanalı bir aile olan Soykanlar oldukça geleneksel bir aile. Bunu birbirleriyle kurdukları ilişkilerde, devam ettirdikleri göreneklerde ve aile içi kurallarında görebiliyoruz. İlk bölüm evin sunumuyla başlıyor ve bu bölüm boyunca anne Hülya Soykan’ın telaşla akşamki yemeğe hazırlandığını görüyoruz. Bu hazırlık boyunca evin salonunun ortasında bulunan kocaman yemek masasının donatıldığına şahit oluyoruz. Bu büyük masa büyük aileyi ve bu ailenin ortak bir ritüeli olan beraber yemek yemeyi simgeliyor. Bunun yanında salonda Adana’dan geldiğini anlayacağımız dekorlar da var. Bunlar arasında üç ayaklı bakır sini ve duvara asılmış dekorlar sayılabilir. Aynı şekilde yemek masası kurulduğunda gördüğümüz kadarıyla yemek masasına gelen tabaklar ve bardaklar da yine oldukça geleneksel dokunuşlara sahip eşyalar.

aile-dizisi-inceleme
aile-dizisi-soykanlarin-evi
aile-dizisi-ev-inceleme

Aslan’ın Restoranı

Aslan’ın babası beş sene önce intihar ettiğinde aile işlerini Aslan devralmış. Diziden öğrendiğimiz kadarıyla Aslan babası zamanından kalma “kirli” işleri bırakma isteğinde ve restoran zincirleri gibi daha nezih işlere dönmek arzusu var. Bu sebeple de tüm işlerini restoranında gördüğüne şahit oluyoruz. Burası bir nevi Aslan’ın idealini kurduğu hayatı simgeliyor, arka odalarında kirli işler temizleniyor, Devin onu ikinci defa burada görmeye geliyor, akşamları eğlencelerini burada yapıyor. Bölümlerde burasıyla ince ince uğraştığını ve tadilatları için zaman ayırdığını da görüyoruz. Buradaki ortam evdekini andıran bir geleneksel yapıya sahip olsa da modernlikle bezenmiş bir mekan olarak tanımlanabilir. Örneğin ana yerin ortasına sallanarak inen devasa avize geleneksel yanını simgelese de restoranda yapılan canlı müzikler ve gelen müşteri yapısı oldukça modern.

aile-dizisi-mekan-inceleme
aile-dizisi-aslan
aile-dizisi-kıvanc-tatlitug

Devin’in Evi

Devin Aslan’ın şaşaalı ailesinin aksine daha içe dönük bir aileye sahip. Onların dertleri ismi konulmuş dertler; annesinin bipolar, babasının da narsisist olduğu söylenirken kardeşi Yağmur da karşımıza intiharlarıyla çıkan bir borderline. Devin de bu aile içinde ayakta kalmayı, kendisini onlardan uzak tutarak sağlamış bir terapist. Aslan’ın geleneksel aile yapısı dertleri ve sorunları gizlemeye çalışırken Devin’in ailesi buna gayret etmeden dağılmayı tercih etmiş. Devin de kendine geleneksellikten uzak, bilimselliği ve modernliği hedef alan bir hayat kurmuş. İstanbul’un en modern semtlerinden birisi olan Yeldeğirmeni’nde yaşıyor ve evi oldukça modern çizgilerle döşeli. Çatı katı bir evi var ve bu evin terası drone çekimlerinde oldukça dikkat çekici. Bunun yanında evin Amerikan mutfağı, koltuklardaki renkli battaniyeleri ve pastel mavi tonlarındaki duvarları sade ve şık bir hava kodluyor izleyene. Bu kodlar elbette ki Devin’le de uyuyor. Devin’in terapilerini yaptığı odası da yine benzer şekilde sade, minimalist ve modern bir dekorasyona sahip.

aile-dizisi-dekorasyon
aile-dizisi-serenay-sarikaya
aile-dizisi-devinin-evi

Görsel Kaynaklar: showtv.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?

Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?

Şık Bir Yemek Masası Düzeni İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şık Bir Yemek Masası Düzeni İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler