Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Hayallerimizi hatırlatan şeyleri etrafımızda görmek bizi mutlu eder ve hedeflerimizi bize hatırlatır. Hayal panosunu hedeflerini, hayallerini ve isteklerini görünür hale getirdiğin bir pano olarak tanımlayabiliriz. Burada düşlediğin şeylerin resimleri ve yazıları olabilir. Kısacası yapman gereken şey hayallerini görsel hale getirmek ve yaratıcılığını ortaya dökmek. Bu yazımızda senin için hayal panosu yapımını anlattık.

String Art Dünya Haritası Nasıl Yapılır?

Dekoratif Kozalak Süs Yapımı

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapman gereken şey hayallerini ve isteklerini detaylıca düşünmek. Hayatta neleri elde etmek istediğini ve kendini nerede görmek istediğini keşfet. Örneğin yaşamak istediğin şehri, okumak istediğin okulu veya hayalindeki ilişkiyi zihninde canlandır. Bunları listeledikten sonra hayal panosu yapımına geçebilirsin.

Hayal panosu yapmanın tek bir kuralı yok, yaratıcılığınla hayal panonu dilediğin gibi yapabilirsin. Fakat senin için güzel ve pratik olan bir hayal panosu fikri verebiliriz.

Malzemeler: Tel pano veya mantar pano, hayallerini anlatan görseller (internet, dergi, gazete gibi yerlerden bulabilirsin), fotoğraflar, küçük not kağıtları, mandal veya raptiye.

Malzemeleri tamamladıysan yapman gereken şey panonu doldurmak. İstediğin düzende panoyu görsel ve kağıtlarla süsleyebilirsin. Bu aşamada mandal ve raptiye kullanman çok kullanışlı olabilir. Küçük not kağıtlarına motive edici sözler ve sloganlar yazabilirsin. Bu kağıtların renkli seçerek panonun tasarımını daha güzel hale getirebilirsin. Ayrıca panonu hep canlı tutman ve yeni hayallerini eklemen çok önemli.

Hayal Panomu Yaparken Nelerden İlham Alabilirim?

Dergilerdeki fotoğrafları veya dijital görselleri hayal panonda kullanabilirsin. Beğendiğin görsellerin çıktısını alıp kestikten sonra panona yerleştirebilirsin. Örneğin gitmek istediğin şehrin fotoğrafını hayal panona asabilirsin. Ayrıca bu hayalini anımsatacak görseller tercih edebilirsin. Örneğin uçak bileti, şehre ait bir simge veya harita görseli seçerek hayalini yansıtabilirsin.

Hayal panonda kullanabileceğin bir diğer şey ise alıntılar. Bu önemli bir ismin sözü veya motive edici bir slogan olabilir. Bu sözleri renkli kağıtlarına yazıp panona asabilirsin.

Sevdiğin insanların, ailenin, arkadaşlarının veya ilham aldığın bir kişinin fotoğrafını hayal panona yerleştirebilirsin. Böylece o kişilere her baktığında güç bulup hayallerini hatırlayabilirsin.

Hayal Panosunu Nereye Yerleştirmeliyim?

Hayal panonu sıklıkla baktığın bir yere yerleştirmelisin. Böylece hayallerini gördükçe onlar için çaba sarf etme isteğin yükselir. Yeni uyandığında veya akşam yatarken hayallerini hatırlayıp güne devam etmen oldukça motive edici olabilir. Örneğin yatağının karşısındaki bir duvar veya masanın üstü panon için harika yerler olabilir.

Hayal Panomu Nasıl Süsleyebilirim?

İlham verici ve güzel görseller seçmek panonu süslemek için en önemli şeylerden. Renkli kağıtlar ve mandallar da oldukça tatlı duran gereçler.

Bunların yanı sıra hayal panonun etrafını süsleyebilirsin. Böylece panonun ve odanın dekorasyonunu güzelleştirebilirsin. Örneğin panonun etrafına renkli led ışıkları veya sarmaşıklar asabilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest, pexel.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçurtma Nasıl Yapılır?

Uçurtma Nasıl Yapılır?