String Art Dünya Haritası Nasıl Yapılır?

String Art Dünya Haritası Nasıl Yapılır?

String art diğer adıyla ip sanatı ev dekorasyonunda yenilik planların varsa düşünebileceğin bir kendin yap projesi. 70’lerde meşhur olan bu sanatı yapımının kolaylığı sebebiyle tercih edebilirsin. Kolaylıkla bulabileceğin malzemeleri edindikten sonra keyifle ortaya çıkartabileceğin string art ile istediğin şekilde duvarlarını süsleyebilirsin. Uygulayabileceğin projelerden birisi string art dünya haritası yapmak. Bu uygulama için nereden başlaman gerektiğini, nelere ihtiyacın olduğunu bu yazımızda bulabilirsin.

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Retro Dekorasyon Nedir? Retro Ev Dekorasyon Stili Nasıl Uygulanır?

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar

İhtiyacın Olan Malzemeler

Öncelikle tablon bir dünya haritası olacağından dolayı istediğin boyutta bir dünya haritasını kağıda bastırmalısın. Ardından çivi, ip, bir tahta parçası (istediğin boyutta), çekiç ve makas gerekçelerini edinmen gerekiyor. Eğer tahtanı kendi rengi dışında bir renge boyamak istersen boya ve fırça da edinmelisin.

string-art-dünya-haritasi

Tahtanızı Hazırlamak

Eğer tahtanı boyamak istersen istediğin renk ile boya yaparak başlamalısın. Sonunda bir tablo gibi duvara asılacağını aklında bulundurarak renge bu şekilde karar verebilirsin. Boyayı uyguladıktan sonra kurumasını bekleyip ardından dünya haritasını tahtanın üzerine sabitlemelisin. Bu aşamada çivilerin yerlerini belirlemeye başlıyoruz. Haritadaki kıta sınırlarına belli aralıklarla çivi yerleri açmalısın. Bu aralıkları belirlerken aralarına ip dolayacağınızı aklınızda bulundurun ki fazla dar aralıklar olmasın.

string-art-harita

Çivileri Çakmaya Başlıyoruz

Çivi yerleri belirlendikten sonra haritayı kaldırıyoruz. Harita kaldırıldığında tahta üzerinde belirlediğin çivi izlerinin üzerine tek tek çivilerini çakmaya başlayabilirsin. Bu işlem için ince ve uzun çiviler tercih etmelisin ki çivilerin üçte birlik bir kısmı dışarıda kaldığında bile hala tahtaya tutunabiliyor olsun.

string-art-dünya-haritasi

İpleri Dolamaya Başlamak İçin

String art dünya haritası için çivileri de çaktıktan sonra tablonun renklerini katacak kısma geliyoruz. Bu noktada ipleri dolama işlemine başlamadan aklında tasarımını düşünmek yararlı olabilir. Örneğin tek renk bir görüntü mü istiyorsun yoksa renkli bir görüntü mü ya da alelade dolanmış ip görüntüleri mi tercih edersin yoksa simetrik mi gibi sorulara tasarım aşamanda karar vermelisin. Sonunda ipleri dolama kısmına başladığında ilk doladığın ipin olduğu çiviyi belirleyip bu çiviye oje ya da bir yapıştırıcı sürerek ipin aşağı düşmesini engellemelisin. Bunu yaptıktan sonra istediğin gibi dolama işlemine başlayabilirsin. Farklı bir renkle devam etmek istersen yeni renk için yeni bir başlangıç çivisi belirleyip bu çivide yine aynı işlemi yapman gerekir.

string-art-dünya-haritasi-nasil-yapilir

String Art İçin Son Nokta

İp dolamayla işin bittiğinde başlangıç çivisi belirlerken yaptığın gibi bir de son çivisi belirlemelisin. Bu son çivide ipi dolayıp düğüm attıktan sonra yapıştırma işlemini yapacağız. Dünya haritası yaparken birden tüm haritaya başlamaktansa kıta kıta gitmeyi tercih edebilirsin. Böylece genel görüntüye yavaş yavaş yapa yapa ulaşabilirsin. Son ipi de doladıktan sonra tablon hazır olduğunda string art dünya haritanı duvarında istediğin bir köşeye asabilirsin.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Akrilik Boya İle Evine Renk Katmanın Yolları

Akrilik Boya İle Evine Renk Katmanın Yolları

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?