Uçurtma Nasıl Yapılır?

Uçurtma Nasıl Yapılır?

Açık havada tatlı bir rüzgarın eşliğinde yapılabilecek en güzel aktivitelerden olan uçurtmayı sevmek için insanlar yüzyıllardır hemen hemen her medeniyette bir sebep bulmuş ve uçurtmayı özel bir oyuncak olarak kültürlerinde barındırmışlardır. Uçurtma bugünün çocuklarının en sevdiği oyuncaklar arasında yer alır mı pek emin olamasak da birçok kişi için özellikle nostaljik anlamı sebebiyle önemli bir nesne. Birçok ebeveyn sırf kendi çocukluklarının anısını taşıdığından kendi çocuklarına bugün dahi uçurtma uçurmayı göstermekte. Uçurtma yapımı ve malzemeleri ile ilgili ipuçlarını yazımızda bulabilirsin.

Evde Kendiniz Yapabileceğiniz Çocuk Oyuncakları Önerileri

Evde Sıkılan Çocuklarınla Yapabileceğin Eğlenceli Aktiviteler

Çocukların Çizimleriyle Duvarları Renklendirmenin 5 Yolu

ucurtma-nasil-yapilir

Uçurtma Yapımı Malzemeleri

Uçurtma yapımı evde kolaylıkla bulacağın malzemeler ile hızlıca gerçekleşebilir. Evde uçurtma yapımı için ihtiyacın olan malzemeleri edindikten sonra birkaç ipucuyla güzel bir uçurtmaya sahip olabilirsin. İlk olarak uçurtmanın iskeleti için çubuklara ihtiyacın olacak. Bu çubukların kalitesi uçurtmanın sağlamlığını etkileyeceğinden güçlü malzemeden çubuklar tercih edebilirsin. İskeleti yaparken birleştirme aşamaları için ip ve banta ihtiyacın olacak. Ardından evde olan bir atık kağıt, gazete, dergi ya da naylon gibi bir ürün ile iskeleti kaplayacaksın. Son aşamada da kuyruk yapımında uzun iplere ve isteğine bağlı kuyruğu süsleme malzemelerine ihtiyacın olacak.

ucurtma-yapimi-malzemeleri

Uçurtma Yapım Aşamaları

Malzemelerini edindikten sonra “uçurtma nasıl yapılır” sorusunun cevabına çok yakınsın. Bundan sonra uçurtma yapım aşamalarını izleyerek güçlü ve güzel bir uçurtma elde edebilirsin.

ucurtma-yapim-asamalari

1- İskeleti Yapmak

Bulduğun çubukları metre ve el testeresi yardımı ile istediğin şekle göre ölçüleri belirleyip kesmen gerekecek. Bunun için şeklinin kare mi, üçgen mi, elmas mı olacağına karar verip kenarda kendine bir taslak çizebilirsin. Bu şekilde kaç tane ne uzunlukta çubuğa ihtiyacın olacağını belirledikten ve kesim işlemlerini yaptıktan sonra birleştirmeye geçilir. Birleştirme işleminde öncelikle iple birbirine bağladığın çubukları sonrasında birleşim yerlerinden bantlayarak güçlendirebilirsin.

ucurtma-yapimi
ucurtma-yapimi-asamalari

2- Çerçeveyi Yapmak

Sağlam bir iskelet inşasının ardından bir çerçeve yapman gerekecek. Bunun için çubuklarının dışarı bakan uçlarına ince çentikler atmalı ve bu çentiklerden bir ipi dolamalısın. Bu şekilde uçurtmanın çevresini çepeçevre dolamış olacaksın.

uçurtma-yapim-asamalari

3- Kağıtları Bantlamak

Uçurtmana görselliğini verecek olan kısma geldik. Şimdi istediğin bir malzeme üzerine yaptığın iskeleti koyman gerekiyor. Bu noktada alttaki ürünü istediğin bir malzemeden seçebilirsin; ister renkli bir kağıt olsun ister bir gazete kağıdı ister bir naylon. Buradaki ipucu keseceğin bu altlık konumundaki kağıdı keserken iskeletin dışından 2 cm’lik paylar bırakarak kesmen. Bu sayede sabitleme işlemi kolaylaşacak. Kesimin ardından payları iplerden katlayıp buradan bantlayabilirsin.

uçurtma-yapim-ipucu
ucurtma-yapimi

4- Uçurtma Kuyruğunu Yapmak

Uçurtman artık gözünün önünde şimdi kolay uçurtma yapımının son aşamasında uçurtmanın kuyruğunu yapacağız. Bunun için öncelikle uçurtmanın üstüne ve altına birer delik açıp bu iki delik arasına bir ip germelisin. Bu denge için gerekli olacak. Ardından bu ipe bağlayacağın uzun bir ip ile uçurtmanın kuyruğunu yapacaksın. Bununla da uçurtmanı tutabilecek ve ona yön verebileceksin. İsteğine bağlı olarak uçurtmanın kuyruğunu süsleyebilirsin.

ucurtma-nasil-yapilir

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com, buggyandbuddy.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Elektronik Çeyiz Setinde Olması Gerekenler

Elektronik Çeyiz Setinde Olması Gerekenler