Elektronik Çeyiz Setinde Olması Gerekenler

Elektronik Çeyiz Setinde Olması Gerekenler

Çeyiz eski dönemlerden bugüne gelen bir evlilik geleneği. Eskiden kadınlar çalışarak bir maddiyat elde etmediklerinden evlenirken kurulan eve katkıda bulunmak adına dantel gibi şeyler üreterek katkı sağlıyorlarmış. Bugün artık evlenen tarafların hepsi eve maddi katkıda bulunuyor. Ama yine de yeni bir ev kurarken devam ettirilen çeyiz geleneği evin kuruluşuna yardımcı oluyor. Çeyiz hazırlıkları için elinde bir liste olması işini rahatlatacaktır. Bunun için ev ihtiyaçlarını bölümlere ayırabilir ve mutfak çeyizi, yatak odası çeyizi, elektronik çeyiz seti gibi ayrı listeler yapabilirsin. Bu yazımızda senin için elektronik çeyiz seti için aklında tutabileceklerini sıralıyoruz.

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler

A'dan Z'ye Düğün Planlama Rehberi

Evliliğe Giden Yolda Her Adımını Planladın Mı?

Beyaz Eşyalar

Bir evdeki eşyalar arasında beyaz eşyalar evin neredeyse bütün yükünü omuzlar. Bu sebeple elektronik çeyiz seti yaparken öncelikle beyaz eşyaları listene eklemelisin. Beyaz eşyaların başında buzdolabı, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gelmekte. Bu ürünlerin dışında fırın, mikrodalga, kurutma makinesi gibi ürünler de günümüzde hayat kurtaran beyaz eşyalar arasında geliyor. Beyaz eşya seçiminde ürünlerin büyüklüğü, garanti süresi, enerji sınıfı gibi özelliklerine dikkat etmen gerekli.

elektronik-ceyiz-seti

Mutfaktaki Elektrikli Aletler

Beyaz eşyaların dışında da elektronik eşyalara ihtiyacın olabilir. Bunları mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanıyor olacağın için alırken ürünlerin elektrik kullanımlarına, kullanım kolaylıklarına ve kullanıcı dostu oluşlarına dikkat etmelisin. Mutfakta el blenderi, rondo, tost makinesi, kahve-baharat öğütücüsü, su ısıtıcısı gibi çeşitli ürünler keyifli yemekler yaparken işini kolaylaştırabilir. Bu ürünlerin kalitelerine dikkat etmen uzun yıllar kullanabilmeni sağlayacaktır.

mutfaktaki-elektrikli-aletler

Banyodaki Elektrikli Aletler

Mutfakta nefis yemekler yaparken ihtiyacın olacak elektrikli aletlerin yanı sıra banyoda da hayatını kolaylaştıracak ürünlere ihtiyacın olacak. Bunların başında hem güzelliğin hem de sağlığın için ihtiyacın olacak saç kurutma makinesi geliyor. Alacağın başarılı bir saç kurutma makinesini yıllarca kullanabilirsin. Bunun yanı sıra banyonda bir elektronik tartı bulundurabilirsin. Bu şekilde sağlıklı kilonu kontrol altında tutman daha kolay olur. Son olarak evlenip yeni evine çıktığın zaman ütü ihtiyacın olacağını da unutmamak gerekiyor. Bunun için farklı modları olan bir ütü tercih etmek ütü yapacağın zaman giysilerinin ömrünü uzatmanı sağlayabilir. Temizlik mevzu olduğunda önemli ihtiyaç kalemlerinden birisi de elektrik süpürgesi olacak, evinde bir hayvan olup olmayacağına ya da zemininin tipine göre uygun makineyi seçebilirsin.

elektronik-ceyiz-setinde-olmasi-gerekenler

Salonunda Keyifli Zamanlar İçin: Televizyon

Evinde eşinle birlikte yeni bir hayat kuracağın zaman bu hayatın inişleri ve çıkışları olacağını ve buna rağmen birlikte yorgun da olsan hasta da olsan yan yana huzur içinde akşamlar geçireceğini aklında tutmanda yarar var. Böyle akşamlar ve günler için keyifli bir aktivite elbette bir battaniye içinde ayaklarını uzatıp eşine sarılıp film ya da dizi izlemek olacaktır. Bu keyfini de iyi bir televizyon ile pekiştirebilirsin. Özelliklerine bakarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan televizyon modelini bulabilirsin.

elektronik-ceyiz-setinde-televizyon

Elektronik Çeyiz Setini Neye Göre Belirlemeliyim?

Elektronik çeyiz seti tüm çeyizler arasında maddi yükü en çok olacak olan çeyiz seti. Bu sebeple bu setinin listesini belirlerken bir öncelik sıralaması yapıp temel ihtiyaçlarını başlara yazmalısın. Bunun yanı sıra yeni evlendiğinde aile ve arkadaşlarının sana hediye vermek isteyeceğini de hatırlayabilir ve kahve öğütücü gibi küçük kalem eşyaları bir hediye listesine koyabilirsin. Bir anda tüm ürünleri aldığında evinin büyüklüğünü göz ardı etme riskin olacağını ve bu sebeple birdenbire evini kalabalık hale getirebileceğini de unutmamalı, alışverişleri buna göre yapmalısın.

elektronik-ceyiz-setini-neye-gore-belirlemeliyim

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Uçurtma Nasıl Yapılır?

Uçurtma Nasıl Yapılır?

Polyamid Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Polyamid Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?