Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir evin vazgeçilmezlerinden birisi kesinlikle beyaz eşya. Evleneceğimiz zaman, yeni bir ev kuracağımız zaman ya da evimizi yeni teknolojiye yetiştirmek istediğimiz zaman aklımıza gelen ilk ihtiyaç beyaz eşyalarımız oluyor. Buzdolabından çamaşır makinesine evlerimizin modasını, sürdürülebilirliğini ve daha nice özelliğini tercih ettiğimiz beyaz eşyalar belirliyor. Bu denli önemli eşyaları alırken elbette dikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar var. Gelin hep beraber bunlara göz atalım.

İlham Veren Mutfak Tasarımları

Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Evde Enerji Tasarrufu Yapmanın Püf Noktaları

beyaz-esya-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenler

Beyaz Eşyanız Ne Kadar Büyük Olmalı?

Beyaz eşyalar çok çeşitli ev tiplerine göre dizayn edilen ürünler. Bu sebeple beyaz eşya boyutları da değişiklik göstermekte. Örneğin tek kişi yaşayan birisinin kullanacağı buzdolabı ile dört kişilik bir ailenin kullanacağı buzdolabının boyutu aynı olmayacaktır. Kullanacak kişi sayısının yanı sıra bir başka önemli etken de evinin ne büyüklükte beyaz eşyalara uygun olduğunu bilmek. Örneğin mutfağında buzdolabı için özel bir alan yaratılmışsa bu alanın ölçülerini dikkate alarak bir buzdolabı seçmen iyi olabilir. Hem evinin ölçülerini dikkate alarak hem de kullanım ihtiyacını göz önünde tutarak alacağın beyaz eşyanın boyutuna karar verebilirsin.

Sürdürülebilirlik ve Çevre

Bugün çoğumuzun bildiği üzere iklim krizi hayatlarımızda büyük bir sorun bu sebeple kendi hayatlarımızda bazı önlemler alarak iklim krizi ile mücadelede bireysel adımlar atabiliriz. Bu adımlar arasında elektrik kullanımını düzenlemek sayılabilir. Beyaz eşyalar evlerimizde en yoğun elektrik kullanan ürünler, bu sebeple seçeceğin beyaz eşyanın çevre dostu olmasına dikkat ederek çevre için sen de bir adım atabilirsin. Enerji tasarrufu sağlayacak beyaz eşyalar alarak sürdürülebilirliğe katkı sağlamanın yanı sıra ev ekonomine de katkıda bulunabilirsin. Tasarruf sağlayan beyaz eşyaların kullanımında su ve elektrik faturalarının ciddi oranda değiştiği bilinmekte.

beyaz-esya-ve-surdurulebilirlik

Beyaz Eşyaların Enerji Sınıfları Nedir?

Beyaz eşyaların üzerinde AB enerji etiketleri bulunur. Bu etiketler ürünlerin Avrupa Birliği içerisinde satışının yapılabilirliğini gösteren etiketlerdir. A,B,C,D gibi harflerle sınıflandırılan bu etiketlerde 2021’de AB yeni enerji sınıfı etiketi uygulamasına geçildi. Bunun sebebi A’nın yanına konan çok sayıda artının kafa karıştırıcı olmaya başlaması oldu. Bu yüzden artık A’nın yanına konan + işareti kullanılmıyor. Eski enerji sınıfı A++ olan bir ürün yeni sistemde E ya da F olarak sınıflandırılmakta.

beyaz-esyalarin-enerji-siniflari

Teknoloji ve Garanti

Bugün her an yeni bir teknolojik gelişme yaşanmakta ve kendimizi bunları hayatlarımıza entegre etmek için bir yarış içinde bulmaktayız. Yeni alacağın bir beyaz eşyada da ne çeşit teknolojiler kullanıldığını bilmek bu yenilikleri yakalamak adına işini kolaylaştırabilir. Örneğin wifi bağlantısı olan çamaşır makineleri ya da paslanmaz teknolojilerinin üst seviyelerini tercih edebilirsin.

Teknolojiler değiştikçe eskiyen aletlerinin servislerini bulmak da bir sorun yaratabilir. Bunu göz önünde bulundurarak garanti süresi uzun olan ürünler tercih etmek yararlı olabilir. Garanti süresi içinde oluşan bir arızanın onarımında ek ücret ödemeyecek olmak beyaz eşyalarını kullanırken kendini daha güvende hissetmeni sağlayabilir.

beyaz-esyalarda-garanti

Görsel Kaynaklar: unsplah.com, pexels.com, blog.koctas.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?

Hayal Panosu Nasıl Yapılır?