Hayvan Dostlarımız İçin Evde Hazırlayabileceğin 3 Pratik Öneri

Hayvan Dostlarımız İçin Evde Hazırlayabileceğin 3 Pratik Öneri

Stresli şehir hayatında gününün oldukça büyük bir kısmını yollarda geçiren bizler, evlere çekilme ile birlikte arta kalan zamanımızda tabiri caizse ne yapacağımızı bilemez olduk. Peki bu süreçten yalnızca bizler mi etkilendik ? Bu sorunun cevabı birçoğumuz için şüphesiz hayır olacaktır. Bizlerle birlikte hayvan dostlarımız da en az bizim kadar sürecin getirdiği karmaşa ve yeniliklerden fazlasıyla etkilendi. Onların da hafta sonu yasaklarında canları sıkıldı, onlar da sokaklara çıkıp koşmak, eğlenmek ve belki de sosyalleşmek istediler, tıpkı bizler gibi…

Şimdilik bu isteklerimizi bir süre daha ertelemek zorunda kalsak da hayatı minik dostlarımız için daha eğlenceli kılmanın ve bunu evlerimizde, eğlenceli ve pratik bir şekilde yapmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi bunun birkaç yolunu hep birlikte keşfedelim!

Mobilyalarını Zarardan Koruyacak Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar

Kediler İçin Evde Yapılabilecek Oyuncak Önerileri

Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu?

Kullanmadığın Tişörtlerini Sakın Atma!

Eskiyen ya da bir hevesle alıp gardırobunun derinliklerinde kaybolmasına izin verdiğin tişörtlerini değerlendirmenin tam vakti. Onunla minik dostun için oldukça sevimli bir çadır yapabilir; böylece hem geri dönüşüme katkı sağlar hem de dostunu mutlu edebilirsin. İhtiyacın olan şeyler ise bir tişört, tel askılar, bant, uygun ölçülerde karton ve askılara şekil vermek için kullanacağın bir pense. Çadırını istediğin boyutlarda yapabilmen mümkün, bu nedenle tişörtün ve karton parçasının büyüklüğünü dilediğin ölçüde ayarlayabilirsin. Malzemeleri birleştirmesi ise oldukça basit. Aşağıdaki görsellerden yararlanarak tasarımını kolayca tamamlayabilirsin.

tisortten-kedi-cadiri-yapimi-1
tisortten-kedi-cadiri-yapimi
tisortten-kedi-cadiri-yapimi-3
tisortten-kedi-cadiri-yapimi-4
tisortten-kedi-cadiri-yapimi-5
tisortten-kedi-cadiri-yapimi-6

Vintage Severler Buraya!

Her dönemin modasına uyum sağlayan, renkli ve bir o kadar da nostaljik hissettiren vintage ruhunu evinin her köşesinde hissetmek isteyenler için bir önerimiz var. Üstelik bu önerimizin hem seni hem de sadık dostunu mutlu edeceğinden şüphemiz yok. İşte önerimiz; anneanne veya dedelerimizden kalan vintage bavulun var fakat nasıl kullanacağını bilmiyorsan, onu birkaç ufak değişiklikle son derece dekoratif bir parçaya dönüştürebilirsin. İşte yapman gerekenler: Valizin alt ve üst kapağının birleşme noktalarını inceleyerek işe başlamalısın. Eğer birleşme noktaları vidalanmış ise oldukça şanslısın, vidaları sökmek yeterli olacaktır. Eğer farklı bir birleştirme yöntemi mevcutsa çekiç veya tornavida yardımıyla biraz kuvvet uygulayarak da kapakları birbirinden ayırman mümkün. Bu aşamadan sonra valizin üst kapağıyla işimiz kalmadı, onu bir başka arkadaşına aynı yöntemi uygulaması için hediye etmek isteyebilirsin belki. Sonrasında ise tek yapman gereken şey valizin büyüklüğüne uygun bir yastığı valizin iç kısmına yerleştirmek. İşte hepsi bu kadar! Valizin üst kapağını ayırmakta çok fazla zorluk çektiysen, bunu yapmaktan vazgeçip üst kapağı da dekorasyona dahil edebilirsin. Bu aşamadan sonra ihtiyacın olan tek şey hayal gücün!

vintage-bavul-kopek-yatagi-yapimi
bavul-kopek-yatagi-yapimi-

Kullanmadığın İskemleler İçin Değişim Vakti!

Evindeki eşyalarla uyumlu olmadığını düşündüğün veya ihtiyacın olmadığı için bodruma kaldırdığın iskemleler, sevimli dostun için mükemmel bir oyuncağa dönüşebilir. Birkaç basit adımda, zahmetsizce yapabileceğin bu iskemleleri dönüştürürken onu evinle uyumlu hale getirmen de mümkün. İhtiyacın olan şeyler ise oldukça basit: basamaklı bir iskemle veya merdiven, renkli hasır ip, tutkal, minder ve  süslemek için peluş oyuncaklar. Oyuncağı ister görseldeki gibi istersen de hayal gücünü kullanarak dilediğin şekilde oluşturabilirsin.

iskemle-kedi-oyuncagi

Görsel Kaynak: pinterest, canva, chietoku.jp, instructables.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Ayakkabı Temizleme ve Saklama Rehberi

Evde Ayakkabı Temizleme ve Saklama Rehberi

Masif Ahşap Plakalarla Evine Doğallık Kat

Masif Ahşap Plakalarla Evine Doğallık Kat