Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu?

Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu?

Evini bir evcil hayvan ile paylaşmak birçok güzel yanı ile birtakım sorumluluğu da beraberinde getirir. Bu sevimli ev arkadaşın evin tamamını veya özel bir bölümünü kullanırken aynı senin gibi bazı ihtiyaçlar duyar. Aynı zamanda onunla beraber evde bulunamadığın zamanlar için de alman gereken bazı tedbirler vardır. Bu yazımızda ev dekorasyonuna zenginlik katacak, evcil hayvanının da hayatını kolaylaştıracak önerilerde bulunacağız.

Ev Temizliğini Eğlenceli Hale Getirmenin 7 Yolu >

Simpsonların Salonunu Gerçeğe Uyarlayıp Farklı Stiller Uygulasak Nasıl Görünürdü? >

'Çocuk Dostu' Dekorasyon Fikirleri >

Evcil Hayvanların İhtiyaçları Nelerdir?

Evin neşeli dostları olan evcil hayvanlar, doğal hayatlarında karşılayabildikleri her ihtiyaçlarını insanlar için tasarlanmış bir evde gideremeyebilirler. Bu nedenle eğer bir evcil hayvan ile yaşamak istiyorsan, onun da önceliklerini göz önüne almalısın.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu

Evcil Hayvanların İçin Evde Dinlenme Alanları

Evini bu hayvan arkadaşlarına açarak aslında barınma ihtiyacını zaten karşılıyorsun. Ancak bununla birlikte kafese, çite veya dinlenmek için kullanabilecekleri sınırlı alanlara ihtiyaç duyabilirler. Bu alanı onlara sağlarken güvenli, kapalı, şeffaf, ışık alan, karanlık gibi farklı kriterleri değerlendirmeni önemlidir.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yuva-mobilya
evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yuva

Örneğin tavşan, hamster gibi kemirgen hayvanlar için karanlık dar yuvalar tercih ederken, özgür hissetmek isteyen kuşlar için saydam bir yuva daha kullanışlı olacaktır. Bununla birlikte yerleştireceğin yuvanın güvenli bir konumda bulunmasına da özen göstermelisin.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yuva-tavşan

Sevimli ev arkadaşlarının barınma ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılarken senin de dahil olabileceğin alanlar tasarlayabilirsin. Evindeki mobilyalar ile birleşebilen yataklar, en sevdiğin köşeye özel beraber zaman geçirebileceğin oturma alanları eğlenceli ve şık bir dekor olacaktır. Ayrıca gününün çoğunluğunu evcil hayvanın ile geçirmeyi sevenlerdensen, alçak oturma birimleri tercih etmen birlikte aktiviteler yapmanız için kullanışlı olacaktır.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yuva
evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yuva

Evcil Hayvan Bakanlar için Ev Temizliği Tüyoları

Evet, biliyoruz ki herkesin kendine özel bir temizlik rutini vardır. Bu başlık altında rutinini değiştirmeden, temizliğine yardımcı olabilecek dekorasyon tüyoları ve kısa yolları önermek istedik.

Evin içinde serbest halde gezebilen hayvanlar ile ilgili en büyük temizlik problemi gezdikleri yerde tüy bırakmalıdır. Sevgili ev arkadaşlarının özellikle tüy dökme dönemlerinde onları tarasan bile bu süreçte dikkatli olmalısın. Bu nedenle kullandığın mobilyalarda kolay çıkarılıp takılabilir, sökülebilir ve yıkanabilir kumaşlar tercih etmen pratik bir çözüm olabilir. Aynı zamanda hayvanların her an bir şey dökmesine karşın evin birkaç köşesine kolay ulaşılabilir temizlik malzemeleri (fırça, bez gibi) konumlandırabilirsin.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-temizlik
evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-tırmalama-alanı

Eğer evcil hayvanın bir kafes hayvanı ise, taze bir temizlik havası için kafese hayvanını rahatsız etmeyecek bitkiler yerleştirebilirsin. Bununla beraber kafesin konumunu gün içinde değiştirebilir ve kafesi havalandırabilirsin. Aynı zamanda ev içinde evcil hayvanının da alerjisi olmayan özleri içeren oda parfümleri kullanabilirsin.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-temizlik

Evcil Hayvanlar için Evde Oyun Alanı Dekorasyonu

Bir evcil hayvanla yaşıyor olsan bile, her zaman evinde olmayabilirsin. Sen evde yokken tek başına kalan sevimli ev arkadaşının canı sıkılabilir veya evdeki zarar vermemesi gereken dekorlar ile oynamaya çalışabilir. Bu nedenle evinde onlara ait bir oyun alanı oluşturman ortak alan kullanımı için daha sağlıklı olur.

Bunun için mobilyaların üzerine entegre edilebilecek dekorlar, oyun ürünleri kullanabilirsin. Ev içindeki kullanılmayan veya eski dekorları hayvanlarının da kullanabilmesi için yeniden hayata getirebilirsin. Bununla beraber sen evde yokken hayvanlarının da bazı mobilyaları dinlenme veya oyun alanı olarak kullanmasını istersen merdivenler, basamaklar ile onlara tırmanma imkanı sunabilirsin.

Kısıtlı alanı olan kafes hayvanların için de evindeki doğal bitkileri veya ürünleri de içeren etrafı çevrili oyun alanları yaratabilirsin. Senin de dâhil olabileceğin oyun alanlarında sevimli ev arkadaşların ile zaman geçirebilirsin.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yatak
evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-yatak

Evini Nasıl Evcil Hayvanın ile Paylaşabilirsin?

Evcil hayvanın ile beraber yaşarken onunla arandaki ilişkinin aslında bir ev arkadaşı ilişkisi olduğunu unutmamalısın. Bir insan gibi her işini, insan standartlarına göre başaramayan hayvanlar da yaşadığınız ev içinde alanlara sahip olmalılardır.

Beraber zaman geçirmek istediğin hayvanın ile pek çok ortak aktivite yapabilirsin. Veya günlük ev işlerini yaparken evcil hayvanlarının yanında olmasını istersen ortak alanlar tasarlayabilirsin. Alçak oturma birimleri, yüksek kafesler gibi farklı alanlar ile bu zamanı değerlendirebilirsin.

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-mobilya

Bu noktada unutmaman gereken önemli bir kriter, hareketli şekilde etrafta gezecek evcil hayvanının güvenliği için evindeki eşyaları sabitlemelisin. Ayrıca yerdeki kaygan yüzeyleri halı veya kilim ile kaplayabilir veya sert zeminlere yumuşak minderler yerleştirebilirsin. Hem senin hem de ev arkadaşının güvenliğini ve sağlığını göz önüne aldığın bu alanların tasarımını dilediğin şekilde de dekore edebilirsin.

Göz önüne almanı tavsiye ettiğimiz kriterler ve örneklerimiz ile sana ve sevimli ev arkadaşlarına mutlu ve eğlenceli yaşamlar dileriz!

evcil-hayvan-ev-dekorasyonu-mobilya

görseller: pinterest, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Friends Dizi Evi İncelemesi

Friends Dizi Evi İncelemesi

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri