Simpsonların Salonunu Gerçeğe Uyarlayıp Farklı Stiller Uygulasak Nasıl Görünürdü?

Simpsonların Salonunu Gerçeğe Uyarlayıp Farklı Stiller Uygulasak Nasıl Görünürdü?

Simpsonları kim bilmez? 20. yüzyılın en başarılı televizyon dizisi olarak anılan efsane yapım Simpsonlar, 30 sezon boyunca açılışıyla hafızalara kazındı. Karakterlerin oturma odasında TV önünde izleyiciyle buluştuğu ilk açılış sahnesini hatırlarsın.

KAPAK.jpg

Yıllarca değişmeyen bu salonun dekorasyonuna el atılsaydı sence nasıl görünürdü? Tasarımcılar 30 yıllık salonu farklı tarzlara bürüyerek Simpsonların oturma odasının görünümü ve stili değişseydi nasıl olurdu sorusunun cevabını aradılar. İşte herkesin bildiği bu meşhur salonun alternatif stilleri:

 

1. Endüstriyel

Bir elektrik santrali çalışanı olarak Homer, endüstriyel tarzda döşenmiş bir salonda yaşasaydı, kendini evde daha ait hissederdi. Oda, rustik ve şık bir his sunan, açık tuğla, ahşap ve metal ile bileşenlerle oluşurdu. Dekor konusuna gelince, basit ama zarif ışık fikstürleri ve gri boya tonları alanı mükemmel bir şekilde tamamlardı.

1.simp.jpg

 2. Kıyı esintisi

Simpsonlar deniz kıyısında yaşamıyor, ama bu hiç kimseyi denizcilikle ilgili her şeyi kullanmaktan asla vazgeçirmemeli. Mavi ve beyaz renklerinin tonları bu tarzda kullanılacak ana renklerdir. Kürekler ve kabuklar gibi deniz kıyısı aksesuarları çok önemlidir, bir gemi çatalı aksamı ise odaya aydınlık ve havadar bir his verir.

2-simp.jpg

 3. Bohem

Simpsonların evindeki biri odayı bohem dekoruyla kucaklayacaksa, o kişi mutlaka Lisa olurdu. Vintage mobilya, egzotik kilimler ve dünyanın dört bir yanından dekorasyonlar bu tarzın temel özellikleridir. Bohem yaşam tarzı, belki de zengin, canlı renkler ve maksatlı dağınık bir düzen tarafından en iyi özetlenen, kaygısız ve maceracı olmakla tanımlanabilir.

3-simp.jpg

 4. Salaş şık

Marge, muhtemelen bohem bir oturma odasının kaosunu beğenmeyecekti, ama o ve Lisa, salaş şıklığın daha yumuşak, daha kadınsı havasını alarak bit pazarını andıran estetiğinden taviz verebilirdi. Bu tarzın tamamı, renklerin ve tarzların tamamının karıştırılması ve eşleştirilmesi ile ilgilidir. Vintage mobilyalar, duvar süsleri ve çiçek aksesuarları Simpsonların oturma odasına daha şık - ama aynı zamanda rahat bir his veriyor.

4-simp.jpg

5. Hollywood dönemi

Bir Hollywood tarzı oturma odası yeniden tasarlanması Simpsons'u şehrin konuşması haline getirecektir. Bu stil, pembe ve yeşil veya turkuaz ve limon gibi renk kombinasyonları ile cazibe ve sofistike -normalde Homer ve Bart'a uygun kelimeler değil- kelimelerini çağrıştırır. Lüks desenli kumaşlarla tamamlanmış, altın desenli siyah mobilyalar gibi cesur dekorasyon parçalarını Hollywood yerine bu sefer Springfield'da görmeye ne dersin?

5-simp.jpg

6. Yüzyıl ortası modern tarz

Simpsonlar 30 yıldır ekranlarımızda yer alıyorlar ancak biraz daha yaşlanırlarsa, oturma odaları yüzyılın ortalarında modern bir tarzda tasarlanmış olabilir. Fonksiyonellik, minimalist bir tasarıma sahip, ancak gerçek minimalist tasarıma göre daha renkli bir paletle bir oturma odası sunmak burada anahtardır. Hardal sarısı, yeşil ve hatta karanfil pembesi, bu tarz için popüler seçimlerdir. Temiz çizgiler ve şık mobilyalar her şeyi birbirine bağlar ve ortaya güzel bir görüntü çıkar.

6-simp.jpg

Evinle İlgili Her İhtiyacında Armut Yanında!

Boya Badana Ustasından Elektrikçiye, İç Mimardan Alçıpan Ustasına

İşinde Uzman Yüzlerce Profesyonel Armut’ta!

 

Kaynak: HomeAdvisor

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2019 Yılbaşı Hediye Fikirleri

2019 Yılbaşı Hediye Fikirleri

Mermer Masalar Yemek Odalarını Süslüyor

Mermer Masalar Yemek Odalarını Süslüyor