Amigurumi Nasıl Yapılır? Rengarenk Örgü Anahtarlık Yapımı
Son zamanların meşhur oyuncak trendlerinden birisi çocuklar için hem sağlıklı hem de güvenli olan amigurumi bebekler. Bu tığ ile yapılan sanata başladığın zaman yalnız bebek değil örgü anahtarlıktan kalemliğe birçok ürün yapabilirsin. Eğer sen de bu sanatı merak ediyorsan ve amigurumiye nasıl başlanır diye düşünüyorsan yazımızı inceleyebilirsin.
Amigurumi Örgü Nedir?
Kökleri Japonya’dan gelen amigurumi Japonca “oyuncak yapma sanatı” olarak biliniyor ve kelime Japonca’da “örülmüş” ve “doldurulmuş bebek” kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Amigurumi tekniği; tığ ile sık iğne tekniklerinin karıştırılarak yapılmasından oluyor. Tekniği öğrendikten sonra hangi zorluk seviyesinde olursa olsun amigurumi modelleri ve yapılışlarına hakimiyet sağlayabilirsin.
Amigurumi Neyle Yapılır? Amigurumi Malzemeleri
Amigurumi yapmak için öncelikle tığ ve amigurumi ipi edinmelisin. Bunun dışında yapacağın oyuncağın içini doldurmak için elyaf ve oyuncağın dışını süslemek için de düğme, göz gibi şeylere ihtiyacın olabilir. Bunların hepsini yakınındaki bir tuhafiyeden rahatlıkla edinebilirsin.
Amigurumi Nasıl Yapılır?
Amigurumi bebek yapımı için birkaç tekniği iyi bilmek gerekir. Her şeyin başında tığ ile zincir atmayı öğrenerek işe başlayabilirsin. Bu teknik tığ işlerinin hepsinin temelidir, bunu öğrendikten sonra sık iğne işlemini öğrenmeye geçebilirsin. Amigurumi modelleri ve yapılışlarının temelini sık iğne oluşturuyor. Örneğin amigurumi bebek yapımı için bebeğin kafasını, gövdesini ve kollarını ayrı ayrı yaparken her parça sık iğne tekniğiyle yaratılıyor. Bu parçalara şekil verme ise arttırma ve azaltmayla yapılıyor. Örneğin kafa yaparken arttırma ile büyütüyor, azaltma ile küçültüyorsun.
Amigurumi Anahtarlık Modelleri
Amigurumi bebekleri çocuklar için sağlıklı ve güvenli bir oyuncak alternatifi ve tekniği kullanarak çok güzel bebekler yapabilirsin. Bu yöntemle bebeklerin dışında örgü anahtarlıklar da yapabilirsin. Sana ilham olması için bazı örnekleri aşağıda paylaşıyoruz.
Görsel Kaynaklar: mukanokids.com, 10marifet.org, kolayorguler.com, pexels.com, kecikoop.com, pinterest.com