Mutfak Tezgahını Dekore Etmenin 6 Farklı Yolu

Mutfak Tezgahını Dekore Etmenin 6 Farklı Yolu

Mutfak belki de evimizde en çok eşyanın olduğu yer. İçinde tabak çanaktan kaşığa, mutfak robotlarından temizlik malzemelerine, baharattan patatese bin bir çeşit eşya var. Bu sebeple mutfaklar, temizliği de dekorasyonu da zor mekanlardır. Böyle kalabalık bir yeri dekore ederken izleyebileceğin 6 farklı yolu senin için bir araya getirdik.

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Mutfak Tezgahı Nasıl Olmalı?

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Dağınıklıklara Veda

Mutfağın için yapacağımız dekorasyon önerilerinin başında mutfak tezgahını dağınıklıktan arındırmak geliyor. Yemeklerini yaptığın bu alanda elinin altında seni rahatsız eden, işine engel olan ıvır zıvırlardan kurtulursan yemek yapmak çok daha keyifli ve konforlu bir süreç olabilir. Bu amaçla mutfağında dolapları daha fonksiyonel hale getirmeyi ve tezgah üzerinde yer tutan eşyaları dolaplarda muhafaza etmeyi düşünebilirsin.

mutfak-tezgahinda-daginikliktan-kacinmak

Raflardan Yararlan

Mutfakta tezgah üzerini dağınık tutmanın bir sebebi yemek yapacağın zaman ihtiyacın olan şeyleri tek seferde bulabilmek olabilir. Bu son derece anlaşılabilir bir istek olsa da bu kalabalıklık bir noktadan sonra her şeyi elinin altında bulundurmaya değil her şeyin birbirine karışmasına sebep olabilir. Bu yüzden dolapların diplerinde kaybolmasını istemediğin yemek kitabı, baharat ya da yemek kaşığı gibi eşyalarını tezgahının üzerine yapacağın raflarda tutabilirsin. Bu şekilde toplu bir tezgaha sahip olurken aynı zamanda istediğin şeyleri elinin altında tutabilirsin.

mutfakta-acik-raf

Doğayı Mutfağa Getir

Bugün evde yemek yapmak sağlık ve doğallık taraftarı kişiler tarafından oldukça tercih edilmekte. Sen de böyle düşünüyorsan mutfağında yaratabileceğin küçük saksı bahçeleriyle yemeklerini daha da doğal hale getirebilirsin. Bunu başarmak için mutfağında bir köşeyi maydanozlara, nanelere, rokalara ayırabilirsin. Mutfağında yetiştirdiğin bu yeşillikler hem doğal beslenme yolunda yardımcın olacak hem de mutfağının dekorasyonunda bu yeşillikler çok hoş duracak.

mutfakta-bitki-yetistirmek

Eşyaları Toplayan Tepsiler

Mutfağında göstermek istediğin bazı eşyalar olabilir. Bunlar güzel tabaklar ya da içindeki renkleri gösteren küçük cam baharatlıklar olabilir. Bu ürünleri tezgahında dağınık vaziyette bulundurmaktansa şık tepsilerde toplayarak dekorasyonunu tamamlayan küçük görüntüler elde edebilirsin. Bunun için amaçlarına uygun toplamalar yapman da mümkün. Örneğin bir tepside peçetelerini, içinde renkli çiçekler olan vazonu ve en çok kullandığın yemek kitabını toplayabilirsin.

mutfak-tezgah-toparlayici

Yıldız Parçalar Keşfet

Mutfak tezgahı dekorasyonu yalnızca işlevsellik için değil aynı zamanda evinin kalbi olan mutfağını nasıl göstermek istediğinle de ilgili. Bu sebeple mutfak tezgahında antika bir vazo ya da ekmek kutuları bulundurmak ya da bir rafını şık cam kavanozlara koyduğun bakliyatlarla döşemek gibi seçimler yaparak nasıl görünmesini istediğine göre tercihler yapabilirsin. Bunun yanında yaratabileceğin bir başka yıldız köşe de kahve köşesi olabilir. Eğer iddialı bir kahve makinen varsa onun için tezgahında özel bir alan yaratabilir ve bu alanı güzel kupalarla süsleyebilirsin.

mutfak-tezgahi-dekorasyonu

Renklere Dikkat

Mutfaklar önceden de bahsettiğimiz gibi oldukça kalabalık mekanlar. Bu sebeple görüntüde kalabalık yaratmaması adına dekorasyonda seçeceğin renklerin sade ve net olmasına dikkat etmende yarar var. Bunun için yapabileceklerinin başında renk paletini geniş tutmamak geliyor. Bu sebeple mutfağın için renk seçimi yaparken bir ya da iki ana renk kullanmaya dikkat edebilirsin. Böylelikle karışıklıktan uzak ve sade bir görüntü elde edebilirsin.

mutfak-tezgahi-dekorasyonu

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, bhg.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Ahşap Seperatör

Kendin Yap: Ahşap Seperatör

Amigurumi Nasıl Yapılır? Rengarenk Örgü Anahtarlık Yapımı

Amigurumi Nasıl Yapılır? Rengarenk Örgü Anahtarlık Yapımı