Kendin Yap: Ahşap Seperatör

Kendin Yap: Ahşap Seperatör

Modern ev dekorasyon trendlerinden birisi oda içinde alanları çeşitlendirmek için kullanılan ahşap seperatörler. Bu seperatörler açık mutfaklı evlerde salon ve mutfağı ayırmada ya da stüdyo evlerde bölümleri ayırmada kullanılabiliyor. Bu yazımızda senin için evde seperatör yapımı yollarını ve çeşitli seperatör fikirlerini paylaşacağız.

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Evde Ahşap Seperatör Yapımı

Yaşam alanlarından salonunda hem televizyon izliyor hem çalışıyor hem yemek yapıyor olabilirsin. Bu aktiviteleri aynı mekanda yapmak oldukça zor olduğundan seperatör paravan kullanarak odanı bölebilir ve şık bir görüntü elde ederken aynı zamanda yaşam alanını kullanım amaçlarına uygun bölebilirsin. Bu seperatör dekorasyon fikrini sevdiysen istersen gerekli malzemeleri edindikten sonra kendin de yapabilirsin. Evde seperatör yapımı için paravanını kullanacağın yerin ölçülerini doğru şekilde alman gerekiyor öncelikle. Ardından nasıl bir paravan istediğine göre kendine küçük bir taslak hazırlayabilirsin. Bu taslağında paravanın panellerini kumaşla mı ahşap panellerle mi yoksa farklı bir malzemeyle mi doldurmak istediğine karar verebilirsin. Yapım aşamasında da ölçülere göre kestirdiğin panelleri menteşelerle birbirine montelemelisin; son aşamada bu çerçeve panellerin içini istediğin kumaşla ister perde şeklinde ister zımba yardımıyla doldurabilirsin.

evde-ahsap-seperator-yapimi

Ahşap Paravan Yapımı için Gerekli Olan Tüm Malzemeler

Evde paravan yapımı için ihtiyacın olan malzemelerin başında paravanın çerçevesi olarak da duracak ahşaplar geliyor. Bunları ölçülerine göre herhangi bir yapı malzemecide bulabilirsin. İstediğin bir çeşit kumaşı da bulduktan sonra montaj için menteşelere ve zımbaya ihtiyacın olacak. Panellerin için isteğine göre başka ahşap panellerle, şeffaf plakalarla ya da halat gibi malzemelerle çeşitlendirebilirsin.

seperator-yapimi-icin-malzeme

Evde Seperatör Yapımı Fikirleri

Evde paravan yapımında sana ilham olması için yapılmış farklı örnekleri incelediğimizde paravan çerçevelerinin farklı malzemelerle doldurulduğunu görüyoruz. Bunlar arasında dantelleri bir örnek olarak verebiliriz. Bunun yanında direkt çerçeveye sabitlenen şekilde değil iki başından çubuklarla çerçeveye takılan kumaşları da tercih edebilirsin. Bunun yanında kumaşın desenini düz bir renk ya da kendini tekrar eden desenler olarak seçebileceğin gibi üç çerçeveyi bir bütün oluşturacak şekilde de planlayabilirsin.

seperator-fikirleri

Seperatör Dekorasyon Fikirleri

Senin için evinin her yerinde kullanabileceğin çeşitli seperatör fikirlerini toparladık. Bunları inceleyip ilham alabilirsin.

seperator-dekorasyon
ahsap-seperator
seperator-yapimi
ahsap-seperator
ahsap-seperator

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?

Mutfak Tezgahını Dekore Etmenin 6 Farklı Yolu

Mutfak Tezgahını Dekore Etmenin 6 Farklı Yolu