Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Günümüzde büyük şehirlerde yalnız veya küçük aileler olarak yaşama tercihlerimiz, kullandığımız evleri de daha küçük ve kullanışlı seçmemize neden oluyor. Bu durum son zamanlarda küçük ev dekorasyonunun moda haline gelmesi olarak da karşımıza çıkıyor. Üreticiler de insanların yaşam alanlarının küçüldüğünü göz önünde bulundurarak mobilyalar üretmeye başlayarak bu modayı destekliyorlar. İşte biz de bu tarz küçük evlere sahip olanların, salonlarını nasıl daha kullanışlı dekore edebileceğine dair bazı püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

Armut’tan daha da fazla ilham almak için aşağıdaki yazıları da inceleyebilirsin:

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Şık Salon Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu 10 Fikir

Stüdyo ve 1+1 Daireler İçin 15 Dekorasyon Önerisi

Küçük Alanlarda Büyük İşler Başarabilirsin

İş hayatının yoğunluğu ve stresli yaşam koşulları, salonunuzu dekore ederken daha huzurlu ve konforlu bir kullanımı arzulamanıza sebep olabilir. Küçük bir alandaki karmaşık bir düzen ise, bu arayışınız için tam tersi bir etki yaratabilir. Bu noktada evinizin salonunu düzenlerken küçük mobilyalardan yararlanmalı ve duvar raflarının gücünü göz ardı etmemelisin. Biliyoruz ki  evinin salonunu gerektiğinde yemek odası, gerektiğinde sinema salonu, hatta çalışma odası olarak dahi kullanmak isteyebilirsin.

Madem öyle, salonunda büyük kitaplıklara yer vermek yerine duvar raflarını tercih edebilirsin. Böylelikle alandan tasarruf sağlayarak daha geniş bir alan algısı yaratabilirsin.

Açık Renklerin İllüzyonu

Küçük salonunun  renklerini seçerken , sıcacık yuva hissini veren, aydınlık ve ferahlık sağlayan tonlara yönelebilirsin. Açık renkler derinlik algısını arttırarak salonunun olduğundan daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Özellikle beyaz tonlarının tercih edilmesi, daha iç açıcı ve ferah bir görünüm yakalamana yardımcı olabilir. Küçük salonun için duvar boyası seçerken açık renklerin sihrinden vazgeçmemelisin.

armutblog-duvar-dekorasyon

Mobilya Seçimlerinde Küçük Stratejiler Geliştirin

Her şeyden önce eğer büyük mobilya gruplarına yönelmek istiyorsan, küçük ama kullanışlı modellere yönelmelisin. Mobilya tercihinde bulunurken daha renkli ve ışıltılı renkler tercihe edebilirsin.Hatta koltuklarda çizgili, desenli ve çiçekli modeller küçük salonunu daha şirin gösterecektir. Ayrıca, koltuk ve kanepelerde dizayn olarak rahat oturabileceğin veya şöyle bir uzanıp dinlenebileceğin yumuşaklıkta minderler tercih edebilirsin.

Artık salonların geçmişe kıyasla daha fazla kullanılmasından dolayı, koltuk ve kanepe döşemelerinin çıkarılabilir ve yıkanabilir olması da önemli. Bu arada  canlı renklerde ve hoş görünümlü küçük yastıklar da salonuna hoş bir sıcaklık verecektir.

armutblog-mobilya

Televizyon Ünitelerini Unutmayın

Son yıllarda televizyonlar oldukça ince ve duvara asılabilen şekilde imal edilmektedir. Bu da televizyonun salonda daha az yer kaplaması demek. Aynı zamanda bir çok firma küçük salonlar için dar ve uzun televizyon sehpaları tasarlayarak, gerektiğinde kitaplık, gerektiğinde aksesuar dolabı olarak kullanım imkanı kazandırmışlardır. Bu tip çok işlevli sehpalar tercih ederek, daha fazla alan kazanabilirsin.

armutblog-televizyon

Rafların Gücü Adına

Salonunun duvarlarında kullandığın raflara aksesuarlarını ve kitaplarını dizerek hem hoş bir görünüm, hem de daha az yer kaplayan bir kullanım alanı sağlayabilirsin. Salonunun duvarlarına, salonundaki renklere uygun hoşuna giden resim ve fotoğraflar asarak salonunu şenlendirebilirsin.

armutblog-raf

Zıtlıkların Uyumu

Zemin, duvar ve tavanda, hakim renklerin açık tonlar ise perde ,halı ve koltuklarda daha baskın renkleri tercih etmelisin. Eğer zemin, duvar, tavanda koyu renkleri tercih ettiysen, mobilya halı ve perdelerinde daha sade ve açık tonları tercih etmelisin. Bu küçük salonunun daha aydınlık, ferah ve sıcak görünmesini sağlar.

Zemin Önemli

Döşeme olarak ister boydan boya halı, parke, ahşap, seramik, hatta çini bile kullanabilirsin, fakat burada önemli olan döşemenin, küçük salonunu karmaşık ve karanlık göstermemesidir.

Küçük salonunda halı vaya kilimlerini daha sade renk ve desenlerde seçtiğinde, daha az göz yoracaktır. Buradaki seçimini yaparken  yaz mevsiminde kilim, kış mevsiminde de daha sıcak bir görünüm sağlayan halılar tercih edilebilir. Bunların tercihini yaparken temizlemesi daha kolay, yıkanabilir  ürün seçmen işini kolaylaştıracaktır. Tabii ki bir avantaj olarak, küçük bir salonun temizlenmesi de daha kolay olacaktır.

armutblog-zemin

Pratik Mobilyalar İle Alanınızı Büyütün

Küçük salonuna yemek grubu koyacaksan ve zaman zaman ağırlamak istediğin fazla sayıda dostun oluyorsa, açılabilir masa tercih etmelisin. Bu, salonuna hem daha fazla yer kazandırır hem de dostlarınla daha konforlu zaman geçirmeni sağlar.

armutblog-pratik-masa

Aydınlatmanın Sihri

Salonun küçük olduğunda avizelerin daha az gösterişli ve daha aydınlatıcı, hoş ama basit olmalıdır. Hatta sarkan bir avize yerine, aplik aydınlatma tercih edebilirsin. Bu  salonunun daha geniş ve daha az karmaşık görünmesini sağlar.

Sonuç olarak küçük salonlar aslında iyi bir dekorasyonla, çok kullanışlı, şirin ve hatta konforlu olabilir. Buradaki en önemli detay ihtiyaçlarını belirledikten sonra renk ve mobilya seçimindir. Bunların dışında az aksesuarla salonunu şenlendirmek tamamen senin zevkine kalmış.

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bebek Odası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Temel Nokta

Bebek Odası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Temel Nokta

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Rock'n Roll

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Rock'n Roll