Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Tarzınızı en iyi şekilde yansıtmak için mutfak tezgahınızı doğru seçin.

Yenilediğiniz mutfağınızı uzun bir süre sorunsuz olarak kullanabilmek için tezgah seçiminiz büyük önem taşıyor. Tezgah, yalnızca kullanım açısından değil dekoratif bir öğe olarak da mutfaklarda ön plana çıkıyor. Hazır mutfaklarla birlikte gelen tezgahları unutun ve tezgahınızı kendiniz seçin.

Mutfak tezgahınızı seçmeden önce yapmanız gerekenler:

  • Mutfağınızda yaratacağınız tarzı belirleyin. Dolaplar, zemin ve hatta duvar rengine dahi önceden karar vermiş olmalısınız.

  • Farklı tarzları bir arada kullanacaksanız mutlaka bir uzmana danışın. Mutfağınızda yaratacağınız tarz, farklı malzemeleri bir arada kullanmanıza uygun olsa da, rustik ya da country tarzı bir mutfakta inox, modern mutfakta ise ahşap bir tezgah kullanmak güzel bir görünüm yaratmayabilir. Bu nedenle farklı şeyler denemeden önce bir iç mimara veya dekoratörden bilgi alın.

  • Mutfak tezgahlarında kullanılan paslanmaz çelik, granit, seramik, mermer ve benzeri malzemelerin özellikleri hakkında bilgi edinin. Bu malzemeleri tanımak, eksilerini artılarını bilmek, mutfak tezgahınızı seçerken epey işinize yarayacak.

Sert Yüzeyli Tezgahlar

Günümüzde kullanımı gittikçe artan bu tezgah tipi, sağlamlığının yanı sıra sağlıklı oluşu ve kolay temizlenebilirliğiyle de tercih ediliyor. Sert yüzeyli tezgahlar, kaynaksız yani eksiz olmaları sayesinde istediğiniz şekilde birleştirilebiliyor. Kaynaksız oluşuyla bakteri oluşumuna da izin vermeyen sert yüzeyli tezgahların, kompozit ve akrilik olanları ise oldukça revaçta.

mutfak_tezgahi_modelleri
tasarim_mutfak

Paslanmaz Çelik Tezgahlar

Önceleri sadece profesyonel mutfaklarda kullanılan bu tip tezgahlar artık evlerimizde… Mutfağımızda modern bir hava yaratacak olan paslanmaz çelik tezgahlar; ısıya dayanıklılığı, uzun ömürlü oluşu ve kolay temizlenebilirliğiyle de oldukça cazip bir seçenek. Endüstriyel bir görünüme sahip olmaları nedeniyle her tip mutfak için çok da uygun değiller ancak dayanıklılık bakımından diğerlerinden epey önde olduklarını söyleyebiliriz.

celik_tezgah

Doğal Taş Tezgahlar

Mutfağınızda doğadan esintiler yaratmak istiyorsanız doğal taş tezgahlar tam size göre. Doğal taşlar içinde mutfak tezgahında en çok kullanılan malzeme ise granit. Geniş bir renk yelpazesi olan granit tezgahlar; oldukça dayanıklı, uzun ömürlü ve ısıyı izole eden bir yapıya sahip. Diğerlerine nazaran daha pahalı bir malzeme olan granitin leke tutmasını ve üzerinde çatlaklar oluşmasını önlemek için düzenli aralıklarla cilalanması gerekiyor.

mermer_tezgah_modelleri

Laminant Tezgahlar

Doğal olmayan malzeme üzerine plastik kaplama yapılarak üretilen laminant tezgahlar; uygun fiyat, pürüzsüz yüzey, kolay temizlenebilme ve geniş renk seçeneği gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bakımları kolay olan laminant tezgahlar, dikkatli kullanılırlarsa uzun ömürlü olabiliyorlar. Sıcak malzemelere karşı çok da dayanıklı olmadıkları için çatlak ve soyulma gibi problemlerle karşı karşıya kalabileceğiniz laminant tezgahlar tamir edilemediklerinden, ustaların tavsiye ettiği malzemeler arasında yer almıyorlar.

laminant_tezgah_modelleri

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Farklı Modelleriyle TV Üniteleri

Farklı Modelleriyle TV Üniteleri

İlham Veren Mutfak Tasarımları

İlham Veren Mutfak Tasarımları