Farklı Modelleriyle TV Üniteleri

Farklı Modelleriyle TV Üniteleri

Güzel bir filmi, sürükleyici dizileri, spor karşılaşmalarını izlerken gördüğümüz artık sadece televizyonumuz değil. TV üniteleri, aydınlatmaları ve tasarımlarıyla adeta birer sanat eseri görünümünde duvarlarımızdaki yerini almış durumda. Peki salonumuza en çok yakışacak TV ünitesi hangisi, seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Cevaplar bu yazıda…

TV ünitesi seçerken dikkat etmemiz gerekenler:

  • TV ünitesi seçiminde en önemli kriter, yerleştireceğiniz odanın büyüklüğü. Küçük odalar için açık renk mobilyalı, raflı modelleri tercih etmek, mekanı daha geniş göstermenin yanı sıra ufak tefek eşyanızı da ortadan kaldırmanızı sağlıyor. Eğer odanız büyükse kapaklı modelleri tercih etmenizde fayda var. Kapaklı modeller hem daha klasik bir görünüm sergiliyor hem de mobilyalarımızın daha zengin durmasını sağlıyor.
  • Seçeceğiniz TV ünitesinin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız hangi tür ahşaptan üretildiğine dikkat etmelisiniz.Örneğin sunta malzeme, suyla temas ettiğinde şişmesi ve çabuk dağılması nedeniyle tavsiye edilmiyor. MDF, huş ağacı ya da kayın ağacından üretilen TV üniteleri ise uzun ömürlü. Fiyatları suntaya nazaran yüksek olmasına karşın daha çok tercih ediliyorlar.
  • Pek çoğumuz ekran başında uzun saatler geçiriyoruz. Bu nedenle TV ünitesinde kullanılan aydınlatmanın gözü yormayan, rahatsız etmeyen türde olması gerekiyor. LED lambalar, küçük abajurlar ve raflara gömülmüş spotlar, aydınlatmada kullanabileceğimiz seçeneklerden bazıları.

Ahşabın Sıcaklığı

Ahşap TV ünitesinin simetrisi ve sadeliği, mobilyada kullanılan beyaz rengi tamamlamış; böylece salonda sade ve doğal bir hava yaratılmış. Dekorasyonun tamamlayıcısı olan ahşap vazo ve diğer objeler ise mekanın şık ayrıntıları… Minimalist çizgilere sahip TV ünitesi, sadece tasarımıyla değil rengiyle de alanı genişletip ferahlatmış.

ahsap_tv_unitesi

Beyazın Asaleti

Beyaz TV ünitesi sadeliğiyle, evin diğer koltuk, sehpa gibi eşyalarıyla bir bütün oluşturuyor. TV ünitesinin dolaplarındaki turuncu ile aynı renkteki vazo, salonda simetrik ve estetik bir etki yaratmış. Aydınlatma için seçilen abajurun rengi ise genel uyumu destekleyici nitelikte.

televizyon_unitesi

Parçadan Bütüne

Sade bir tasarıma sahip olan bu TV ünitesi, çok parçalı oluşu ve siyah rengiyle salonun olmazsa olmaz parçası haline gelmiş. Perde, halı, yastık gibi diğer öğelerle büyük bir uyum içindeki ünite, salona dinamizm ve şıklık katıyor.

tv_ünitesi_modelleri

Dar Alanlar İçin

TV ünitesi çok yer kaplamamasına rağmen, duvar ve mobilyalarla kontrast oluşturan rengiyle salonda oldukça etkileyici bir hava yaratmış. TV koltuğunun sadeliği ve üniteyle aynı rengi taşıyan halı, salonun bu bölümüne vurgu yaparak TV ünitesini ön plana çıkartıyor.

televisyon_ünitesi_modelleri

Salonunuza Derinlik Verin

Kırmızı duvarın fon oluşturduğu bu TV ünitesi, simetrisiyle salonda bir derinlik oluşmasını sağlamış. Kullanılan diğer aksesuarlarla birlikte bu etki artırılmış. Kolonların ön plana çıktığı bu modelde, halı ve koltuklar TV ünitesini ön plana çıkarırcasına sade.

tv_unitesi_dekorasyon

Üç Adımda Denge

Gri duvar, gri dolaplar, raf ve gri çerçeveli televizyon; bu üç grinin bir arada kullanılması sizi rahatsız etmiyorsa tasarımcının dehasına tanık oluyorsunuz demektir. İki farklı noktada simetrik bir şekilde kullanılan sarı aksesuarlar ve yerle yeksan ahşap TV sehpası, salona hareket kazandırıyor ve bizi grinin sıkıcılığından kurtarıyor.

televizyon_unitesi_dekorasyon

Aydınlatmayla Gelen Huzur

Koyu renkli duvara canlılık kazandırmak için hazırlanmış, aydınlatma ağırlıklı olmasına karşın göz yormayan bir tasarım. İki parçadan oluşan TV ünitesinde rafın alt bölümüne yerleştirilen spotlar hem TV ünitesini hem salonu aydınlatıyor. Duvar ve zeminin rengi de bu sıcak ambiyansı tamamlıyor.

tv_unitesi_aydinlatma

Modern Geometri

Çarpıcı ve değişik geometrik şekillerle desteklenen bu TV ünitesi, sade ve modern çizgiler taşıyor. Geometrik desenlerle duvara hareket kazandırılmış. Rengi ve sadeliğiyle, bulunduğu bölüme derinlik veriyor. Spotlar veya mumlarla TV ünitesinin ön plana çıkması sağlanabilir.

modern_tv_unitesi

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Küçük Ev Yoktur, İyi Planlanmamış Ev Vardır

Küçük Ev Yoktur, İyi Planlanmamış Ev Vardır

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları