Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Evlerimizin bizi en mutlu eden alanı belki de mutfaklarımız. Bütün eve güzel yemek kokularının yayıldığı, güne başlarken en güzel kahvaltıların hazırlandığı mutfakların dekorasyonu yemeklerin yanında orayı sevmemizi sağlayan bir başka etmen. Son dönemin trendi olan mutfak tasarımlarını ve tasarımcıların önerilerini yazımızda bulabilirsin.

5 Farklı Amerikan Mutfak Dekorasyon Fikri

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

Kendin Yap: Buzdolabı Boyama Nasıl Yapılır?

Tezgah Arası Panel Kaplaması

Son dönemde mutfak tezgahları ve dolapları arasındaki bölümlerin tek parça panellerle kaplanması modası yükselişe geçti. Bu duruma tasarımcıların getirdiği birkaç temel açıklama var. Öncelikle eskiden yapılan fayans kaplamalara nazaran bu tek parça kaplamaları yapmak daha pratik. Bunun yanında tasarımcılar iki tip kaplamanın farkından bahsederken mekan kullanımının da altını çiziyor. Özellikle dar alanlarda fayansın parça parça görünümündense tek parça kaplama kullanılması tasarımcılara göre alanın daha az klostrofobik olmasını sağlıyor.

tezgah-arasi-kaplama-mutfak

Düz Panel Mutfak Dolabı Modeli

Yıllar önce ortaya çıktıktan sonra modasını kaybedip bugünlerde yeniden yükselişe geçen düz panel mutfak dolapları tasarımcıların bir diğer mutfak dekorasyonu önerisi. Tasarımcılar bu basit ve sade tasarımın mutfaklarda oldukça şık durduğunun altını çizmenin yanında kolay temizleniyor oluşlarını da vurguluyor. Bunun yanında bu tarz dolapları yıllar içinde yenilemek de diğer dolaplara göre daha kolay. Basit ve düz yapıları sayesinde boyamak ya da değişim yapmak bu tarz dolaplarda çok basit oluyor. Nasıl bir dolap istediğine karar verirken hayalindeki mutfak için Armut'taki profesyonellerden yardım alabilirsin.

Beyaz Mutfaklar Yerine Renklilik

Tasarımcı Linda Sasson’a göre beyaz mutfaklar modalarını kaybetmek üzere. Bunun sebebi zaman içinde ev dekorasyonunda güçlü renklerin tercih edilir olmasıyla beraber düz beyaz mutfakların diğer dekorasyon tercihlerinin yanında sıkıcı kalması. Bunun yanı sıra evlerde yeni moda, sıcak renkler. Aynı şekilde uzun zamandır mutfak tasarımlarında moda olan granit tezgahlar da bu renkli mutfakların yanında tercih edilmemeye başlayabilir. Granit yerine tezgahlarda porselen ya da kuvarsit gibi tercihlere gidebilirsin.

tasarimcilarin-mutfak-dekorasyon-onerileri

Organik Elementler ve Sürdürülebilirlik

Günümüzde iklim krizinin geldiği son nokta sebebiyle sürdürülebilirlik kelimesi gündelik hayatımızda eskisinden daha yoğun olarak kullanılıyor. Ev dekorasyonlarında yenilemeye gittiğinde de sürdürülebilir malzeme kullanmayı tercih etmen doğaya saygı sebebiyle önemli. Bunun yanında geleceğin evlerinde tüm ürünlerin çevre dostu olması planlandığından dolayı mutfak dekorasyonunda yapacağın sürdürülebilir tercihler ileride evinin değerinin artmasını da sağlayabilir.

mutfakta-surdurulebilirlik

Görsel Kaynaklar: pexels.com, ohanlonkitchens.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden

Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden

Kendin Yap: Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Kendin Yap: Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri