Country Tarzı Mutfak Dekorasyonu ve Modelleri

Country Tarzı Mutfak Dekorasyonu ve Modelleri

Dekorasyon trendleri son yıllarda oldukça çeşitlendi ve bu sayede hemen herkes kendi zevkine uygun bir trend yakalayabiliyor. Mutfak dekorasyon trendleri arasında oldukça meşhur olan tarzlardan biri country tarzı. Bu tarzı genel anlamda romantik ve yuva hissi veren bir tarz olarak tanımlamamız mümkün. Hissinin yanında biçim olarak da geniş bir çevreye hitap edebilme kapasitesi olan bir mutfak tarzı olduğundan, dekorasyon anlamında country mutfak oldukça meşhur diyebiliriz.

Minimalist Dekorasyon Trendi: Japandi

Doğadan ve Huzurdan Sentezlenen Dekorasyon Tarzı: Country

Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri

Country Tarzı Mutfak Nedir?

Country tarzı mutfak genellikle ahşap malzemeden yapılan özellikle İngiliz, Amerikan ve Fransız tarzının hakim olduğu mutfak dekorasyon tipidir. Kullanıldığı evlerde oldukça sıcak bir ortam yaratan bu mutfakları özellikle açık mutfaklarda bohem ya da romantik salon dizaynlarıyla bütünleştirerek kullanabilirsin.

country-tarzi-mutfak

Country Tarzının Temel Özellikleri

Bu tarz mutfağın temel özelliklerine baktığımızda country mutfak dolabının ahşap malzemeden yapılması temel olarak önemlidir. Bunun yanında bu dolapların kapaklarında yerine göre buzlu cam ya da çerçeve içi perde gibi çeşitlemeler kullanılabilir. Bu tarzın esin kaynağı ülkeler her ne kadar Amerika, İngiltere ve Fransa olsa da bizim ülkemizin de köylerindeki evlerden ilham alınabilir. Bunun için özellikle nostaljik bir tarzı da olan tel dolaplara göz atabilirsin.

country-tarzinin-ozellikleri

Country Tarzı Mutfak Modelleri

Country tarzı dolaplar ve aksesuarların kullanımı için ne gibi bir modele ihtiyacın olduğunu belirlemeli ve ardından istediğin modeli seçmelisin. Birçok çeşit modeli olan country mutfak tercihini yaparken ipucuna ihtiyacın varsa aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsin.

country-mutfak-modelleri

Country Tarzı Mutfak Dekorasyon İpuçları

Country mutfak modellerini tercih ettiğin zaman belli bir estetik görüntüyü benimsemiş oluyorsun. Bu sebeple de bu estetik görüntüyü gerek tabak çatal tercihlerinde gerek beyaz eşya tercihinde tamamlayarak daha bütünlüklü bir görüntü elde edebilirsin. Bunun için eskitme eşyalar ya da etnik desenli halı ve perdeler tercih edebilirsin.

country-tarzi-ipuclari

Ahşap ve Taş Dokuları

Country mutfak modellerinin ortak özelliği ana malzemesinin ahşap olması diyebiliriz. Bu sebeple kullanılan ahşabın rengi ve tipini belirleyip bunu devam ettiren bir kullanım yaratmakta fayda var. Ahşap dokuda bu bütünlük yakalandıktan sonra sıra eğer istenirse kullanılacak olan taş dokularının bu ahşap tercihlere uyumunu belirlemeye geliyor. Dolap tezgah arası bölümde olsun zeminde olsun kullanacağın taşın dokusunun ve renginin dolaplarınla uyumlu olması oldukça mühim.

country-tarzda-ahsap-ve-tas

Doğal Renk Paletleri

Country tarzı mutfaklar bir yandan da doğallığı ön plana çıkaran bir dekorasyon trendi olarak bilinir. Sonuç olarak ilhamını doğayla iç içe olan köy evlerinden alan bu mutfak dekorasyon tarzında tercih edeceğin renkleri doğayla uyumlu tutmalısın. Bunun için ağaçların yeşillerine denizlerin mavisine ya da çiçeklerin pastel renklerine bakmanda fayda var.

country-mutfak-renkleri

Country Tarzı Aksesuarlar

Country tarzı mutfaklarda kullanılan aksesuarların da bu akımın ruhunu yansıtır olması gerekir. Bunun için modern çizgilerden ya da minimal tasarımlardan ziyade bohem, romantik ya da retro esintileri tercih etmelisin. El yapımı seramik tabak çanaklar ya da antika porselenler bu tarz mutfakta tercih edebileceğin aksesuarlardan olabilir.

country-mutfak-aksesuarlari

Beyazın Zarafeti

Country tarzı mutfak seçimlerinde genellikle beyaz rengi tercih ediliyor. Bunun sebebinin beyazın getirdiği zarafet ve aynı zamanda beyazın diğer renklerle potansiyel uyumu olduğunu söyleyebiliriz. Tabanı beyaz tutuğun zaman aksesuarlarda ve süslemelerde farklı renkleri tercih etme ihtimalin de artacaktır.

beyaz-country-mutfak

Country Mutfak Masası ve Oturma Alanları

Country mutfak masası ve sandalyeleri de mutfağının estetiğine uygun olarak daha nostaljik çizgilere sahip olabilir. Özellikle yuvarlak masalar bu tasarımlara uyabiliyor. Bunun yanında bu tarz mutfakların oturma alanındaki masa ve sandalyelerin de ahşap olması ve bu ahşabın dolapların ahşabıyla renk ve doku olarak uygun olmasına dikkat edilebilir.

country-mutfak-oturma-alani

Country Tarzı Mutfak Eşyaları ve Kulp Seçimi

Mutfak eşyalarını seçerken aile büyüklerinin evlerini ziyaret edip oralardan ilham alabileceğin gibi seyahat ettiğin özellikle küçük yerleşim yerlerinin kendine özgün yemek kaşıklarını ya da tabaklarını toplamaya da başlayabilirsin. Bunun yanında dolapların kulplarını da küçük çiçekli ürünlerden seçerek bu mutfağın estetik bütünlüğünü sağlayabilirsin.

country-mutfak-dolabi-kulbu

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, evgezmesi.com, blog.yerevdekor.com, blog.koctas.com.tr, modenamutfak.com, kayapimobilyadekarasyon.com, biboya.com.tr, fezamutfak.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Asma Kat Nedir, Nasıl Yapılır?

Asma Kat Nedir, Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş Çiçeklerle Yapabileceğin Ev Aksesuarları

Kurutulmuş Çiçeklerle Yapabileceğin Ev Aksesuarları