Doğadan ve Huzurdan Sentezlenen Dekorasyon Tarzı: Country

Doğadan ve Huzurdan Sentezlenen Dekorasyon Tarzı: Country

Evinizin dekorasyonu aslında sizin kişiliğinizden ipuçları taşır. Kişilik yapısı olarak sakin ve huzurlu, gösterişten uzak bir yaşam sürüyorsanız bu sizin evinizin dekorasyonuna da yansır. Dekorasyonda sadelik, zariflik, rahatlık ve huzura düşkünseniz Country tarzı dekorasyon tam size göre. Peki ya Country tarzında bir dekorasyona sahip olmak için neler yapmamız gerekir?

country1.jpg

Country tarzı genel itibariyle Amerikan, Fransız ve İngiliz stilinin dekorasyona yansımış hâlidir. Bu tarzın en büyük ilham kaynağı doğadır. Doğanın verdiği huzuru dekorasyonunuza yansıtacak ve evinizde doğanın enerjisiyle birlikte huzur bulmanızı sağlar.

country2.jpg

Country tarzı modernliği ve kırsal yaşamdaki yöreselliğin senteziyle ortaya konulabilir. Bu tarzda kullanılan renk skalası genellikle pastel ve toprak tonlarıdır. Bu tonlar zihninizin rahatlamasına ve huzur veren renk aralığı olarak karşımıza çıkar.

contr3.jpg

Country stiliyle dekore edilmiş evlerdeki ilk amaç aslında mekânın doğaya, huzura ve konfora yönelmesidir. Bu stilde kullanılan her detay âdeta evin canlı bir ruh hâline bürünmesini sağlayacak şekildedir.

countr4.jpg

Country tarzı  ev dekorasyonda rahatlığı, şıklığı ve huzuru  temsil eden bir stildir. Bu yüzden oturma grupları genel itibariyle oldukça geniş bir şekilde tasarlanır.Bu oturma grupları desen olarak çiçekli, ekoseli ve çizgili olur. Eğer bu seçenekler sizin için çok fazla desen içeriyorsa pastel ya da toprak tonlarının üstüne rengârenk yastıklarla süsleyerek bu stili yaşatmış olursunuz.

Bu stildeki mobilya seçiminizi ise genellikle ahşap, ceviz olarak seçebilir ve doğanın verdiği  huzuru yakalayabilirsiniz. Country tarzının en belirgin özelliği ise diğer tarzlarda bulunan o göz yorucu detayların ve metal eşyaların dekorasyonda yer verilmemesiyle oluşan sade ve şık görünümdür.

countr6.jpg

Bunun için mobilyalardaki yumuşak hatlar çok önemlidir. Bu  dekorasyon tarzındaki aksesuar seçiminiz ise; rengârenk objeler, bambudan yapılmış mumluklar ve biblolar, çiçek desenli yastıklar, sepetler olabilir.Bu tarz genel itibariyle eskitilmiş ve vintage eşyalardan oluşur. Bu tarz mobilya seçimini sadece salon ve oturma odasında değil yatak odasında da kullanabilirsiniz. Yatak odasında bunlara ek olarak nevresim takımı seçiminizdeki çiçekli ve pastoral tarzdaki seçimlerinizle Country tarzını yakalayabilirsiniz.

countr7.jpg

Country tarzını mutfağınıza yansıtmak için ise eskitilmiş ahşap mutfak dolapları,masalar ve sandalyeler kullanabilirsiniz. Bu eşyalardaki renk seçimleriniz pastel ve özellikle beyaz rengini kullanırsanız daha ferah ve huzurlu bir mekân elde etmiş olursunuz.

countr9.jpg

Country tarzıyla dekore edeceğiniz evlerde şehir hayatının mekanik ve yüzeysel hâlinden kurtulup rahatlatıcı, konforlu  ve huzur dolu bir ev hayatı sizi bekliyor olacaktır.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

görsel kaynak: mostbeautifulthings.net

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyona Farklı Boyutlar Kazandıran Kitaplıklar

Dekorasyona Farklı Boyutlar Kazandıran Kitaplıklar

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 1

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 1