Kurutulmuş Çiçeklerle Yapabileceğin Ev Aksesuarları

Kurutulmuş Çiçeklerle Yapabileceğin Ev Aksesuarları

Çiçek kurutmak oldukça nostaljik bir alışkanlıktır, aşkların daha tutkulu olduğu, hediyelere verilen anlamların daha yüce olduğu zamanlara ait bir alışkanlık da diyebiliriz. Bugün hala içinde bu nostaljik hevesleri yaşatan insanlar çiçek kurutmaya devam ediyor. Peki bu kurutulmuş çiçeklerle ne yapılır? Eğer sen de bu alışkanlığa sahipsen ve elinde bir sürü kurutulmuş çiçek varsa, sana bu kuruttuğun çiçeklerle yapabileceğin bazı dekorasyon önerileri verebiliriz.

Yeni İşe Başlayanlara Alınacak Hediye Önerileri

Kurutulmuş Çiçeklerden Potpuri Yapımı

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Çiçek Nasıl Kurutulur?

Öncelikle çiçek kurutmayla ilgili birkaç ipucu vermekte fayda var çünkü genellikle çiçek kurutmak düşünüldüğü kadar kolay olmayabiliyor. Zaman zaman kuruması istenen çiçekler çürüyor zaman zamansa kururken güzelim renkleri solup gidiyor. Doğal yollarla çiçeğini kurutmak için öncelikle gerekli ortam koşullarını sağlaman gerekiyor. Bu işlem için ideal ortamın da karanlık, kuru ve hava alan bir yer olduğu söyleniyor. Bu şartları sağlayan bir ortamda ya dallarından bağlı şekilde sarkıtarak ya da bir gazete kağıdı üzerine yayarak kurutma işlemini yapabilirsin.

cicek-nasil-kurutulur

Vazolarda Sunum

Kuru çiçeklerle dekorasyon yaparken öncelikle en basit olan fikirden başlamanı tavsiye ederiz. Bunun için eski kavanozlarını kullanabilirsin. Bu kavanozların içinde sergileyeceğin kurumuş çiçekler, canlı çiçeklerin vazoda durduğu gibi bir hava verirken içinde çok daha derin ve romantik anlamlar taşıyan bir estetiğe sahip olacak.

kurutulmuş-ciceklerle-dekorasyon

Sofranda Sergilediğin Çiçekler

Bir diğer dekorasyon önerimiz özellikle sonbahar sofralarına yaz günlerinin güzel anılarını taşımanı da sağlayacak bir fikir. Arkadaşlarını ağırlamak için hazırladığın güzel sofranın ortasına koyacağın bir buket kuru kır çiçeği sayesinde yemeklerinin iştah açıcılığını arttırabilir ve sofrana bu çiçekleri topladığın yaz gününün sıcaklığını taşıyabilirsin. Ayrıca bu aranjmanı taze çiçeklerden yapacağın bir aranjmanın aksine tekrar tekrar da kullanabilirsin.

kuru-ciceklerle-sofra-dekorasyonu

Kapı Süsü

Kuru çiçeklerin dekorasyonda kullanım alanları oldukça geniş, bu alanlardan birisi de evinin kapısının üzeri. Daire kapılarının özellikle dış taraflarına yapılan kapı süsleri kimilerinin çok sevdiği dekorasyon tarzlarından birisi. Sen de bu şekilde evinin kapısını süslemekten hoşlanıyorsan kurutulmuş çiçeklerinle kapını süslemeyi düşünebilirsin.

kurutulmus-ciceklerle-ne-yapilir

Zarflarına Kişisel Bir Dokunuş

Gerek bir özel gün davetiyesinde gerek bir kutlama zarfında kuruttuğun ince bir dal papatyayı kullanarak hitap ettiğin kişilere kendilerini daha özel hissettirebilirsin. Bu sayede doğum gününü kutladığın kişiye emek emek kuruttuğun bir çiçeği de hediye etmiş olacağın için zarfta yazdığın güzel sözlerin yanında nazik de bir hediye verebilirsin.

kurutulmuş-ciceklerle-yapilacaklar

Eşyaların Görünüşünü Etkile

Evinde halihazırda olan bazı eşyalara ekleyeceğin çiçeklerle yapacağın bir süsleme kuru çiçeklerle dekorasyon yapmanın belki de en yaratıcı yollarından birisi olacak. İster aynana ister perdene ister şöminene kurutulmuş çiçeklerle yapacağın bir süsleme sayesinde hem dekorasyonun bireyselleşecek hem de evinin görünüşü estetik olarak daha da hoş bir hal alacak.

kurutulmus-cicekleri-dekorasyonda-kullanmak

Görsel Kaynaklar: pexels.com, gonetoseed.co.uk, artisandriedflowers.co.uk, melanielissackinteriors.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Country Tarzı Mutfak Dekorasyonu ve Modelleri

Country Tarzı Mutfak Dekorasyonu ve Modelleri

Bitkileri Ofis Alanına Dahil Etmek İçin İpuçları

Bitkileri Ofis Alanına Dahil Etmek İçin İpuçları