Kendin Yap: Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Kendin Yap: Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Bebek beklendiği dönemde olsun, büyürken her aşamada olsun çocuklar için özel bir oda yapmak, o odayı özenli ve düzenli bir hale getirmek çocuklara kendilerini değerli hissettirir. Bu gibi sebeplerle çocuk odası dekorasyonunu çocuğunun yaşını, isteklerini, hobilerini düşünüp yenileyerek ona ne kadar değerli olduğunu gösterebilirsin. Çeşitli çocuk odası dekorasyonu fikirleri için yazımızı inceleyebilirsin.

5 Adımda Daha Sağlıklı Ve Güvenli Bir Bebek Odası

Bebek Odası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Temel Nokta

Baby Shower Nedir? 6 Farklı Baby Shower Fikri

Duvar Resimleri

Çocuk odası fikirlerini konuşurken dekorasyonun büyük öğelerinden olan duvarları konuşmak önemli. Bu noktada çocuğunun sevdiği renkleri ve ilgi alanlarını önceleyerek bir tasarım yaratman gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bunun için istersen boyalardan istersen stickerlardan yararlanarak duvar resimleri yaparak duvarları tekdüzelikten kurtarabilirsin. Bu tasarımı çocuk odası perdelerinle de kombinleyerek tasarımını tamamlayabilirsin.

cocuk-odasi-duvari
cocuk-odasi-duvar-fikri
cocuk-odasi-duvar-süsleme

Depolama Çözümleri

Çocuk odası saklama çözümleri giysilerden, oyuncaklardan, boya kalemlerinden ve daha nicesinden oluşan kalabalığı düzenlemek adına çocuk odaları dekorasyonunda hayati önem taşıyor. Bunun için birkaç öneri sıralamak gerekirse ilk olarak büyük oyuncak sepetlerini önerebiliriz. Bu sepetler hem şık durarak odanın dekorasyonunu tamamlayabilir hem de ortalıktaki dağınıklığın önüne geçebilir. Bu sepetleri aynı zamanda bir oyuna çevirerek çocuğunun oyuncaklarını kendi toplamasını teşvik edebilirsin. Bunun yanında yatak altlarını boyaları, el işi aktivitelerinde kullanılan sim gibi eşyaları ya da mevsim dışı giysileri koyduğun kutularla değerlendirebilirsin.

cocuk-odasi-depolama
cocuk-odasi-saklama-alani
cocuk-odasi-depolama-onerileri

Sergileme Rafları

Çocuk odası dolapları arasında kitaplıklar da bir başka hayat kurtarıcın olabilir. Uyku öncesi kitapların ya da sticker kitaplarının dağınıklık yaratmasının önüne geçmek için ince raflı kitaplıklar oldukça işlevsel. Bu kitaplıklar odada çok yer tutmayarak kitapların sergilenip bir arada durmalarını sağlıyor. Bu şekilde yerden tasarruf edilirken dağınıklığın da önüne geçilmiş oluyor. Bunun yanında çocuğun bir oyun kurduysa onun bu hobisini de sergileyerek dekorasyona dahil edebilirsin. Uzun raflarda kutu oyunlarını sergileyebileceğin gibi çocuğun için bir bilgisayar oyunu köşesi de düzenleyebilirsin.

cocuk-odasi-dekorasyon
cocuk-odasi-kitaplik
cocuk-odasi-sergileme

Eğlenceli Aydınlatma Fikirleri

Aydınlatma çözümleri dekorasyonda her zaman fark yaratan bir dokunuş olmuştur. Bu sebeple çocuk odası aydınlatması için bulacağın yaratıcı ve eğlenceli çözümler odanın havasını bütünüyle değiştirebilir. İster küçük bir masa lambası, ister abajur, ister led ışıklar… Aydınlatma için bulacağın yaratıcı çözümlerle çocuğunun odasını özgün bir hale getirebilirsin.

cocuk-odasi-aydinlatma
cocuk-odasi-aydinlatma-onerileri
cocuk-odasi-aydinlatma

Okuma Köşesi

Çocuğunun ileride kitap okuma alışkanlığının olmasını istiyorsan bunun için yapman gereken şey ona örnek olmak. Bunun için kendin de yoğun kitap okumalı ve aynı zamanda ona da sık sık kitap okumalısın. Bunları yaparken aynı zamanda okumayı eğlenceli hale getirmek için çocuğunun odasında bir okuma köşesi yaratabilirsin. Böylece okuma etkinliği eğlenceli hale gelerek çocuğunun ilgisini çekebilir. Bu sebeple çocuk odası dekorasyonunda okuma köşesine alan açmayı aklında tutabilirsin.

cocuk-odasi-okuma-kosesi
kendin-yap-okuma-kosesi

DIY Yatak Başlıkları

Çocuk odalarının dekorasyonunda başı yataklar çekiyor. Oyuncak şeklinde, çadır şeklinde hatta bazen ev şeklinde olan yataklar çocukların odasında hem güvenli ve huzurlu uykular çekmeleri için hem de odadaki eğlence merkezi olması için önemli bölümler. Bu gibi sebeplerle yatakların başlıklarını eğlenceli DIY projelerine çevirerek odanın en güzel köşesini anılarla donatabilirsin. Çocuk odası yatak başlıkları için birçok öneri getirebiliriz, bunlar arasında eski giysileri değerlendirmek, aile fotoğraflarını kullanmak ya da duvar resmi çizmek yalnızca ilk akla gelenler.

kendin-yap-yatak-basligi
cocuk-yatak-basligi

Görsel Kaynaklar: hgtv.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi

Baharı Evine Taşıyacak 6 Kendin Yap Duvar Dekorasyonu Projesi