Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden

Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden

Çamaşır yıkamak eskiye göre çok kolaylaşmış görünse de hala özen gerektiren bir iş. Çeşitli giysileri bir arada yıkamanın bazı kuralları var. Her deterjanı her çamaşırda kullanamıyoruz; beyazlara ayrı, renklilere ayrı deterjan hatta perdelere ayrı giysilere ayrı deterjan öneriliyor. Peki sana “çamaşırlarını yıkarken fark yaratmak istiyorsan sirke kullanmalısın” dersek ne dersin? Beyaz sirkenin temizlikte kullanıldığı yaygın olarak bilinmekte. Ama çamaşır yıkamada beyaz sirke kullanımını çok kişi bilmiyor. Neden çamaşır yıkarken sirke kullanmalısın, bu yazımızda açıkladık.

Leke Çıkarmak İçin Kullanılan Doğal Yöntemler

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Yumuşatıcı Etkisi

Beyaz sirkeyi çamaşır makinende doğal bir yumuşatıcı olarak kullanabilirsin. Özellikle sert suların karşısında çamaşırlarını yumuşacık tutacak bir öneri beyaz sirke. Kullanımıysa oldukça basit. Yarım bardağa kadar beyaz sirkeyi makinenin yumuşatıcı bölmesine koyduğun zaman çamaşırlarında kokusuz bir yumuşaklık yaratabilirsin. Beyaz sirke aynı zamanda çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının temizlenmesine de yardım eder.

camasir-yikarken-sirke-kullanmak

Beyazlığı Geri Kazanma Vakti

Bazı beyaz giysiler, havlular, yastık kılıfları yıkansalar bile zaman içinde kullanıma bağlı olarak sararabiliyor. Bunun için de bu tip eşyalarını yeniden beyazlatmak istediğin takdirde makinenin son devrinden önce makineye bir buçuk bardak kadar beyaz sirke koyabilirsin. Böylece çamaşırların yeniden beyaz hale gelecek. Beyazlık etkisi için bunun yanında çamaşırlarını bir gece sirkeli suda bekletip sonra normal rutininde makinede yıkayabilirsin.

camasirlarda-sirke-kullanarak-beyazlatma

Zorlu Lekeler İçin Beyaz Sirke

Günlük hayatın koşturmasında giysilerinde çimen, şarap, ketçap, kahve gibi bulaşması kolay temizlemesi zor lekeler oluşabilir. Bu gibi durumlarla baş ederken de sirke yardımına koşacak bir ürün. Bu lekeler oluştuğu zaman lekenin olduğu kısma sirke uygulayıp sirkeyle lekeyi yarım saat bekletebilir ve ardından çamaşırlarını normal şekilde makinede yıkayabilirsin. Bu uygulama zorlu lekelerin yumuşamasını sağlayarak temizliğini kolaylaştıracak. Bunu uygulamak için evde bir sprey şişesinde sirkeli su bulundurabilirsin. Böylece ihtiyacın olduğunda lekelere bu spreyi uygulayabilirsin.

sert-lekeler-icin-beyaz-sirke

İstenmeyen Kokulardan Kurtulmak Elinde

Sigara, küf, yanık, makinede kurumadan beklemiş çamaşır gibi kokular çamaşırlarda uzun süre kalabiliyor. Bu kokulardan kurtulmak için çamaşırları makineye attığın zaman çamaşır bölmesine bir bardak kadar sirke koyabilirsin. Bu sirke sayesinde çamaşırlar yıkanırken kokular emilecek ve istemediğin kokular yerini güzel deterjan kokusuna rahatlıkla bırakabilecek.

istenmeyen-kokulara-karsi-beyaz-sirke

Tiftik ve Tüyler İçin

Evinde seninle yaşayan bir tüylü dostun varsa çamaşırlarından onun dökülmüş tüylerini çıkarmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsundur. Bu tüyler çamaşırını ne kadar yıkarsan yıka gitmeyebilir. Bu yapışmanın bir sebebi de makinenin son evresindeki statik oluşumdur, makine son yıkama evresine girdiğinde makineye yarım bardak sirke eklemen bu statik oluşumu engeller ve böylece tüylerin yapışmasını önlemiş olursun. Bu yöntem tüylerin yanı sıra giysilerde zamanla oluşan tiftiklerin de yapışmasını önleyecektir.

tiftik-ve-tuy-olusumuna-karsi-beyaz-sirke

Çamaşır Makinenin Temizliği

Çamaşır makinen yıllar boyu zorlu kirlerinle yüzlerce kere baş ediyor, peki hiç makinenin de bir temizliğe ihtiyacı olduğunu düşündün mü? Bu kirlerle baş ederken gerek minerallerin birikmesi gerek kirlerin yuvalanması gerek deterjan kalıntılarının birikmesi yüzünden makinelerin de zaman zaman temizliğe ihtiyacı oluyor. Çamaşır makinesi temizliğini yılda dört defa yapmakta fayda olduğunu bilmende yarar var. Bu temizlik içinse yapman gereken şey çok basit, iki bardak sirke ile makineyi boş bir şekilde en yüksek ısıda çalıştırmak. Sıcak su ve sirke sayesinde kalıntılar temizlenecek.

camasir-makinesi-temizligi-icin-beyaz-sirke

Görsel Kaynaklar: thespruce.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Halınızı Değiştirme Zamanının Geldiğini Gösteren 5 İşaret

Halınızı Değiştirme Zamanının Geldiğini Gösteren 5 İşaret

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler

Tasarımcılara Göre Mutfak Dekorasyonunda En Yeni Trendler