Halınızı Değiştirme Zamanının Geldiğini Gösteren 5 İşaret

Halınızı Değiştirme Zamanının Geldiğini Gösteren 5 İşaret

Bir evin dekorasyonunun en önemli parçalarından birisi halıdır. Koltuğun güzelliğini, duvar renklerinin ihtişamını hatta içeriye giren güneşin miktarını bile gösterir iyi bir halı. Evindeki halıdan memnun olsan da zaman içinde yenilemen gerekebilir. Bunun için de çeşitli sebepler var, bu yazımızda senin için bu sebepleri ele aldık.

Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Evin İçin Doğru Halı Seçiminin Püf Noktaları

Şık Salon Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu 10 Fikir

Görüntüsünün Bozulması

Halının onu aldığın ilk gün ne kadar renkli, yumuşak ve ihtişamlı olduğunu hatırlıyor ama bugün bu özelliklerin gittiğini düşünüyorsan halının değişme vaktinin geldiğini söyleyebiliriz. Halılar yıllar içinde renklerini ve yumuşaklıklarını kaybederler, bunun sebebi halının altında destekleyici bir materyal kullanmaman ya da zaman içinde halının yaşlanması olabilir. Bu gibi bir durum varsa halın canlılığını yitirmiştir ve onu değiştirme vaktin gelmiş demektir.

halini-degistirmek-icin-5-sebep

Yaş Alan Halılar

Halılar zeminde kullanılan dekorasyon ürünleri olduğundan zaman içinde üzerine basılması sebebiyle eskiyebilir. Bu eskimeye evde çocuk ya da kedi köpek olması gibi durumlar da sebebiyet verebilir. Hiçbir etki olmasa dahi 15 yaşını geçen halılarda yaşlanma gözlenebilir. Bu kadar sene içinde biriken kirler bir noktadan sonra temizlenmesi mümkün olmayan seviyelere de gelebileceğinden dolayı halının değişimini 15 yıldan sonra düşünebilirsin.

15-yasindaki-haliyi-degistirmek

Canlılığını Yitiren Renkler

Halılar yıllar içinde solmaya meyledebilir, bunun yanında talihsiz kazalar sonucu halılarda çıkması imkansıza yakın lekeler de oluşabilir. Bu gibi durumlarda halıların görüntüsü bir daha eski haline gelemeyecek şekilde bozulur ve senin için değişim çanlarını çaldırabilir. Elbette lekeleri çıkarmak için uygulayabileceğin yöntemler var ama özellikle hemen müdahale edilmeyen lekeler günün sonunda kalıcı bir renk bozukluğuna yol açabilir.

halinin-renginin-solmasi

Bitmeyen Koku

Halılarda biriken kirler zaman içinde bakterilere sebebiyet verdiğinden özellikle yaşı yüksek olan halılarda zaman zaman bitmeyen bir koku sorunu görülebilir. Bu kokunun geçmesi için profesyonel bir temizlik desteği alabilirsin, bu destek derin bir temizlik öneriyor olsa da kokunun gitmesini garanti edemez. Bu yüzden de halındaki kokudan kurtulmak için elinden geleni yapmana rağmen geçmeyen bir koku duymaya devam ediyorsan halını yenisiyle değiştirme vaktinin geldiğini anlayabilirsin.

halidan-gitmeyen-koku

Çok Basılmaktan Oluşan Yıpranmalar

Halılar yıllarca ayaklarımızın soğuk zeminle temasını engellemek gibi önemli bir görev üstleniyorlar. Bu sebeple yalnızca dekorasyon değil aynı zamanda sağlık açısından da evlerimizde hayati önemi olan eşyalar arasındalar. Ama yıllar bazen halılara çok iyi davranmıyor ve sökülmeler, yırtıklar ve yıpranmalar kaçınılmaz olabiliyor. Bu gibi sökülmeler ya da büyük yıpranmalar üzerinde yürürken düşmene bile sebebiyet verebilir. Halında böyle bir yıpranma durumu varsa yenisiyle değiştirmeyi düşünebilirsin.

yipranan-halilari-degistirmek

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden

Çamaşırlarını Yıkarken Sirke Kullanman İçin 6 Neden