Evin Senin Hakkında Ne Söylüyor?

Evin Senin Hakkında Ne Söylüyor?

En çok vakit geçirdiğiniz, her köşesinde farklı anılar biriktirdiğiniz yaşam alanlarımızın aslında sizin kişiliğiniz ile ilgili ipuçları verdiğini biliyor musunuz?  Renkler, yerleşim, kullanılan materyaller ve mekana yerleştirilen objeler üzerinden bir kaç örnekle bu tezi doğrulamaya çalışacağız. Evinizin dekorasyonu sizin hakkınızda neler söylüyor, öğrenmek için yazımıza göz atın.

Dekorasyonla ilgili diğer yazılarımıza da göz atmak ister misin?

Evini Burcuna Göre Seç

Galata Kulesi Evleri Süslüyor

Karanlık Bir Odayı Aydınlatmanın 12 Yolu

stairs-home-loft-lifestyle.jpg

Renkler

Evinizde en sık kullandığınız iki rengi tespit edin. İlki duvar boyası rengi, diğeri ise mekanın genelinde en çok kullanılan renk olmalı. Bakalım bu renkler kişiliğiniz hakkında ne söylüyor! Pantone Renk Enstitüsü direktörü Leatrice Eiseman'ın da söylediği gibi “Boya renkleri, kişiliğin farklı bir şekilde dışa vurumudur.”

Sıcak tonlar: Eğer seçtiğiniz renklerden en az biri kahve tonları ise; bu sizin içedönük, hatta melankoliden zaman zaman hoşlanan bir kişi olduğunuzu gösteriyor. Sarı rengini evinde kullanan kişiler ise  iç dünyasında kreatif işlere ilgi duyan, fakat değişim için çok ta risk almaktan hoşlanmayan kişilileridir. Turuncuise tam tersine; misafirperver ve arkadaş canlısı kişilerin tercih ettiği renktir.

 Yumuşak tonlar: Evinizin dekorasyonunda açık mavi, lavanta rengi, nil yeşili veya nude gibi renkler hakimse; sizin kalp kırmaktan çekinen, dingin, sakin yapılı birisi olduğunuzdan eminiz. Size önerimiz; mekanda biraz farkı materyaller kullanmanız.  Kullanacağınız, ayna, mermer gibi dokularyaşam alanınızı kesinlikle daha enerjik bir görüntüye ulaştıracak.

Parlak renkler: Evlerinde parlak renkler kullanmayı tercih eden cesur kişiler genellikle dışadönük ve yaratıcı kişilerdir. Çok arkadaşları vardır, fakat dışarıdan etkilenmeye de çok müsaitlerdir. Birden çok parlak rengi bir arada kullanmak yerine, parlak renkleri pastel tonlarla kombinlemeyerek,  daha dengeli kullanmayı deneyin.

ev_dekorasyon

Yatak odası yerleşimi

Eğer yatak odasında yatağınız pencereye doğru bakacak şekilde konumlanıyorsabu sizin enerjik ve liderlik özelliği taşıyan bir kişi olduğunuzu ifade eder. Yatağınızın hemen önünde bir bank veya kanepe yerleştirdiyseniz bu sizin kararlı ve garantici bir yapıda olduğunuzu gösterir. Yatak odası mobilyalarınız sıcak ahşap tonlarında seçtiyseniz, rahatına düşkün birisi olduğunuzu söyleyebiliriz. Çok titiz ve düzenli kişiler de genelde yatak odalarını açık renklerde hayal ederler.

yatak_odasi_dekorasyon

Mutfak dizaynı

Açık renk ferah bir mutfak mı hayal ediyorsunuz,  ahşabın sıcaklığını barındıran endüstriyel tarzda tasarlanmış fonksiyonel bir mutfak mı yoksa koyu renk modern bir mutfak mı? Eğer cevabınız ilk seçenek ise; düzenli, mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan bir kişi olduğunuzu düşünüyoruz. İkinci seçeneği tercih edenler ise, genellikle evinde kalabalık davetler vermekten hoşlanan, sosyal yönü öne çıkan, vakitlerini mutfakta yeni reçeteler deneyerek geçirmeyi seven kişilerdir. Son seçeneğin ise çalışkan, kariyer odaklı, mutfakta daha az vakit geçiren kişilerin tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

mutfak_dekorasyon

Aksesuar kullanımı

Eğer evinizde bolca aksesuar kullanıyor, biriktirdiğiniz anıları sergilemeyi seviyorsanız bu sizin enerjik, arkadaş canlısı ve romantik  bir yapınız olduğunuza işaret ediyor. İç mekanda aksesuar kullanmaktan hoşlanmayan minimal tarzda evini tasarlayan kişilerin ise özgürlüğüne düşkün ve daha çok bireysel düşünen karakterler olduğunu söyleyebiliriz. Eğer evinizde bolca mum kullanmayı seviyorsanız, bu sizin naif ve kırılgan bir yapınız olduğunuzu gösteriyor.

dekorasyon_aksesuar

Sen de evinde değişiklikler yapmak istiyorsan, evin karakterini daha iyi bir şekilde yansıtsın istiyorsan boya badanadan dekorasyona Armut'taki yüzlerce profesyonelden ücretsiz fiyat teklifi alabilirsin.

En İyi Dekorasyon Firmalarından Ücretsiz Fiyat Teklifi Al >

En İyi Özel Mobilya Ustalarından Ücretsiz Fiyat Teklifi Al >

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Nomad Ev Stiline Giriş 101

Nomad Ev Stiline Giriş 101

Ankara'da Nehir Hanımın 'Gri' Temalı Modern Evine Konuk Oluyoruz

Ankara'da Nehir Hanımın 'Gri' Temalı Modern Evine Konuk Oluyoruz