Nomad Ev Stiline Giriş 101

Nomad Ev Stiline Giriş 101

Son yıllarda artışta olan dijital nomad (dijital göçebelik) kavramı her alanda etkisini sürdürüyor. Global anlamda; insanların artık belirli bir ofise bağlı olmadan seyahatlerden edindikleri tecrübelerle, farklı kültürler ve şehirlerle etkileşimde sürdürdükleri hayatları deko-stile de etkide bulunuyor. Samimiyetin ve sıcaklığın başrolde olduğu modern nomad dekorasyon anlayışı; renkleri desenlerle karıştırmayı sevenler için mükemmel, bohem görünümleri sevenler için tatmin edici bir stil. Modern nomad stili oluştururken herhangi bir sanat parçasını, farklı kültürlere ait parçalarla bir araya getirebilir, çağdaşlıkla retro stili buluşturarak renkler ve desenler ile oynayabilirsiniz. Eğer evinizde özgür ruhlu bir ev stili yaratmak isterseniz modern nomad stil tam size göre. İşte bu stil için gerekli olanlar!

1.Mobilya seçimi

Biraz İskandinav ve biraz boho esintili olmalı. Koltuklarınızı olabildiğince sade tutun. Sade bir zemin hazırlayarak, komidin, sehpa gibi diğer eşyaları boho-vintage görünümlü seçebilirsiniz. Doğal tonlarda seçtiğiniz koltuklarınızı, renkli ev tekstil ürünleri ile kombine edebilirsiniz. Tekli koltuklar etnik öğeler taşıyabilir ya da gelenekselliği yansıtan modeller olabilir. Sehpalarda bakır sini formunda olanları tercih edebilirsiniz.

2.Tribal desenli yastıklar ve halılar

Bir sürü deseni karıştırdığınızdan emin olun ve bir araya gelmeyecek renkleri kullanmaktan korkmayın. Tribal desenli yastıklar, etnik detayları yüksek halılar ya da hayvan postları bu stilin başlıca anahtar materyallerinden. Hayvan postlarını zemine değil, koltuğunuzun üzerinde, halı ya da küçük kilimlerinizi de duvara asmayı deneyin. Wall-hanging adı verilen makrome duvar aksesuarları da bir başka seçenek. Bu stili oturma odanızda veya salonunuzda uygulayacaksanız çiçekli kumaşları, grafik baskılarla, mobilyalarınızı Fas ve Meksika kültüründen esintiler taşıyan aksesuarlarla karıştırın. İznik çini desenleri de çok yakışacaktır. Canlı renkleri ve cesur dokuları birleştirerek kişilik katın.

3.Doğal ve vintage görünümlü aydınlatmalar

Aydınlatma seçiminde duvardan sarkıt modelleri seçerseniz bu stili desteklemiş olursunuz. Grafiksel retro görünümlü ya da kabile tarzı, hasır gibi doğal malzemelerden yapılmış aydınlatmalar bu stilin ruhu ile birebir örtüşecektir.

4.Kumaş ve doku seçimi

Modern nomad stil söz konusu olduğunda kurallar yoktur. Bu stilde anahtar kelime: karıştır-eşleştir. Keten gibi doğal malzemeleri ipek dokularla karıştırın. Kullanacağınız malzemeler hafif yıpranmış bir görünüme sahip olmalı. Zarar görmüş değil, yaşanmışlık hissi veren, parlak olmayan dekoratif yan ürünler seçmelisiniz. 

5.Renk tonları

Duvarlarınızı da olabildiğince sade tutun. Eğer biraz renk katmak isterseniz sıcak toprak renklerini duvarlarınızda uygulayabilirsiniz. Terra cotta ya da yeşil-mavi tonları ilk tercihleriniz arasında olsun. Doygun mor, canlı turuncu ve mavi tonları ise kullanacağınız aksesuarlarda çarpıcı bir görünüşe neden olur. 

nomad_dekorasyon

6.Destekleyici öğeler

Siyah beyaz fotoğraf portreleri bu muhteşem stile çağdaş bir enerji/görünüm katıyor. İllüstratif tablolar da bir başka seçenek. Aksesuarlar, o evin içerisine yaşayan insanların öyküsünü anlatmalı. 

Seyahat, göçebelik vurgusunu veren süslü kutular, seramik kaplar, heykelsi formda objeler, eski haritalar bunlardan birkaçı. Anneanne ya da babaannelerinizin sandıklarını da karıştırabilirsiniz. Eminiz oralardan harika zenginlikte objeler ve aksesuarlar çıkacaktır. Bu stili uygularken bir kural yok desek de odadaki her objenin birbiriyle olan hikayeselliği çok önemli. Bu görünüme değer katan bir başka materyal ise evdeki bitkiler elbette. Tabi bu bitkileri seçerken de nomad (göçebe) stili yansıtan bitkileri tercih etmelisiniz. Kaktüs ya da geniş yapraklı bitkiler tam bu stile uygun.

Siz de evinizi yenilemek isterseniz dekorasyondan özel mobilya yapımına kadar birçok konuda Armut’tan destek alabilirsiniz. 

En İyi Dekorasyon Firmalarından Ücretsiz Fiyat Teklifi Al >

Yazan: Murat Can Uysal

 

Görsel kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Boyayarak Yeniliyoruz

Kendin Yap: Boyayarak Yeniliyoruz

Evin Senin Hakkında Ne Söylüyor?

Evin Senin Hakkında Ne Söylüyor?