10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

1. Kutuların ağır olmasın

Bazen başlamışken bitsin diye özellikle büyük kutularınızı ağzına kadar doldurabilirsin. Ancak bu kesinlikle kaçınman gereken bir davranış. Ağzına kadar dolu bir kutu hep eşyalarını tehlikeye atar hem de taşıyan kişinin işini oldukça zorlaştırır.

ev_tasima_temizlik

2. Kutuları korumaya al

Özellikle mutfak eşyası gibi ağır ve kırılgan ürünleri paketlerken mukavva kutu kullanacaksan, taşınırken çarpma etkisiyle oluşabilecek zararları önlemek için kutunun içine strafor köpük ya da havalı ambalaj koymayı ihmal etme. Herhangi bir önlem almamak, yeni evinde kötü bir sürprizle karşılaşmana sebep olabilir.

3. Kolileri tepeleme doldurmaktan kaçın

Eğer paketleme yaparken kolileri çok fazla doldursan koliyi yapıştırdığın bantın açılması oldukça muhtemel. Her kutuyu kapasitesi çerçevesinde kullanmak eşyaların güvenliği açısından önemli.

4. Doğru isimlendirme zaman kazandırır

Paketlediğiniz kutuların üzerine isimlerini yazmayı unutmayın. Hangi kutunun hangi odaya ait olduğunu bilirseniz yeni evinizi yerleştirme işiniz oldukça kolay olacaktır.

5. Kolileri tepeleme doldurmaktan kaçın

Eğer paketleme yaparken kolileri çok fazla doldursan koliyi yapıştırdığın bantın açılması oldukça muhtemel. Her kutuyu kapasitesi çerçevesinde kullanmak eşyaların güvenliği açısından önemli. Kutuları insanların taşıdığını unutmayın. Çok ve hafif kutular, tek ve ağır kutudan iyidir. Hem taşıyan kişi için hem de eşyalarınızın zarar görmeden taşınması için bu oldukça önemli.

6. Sıvılar için kilitli poşetler hayat kurtarır

Eğer taşınırken sıvı ürünler de yanında götüreceksen , onları kapakları iyice kapandığından emin olduktan sonra kilitli torbalara koymalısın. Bal, yağ, reçel gibi götürmek istediğin ama risk taşıyan ürünleri koliye dik olarak yerleştirip devrilmeyeceklerinden emin olmasın. Etraflarındaki boşlukları köpük veya kartonla doldurup sabitleyebilirsin.

Eğer mümkünse yüksekliklerini de eşit tutarak dengeli bir yüzey yaratabilirsin.. Kolinin üzerine de dik taşınması gerektiğine dair bir uyarı yazısı yazarsan, araca sığması için yan çevirme vb. gibi durumların oluşmasının önüne geçebilirsin.

tasinma-kontrol-listesi

7. Kontrol listesi hazırlamayı ihmal etme

Evden çıkarken o telaşla illaki bir şeyler unutmuş olacaksın. Geri dönerek bunları rastgele bir koliye ya da poşete doldurmak ve stres yaratmak yerine daha güvenli bir yolu tercih edebilirsin. Kontrol listesi yapmak! Kontrol listesini taşınmana günler kala evin dış kapısına yapıştır ve önemli olan, unutmaman gereken şeyleri aklına geldikçe yaz. Böylece taşınma zamanı gelip çattığında listeni kontrol ederek herhangi bir şeyi unutman ya da kaybetmenin önüne geçersin.

8. Fazla boşluk da hatadır

Kolileri aşırı doldurmamak önemli olmakla birlikte kutuları yarım doldurmak sık yapılan hatalardan biri. Eğer kutuları yarım bırakırsan üzerine başka bir kutu konulduğunda çöküp, eşyaların devrilmesine ve zarar görmesine sebep olabilir. Kutuları yerleştirirken önce büyük parçalardan küçüklere doğru gitmek işini kolaylaştıracaktır.

9.Taşınma telaşı sonrasını düşünmek akıllıca olacaktır

Temiz nevresim takımını kolay bulabileceğiniz şekilde ayırın. Tüm taşınma bittiğinde kendinizi temiz yatağa bırakmak isteyeceksiniz.

10. Her şeyi bir anda yapmaya çalışma

Odalardaki hazırlıklarını planlı olarak yapmalısın. Aklınıza gelen her şeyi bir anda paketlememelisin. Bunun yerine bir öncelik sırası belirleyerek kategorilere ayırdığın eşyalarını paketleme yoluna gitmelisin.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ekim Ayının Rengi “Pembe” İle Evinize Canlılık Katın

Ekim Ayının Rengi “Pembe” İle Evinize Canlılık Katın

Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi

Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi