Trend Alarmı: Beklenmeyen Kırmızı Teorisi

Trend Alarmı: Beklenmeyen Kırmızı Teorisi

Sosyal medyada son zamanlarda konuşulmaya başlanan, Türkçe’ye “beklenmeyen kırmızı teorisi” olarak çevirebileceğimiz bu dekorasyon akımı aslında bir tasarım tüyosuymuş ve yıllardır da kullanılıyormuş. Tamamen nötr ve hatta sıradan bir dekorasyonu bile bir dokunuşla bambaşka bir yere dönüştürme gücüne sahip olduğu söylenen kırmızı rengini nerede nasıl kullanmalıyız ve bu teori her yerde işe yarar mı?

Guzmanya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Ev Dekorasyonunda Renk Teorisi ve Renk Uyumu

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

Dekorasyonda Beklenmeyen Kırmızı Teorisi Nedir?

Beklenmeyen kırmızı teorisi küçük ya da büyük olması fark etmeksizin bir mekanın dekorasyonunda tek bir parçayı kırmızı yaparak ortamı bir tasarım harikasına dönüştürme fikrine dayanıyor. Bu teoriye göre gayet sıradan olan bir ortama bir koltuk, yastık, lamba ya da herhangi bir dekorasyon ürünü kırmızı renkte tercih edilip konursa ortamın estetik değeri yükseliyor.

beklenmedik-kirmizi-teorisi

Neden işe yarıyor?

Kırmızı rengi doğası gereği birkaç yönden oldukça güçlü olması sebebiyle bu teoriyi gerçekler şekilde girdiği her ortamda fark yaratma kapasitesine sahip. Öncelikle kırmızı rengi neredeyse tüm renklerin karışımında bulunduğundan hangi rengin yanına konursa konsun yakışıyor ve bir tamamlayıcı rolü üstlenebiliyor. Bunun yanında kırmızı aynı zamanda spektrumdaki en görünür renk olması sebebiyle de bir ortamda dikkatleri hızlı bir şekilde üzerine toplayabiliyor.

kirmizi-teorisi-ise-yariyor-mu

Evinin Dekoruna Beklenmedik Bir Kırmızı Eklemenin Yolları

Evinde kırmızı eklemeler yaparak dekorasyonunu bir üst seviyeye çıkartabilirsin. Bunu hele ki zekice noktalarda tercihlerle yaparsan evini estetik bir şaheser haline getirebilirsin. Örneğin beyaz yoğunlukta olan mutfağında kırmızı duvar tercihi yaparak mutfağını neşeli ve şık bir ortama çevirebilirsin.

ev-dekorasyonunda-beklenmedik-kirmizi

Salon Dekorasyonuna Kırmızı Eklemek

Salon dekorasyonunun tarzına göre seçeceğin bir kırmızı tonunu perdelerde, halılarda ya da koltuk kumaşında kullanmak salonunu vakit geçirmesi daha da keyifli bir mekana çevirebilir. Kırmızı tarihten beri birçok tarzda yoğunlukla da kullanıldığı için ister country tarzını ister pop art tarzını ister retro yaklaşımları tercih ediyor ol her akıma uygun bir kırmızı tonu rahatlıkla bulup uygulayabilirsin.

salon-dekorasyonuna-kirmizi-eklemek

Yatak Odalarında Kırmızı Kullanımı

Kırmızı bir yandan fazla uyarıcı bir renk de olduğu için yatak odalarında tercih edilmeyebiliyor. Yatak odaları daha rahatlatıcı olduğundan pudra tonlarının tercih edildiği yerler olabiliyor. Ama bu renk kataloğunda dahi bir dolabı ya da bir yatak başını kırmızıya çevirerek dekorasyonunda önemli değişiklikler yapabilirsin.

yatak-odasi-dekorasyonunda-kirmizi

Görsel Kaynaklar: marthastewart.com, remodelista.com, apartmenttherapy.com, elledecor.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğru Nefes Alma Neden Önemlidir?

Doğru Nefes Alma Neden Önemlidir?

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bahar

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bahar