Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bahar

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bahar

Bahar ilk bölümünden itibaren oyunculuklarıyla, ağır bir konuyu neşeli incelemesiyle, görsel şöleniyle izleyenleri ekran başına kilitliyor. Başrollerini Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Hatice Arslan ve Ecem Özkaya paylaşıyor ve izlemeye doyamadığımız karakterlere can veriyorlar. Gelin beraber Bahar dizisinin evlerini inceleyelim.

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kirli Sepeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Bahar Nerede Çekiliyor?

Bir Kore dizisi olan Doctor Cha’dan uyarlanan Bahar dizisinin hastane sahneleri Pendik’te bir özel hastanede çekiliyor. Ana mekan olan hastane dışındaki mekanlar da İstanbul’da farklı semtlerden seçilmiş. İlk bölümüyle İstanbul’un mevsim değişimlerini de göğüsleyen dizi adının hakkını vererek İstanbul’da baharın uyanışını da özellikle boğaz sahneleriyle çok güzel veriyor.

bahar-dizisi-nerede-cekiliyor

Yavuzoğluların Evi

Bahar iki çocuğu, kocası ve kocasının annesi ile birlikte yaşıyor. Yaşadıkları ev oldukça ihtişamlı bir görüntüye sahip. Nevra Yavuzoğlu’nun sıklıkla dile getirdiği gibi köklü bir aile olmalarına vurgu yapar nitelikte döşenmiş evleri adeta başka bir çağdan kalma. Bu özellikle Nevra ve oğlu Timur’un yeniliklere kapalı hallerini göz önüne seriyor. Bahar bu eve ilk geldiği günden itibaren kendine bir alan bulmakta zorlanıyor. Ona ait kılınmış olan mutfak alanını kendi sevdiği tarza dönüştürmek istediğinde dahi bu konuyla ilgili Timur ve Nevra’dan laf duyuyor. Ama Bahar adının da hakkını vererek her yere bir renk getirmesi sebebiyle bu evde de ona verilmiş mutfak alanını canlandırıp dolaplarını tek tek elleriyle beyaza boyuyor.

bahar-dizisi-evleri
bahar-dizisi-evleri
bahar-dizisi-evleri

Evren’in Ofisi ve Yatı

Evren Bahar’ı hayata döndüren doktor. Bahar’la başta şansa karşılaşıyor, ardındansa Bahar’ın hastalığı ile o ilgileniyor ve ameliyatını yapıyor. Evren dışarı dünyaya her zaman muzip yaklaşan ama bir yandan da kendisini açmaktan pek hoşlanmayan birisi. Dış dünyayla kurduğu mesafeli ilişkiye uygun bir biçimde belirlediği yaşam alanı da bir yat. Bu yat sayesinde bir yere bağlı kalmak zorunluluğunu taşımıyor ve oldukça basit bir hayat sürüyor. Bahar’la ilk karşılaştığı yerlerden birisi olan ofisindeyse arka duvarının kırmızı rengi dikkatimizi çekiyor. Bu kırmızı duvar bir yandan Evren’in hayata olan tutkusunu, enerjisini ve belki de derinlere gömdüğü bir öfkeyi sembolize ederken Evren’in içten içe Bahar’ın renkli dünyasına ne kadar yakın olduğunu da gösteriyor.

bahar-dizisi-mekanlari
bahar-dizisi-mekanlari

Rengin’in Evi

Rengin Timur’un Bahar’dan önceki sevgilisi olmasına rağmen bugün de Timur’un Bahar’ı aldattığı sevgilisi. Rengin’i genellikle siyah ve beyaz renklerinin içinde kırmızı rujuyla görüyoruz. Derinlerde yaşadığı fırtınaları dışarıya taşırmayan Rengin’in bu ruh hali ve yalnızlığı evinde de kendisini gösteriyor. Genel hatlarıyla modern bir çizgide dekore edilen evinde yine siyah ve beyaz renklerinin yoğunluğu göz alırken evdeki minimalist yaklaşım Rengin’in renksizliğini ve yalnızlığını da gösteriyor.

bahar-dizisi-evler

Çağla’nın Ofisi

Çağla Bahar’ın kardeş gibi gördüğü arkadaşı. Çağla kendisini işiyle tanımlayan, hayatında bu yüzden de Bahar dışında kimsesi olmayan bir karakter. Dizinin en başında Bahar onu iş yerinde ziyarete geldiğinde de Çağla’nın modern döşeli ofisinde Bahar’ın ne denli uyumsuz durduğu direkt göze çarpıyor. Bir yandan da kliniğinin girişindeki duvara kocaman astığı başarı belgeleri ve diplomaları da kariyer yolculuğundaki hırsını gösteriyor.

bahar-dizisi-mekanlari
bahar-dizisi-mekanlari

Görsel Kaynaklar: youtube.com, showtv.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Trend Alarmı: Beklenmeyen Kırmızı Teorisi

Trend Alarmı: Beklenmeyen Kırmızı Teorisi

Yeni Yastığa İhtiyacın Olduğunu Söyleyen 5 İşaret

Yeni Yastığa İhtiyacın Olduğunu Söyleyen 5 İşaret