Vitamin Deposu Kuşburnu Çayı Demleme Önerileri
Kış geldi çattı, havalar soğumaya başladı. Bu soğuk havalar ve mevsim değişimi aynı zamanda hastalıkların da habercisi sayılabilir. Bazen ne giyeceğini bilememekten bazen aynı ortamı paylaştığın diğer insanlar hasta olduğundan hastalanabilirsin. Bunun karşısında yapabileceğin tek şey vücudunu güçlü tutmak. Vitaminler, çaylar, sağlıklı yiyecekler ve spor gibi önlemlerle vücudunu dinç tutabilirsin. Bu yazımızda senin için vitamin dolu çaylardan kuşburnu çayı ile ilgili bilgileri ve kuşburnu çayı demleme tüyolarını derledik.
Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul
Kuşburnu Hangi Bitkilerle Karıştırılır?
Gülgiller familyasından olan kuşburnu kokusu ve rengiyle meşhur bir çay çeşidi. Sade kuşburnu çayı tarifi hazırlaması oldukça kolay bir tariftir. Kuru değil de taze kuşburnu tercih etmek istersen mevsiminde demliklik poşetlere ayırıp bunları buzlukta saklayabilirsin. Ardından çayı yapmadan buzluktan çıkartıp çözdürmeli ve isteğine göre tarçın çubuğuyla kaynatmalısın. Bunun yanında kuşburnunu başka bitkilerle de karıştırarak da hazırlayabilirsin. Uzmanlar bitki çayı karışımı yaparken dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyorlar. Bunun sebebi her bitkinin ayrı bir etkisi olması ve zaman zaman beraber tüketimlerde yarar sağlamayacak olma ihtimalleri. Bu sebeple kuşburnunu da çok fazla çayla karıştırmaktansa sade tüketmeyi tercih etmek yararına olabilir ama eğer farklı lezzetleri bir arada seviyorsan senin için birkaç önerimiz olabilir. Kuşburnu; ıhlamur, hibiskus, zencefil, papatya gibi bitkilerle beraber tüketilebilir. Özellikle kuşburnu hibiskus çayı kırmızının en güzel rengini alarak hem sağlığına sağlık katacak hem de göz zevkini arttıracak bir karışım olabilir.
Kuşburnu Çayı Faydaları
C vitamini açısından zengin kuşburnu çayı faydaları saymakla bitmez. C vitamini zengini olması sebebiyle grip riski altındayken tüketildiğinde vücudun direncini arttırabilir ve hastalıklarda iyileşmeyi destekleyebilir. İçindeki C vitamini yalnız bağışıklığı güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda cilt problemlerine de iyi gelir ve cildin nemlenmesini sağlar. Bunun yanı sıra ister sıcak ister soğuk kuşburnu çayı midedeki asit oranını düzenlemeye yardımcı olduğundan mide hastalıklarının oluşmasını engelleyebilir. Son olarak kuşburnunun vücutta demir tutulmasını sağladığının altını çizebiliriz. Bu özelliği sayesinde demir kayıplarının önüne geçebilir, bu yüzden özellikle kansızlık sorunu yaşayanlar için iyi bir doğal destek olabilir.
Kuşburnu Çayına Lezzet Katacak 5 Öneri
Kuşburnu çayı faydalarından yararlanmak için demlerken titiz davranmak iyi olur. Bunun için sana bazı önerilerde bulunabiliriz. Kuşburnu çayı tarifini yaparken bu önerilere dikkat ettiğinde çayının lezzetine lezzet katılacak ve sağlığına yararı da artacak. Öncelikle çoğu bitki gibi kuşburnu da uzun süre yüksek ısıya maruz bırakılmamalı. Bu ilk uyarı bizi ikinci uyarımıza götürüyor: 10-15 dakika demlendikten sonra dinlenmeye bırakmak gerekiyor kuşburnu çayını. Üçüncü uyarı alüminyum tencere ile ilgili, kuşburnu çayının vitaminini kaybetmemesi için alüminyuma değmemesi gerekiyor. Dördüncü uyarımız ise lezzetini arttırabilecek yancıları unutmaman için geliyor. Karanfil, tarçın, zencefil, bal gibi kuşburnu çayının lezzetini destekleyecek malzemeleri çayını demlerken eklemeyi unutmamalısın. Son olarak bu çayı tüketirken uzmanların günde iki bardaktan fazla tüketimi önermediklerini aklında tutman işine yarayabilir.
Görsel Kaynaklar: pexels.com, pinterest.com